Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2019,
10.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Natisni članek

Giro d'Italia Giro d'Italia Giro Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 2. 6. 2019, 10.30

4 leta, 10 mesecev

Anketa o Rogliču in prispevku ekipe Jumbo-Visma na dirki

Kritike na račun Rogličeve ekipe: Primož je bolj kot ne sam svoja ekipa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Primož Roglič | Primož Roglič bo na zadnji etapi letošnjega Gira, ko bo na sporedu kronometer, poskušal izničiti zaostanek, ki ga loči od zmagovalnega odra. | Foto Getty Images

Primož Roglič bo na zadnji etapi letošnjega Gira, ko bo na sporedu kronometer, poskušal izničiti zaostanek, ki ga loči od zmagovalnega odra.

Foto: Getty Images

Kakšen je Primož Roglič v očeh navijačev? Koliko bi bilo vredno njegovo 3. mesto v skupni razvrstitvi Dirke po Italiji? In kakšno pomoč mu je na rožnati pentlji zagotavljala njegova ekipa Jumbo-Vismo?

Primož Roglič bo na današnjem kronometru v Veroni poskušal zmanjšati zaostanek, ki ga loči od mest na zmagovalnem odru. Od 3. mesta, ki ga od včerajšnje kraljevske etape zaseda zagrizeni Mikel Landa (Movistar), ga loči 23 sekund, od 2. mesta, ki ga že nekaj dni brani Italijan Vincenzo Nibali iz moštva Bahrain Merida, pa več kot dve minuti. Prvo mesto je najbrž nedosegljivo. Nosilec rožnate majice, Ekvadorec Richard Carapaz iz Movistarja, ki se mu nasmiha prva rožnata zmaga v zgodovini njegove domovine, si je nabral že debele tri minute in 16 sekund prednosti.

Glavni poudarki predzadnje, 20. etape:

Preverili smo, kaj o Rogličevih predstavah na Giru menijo naključni navijači/kolesarji, s katerimi smo se pogovarjali na športno-zabavni prireditvi Goni Pony, na kateri sta zmagovalca Luka Tavčar in Laura Šimenc s časoma 40 minut in 54 sekund oz. 51 minut in 11 sekund postavila nova rekorda proge.

"Primož je bolj kot ne sam svoja ekipa"

Miha Gašperin, kolesar iz Trebnjega, ki so mu pred natanko štirimi leti v zapleteni operaciji presadili srce in omogočili novo življenjsko poglavje, intenzivno spremlja dogajanje na Giru.

"Pred začetkom Gira sem verjel v to, da bo Primož na koncu zmagal. Zdaj, ko vemo, da to praktično ni več mogoče, pa mu seveda privoščim, da se uvrsti vsaj med prve tri," razmišlja Gašperin, ki je zelo kritičen do prispevka Rogličeve ekipe.

"Primož je bolj kot ne sam svoja ekipa. On je tisti, ki mora sam sebi pomagati, namesto da bi mu pomagali drugi," je kritičen Trebanjec, ki je pred današnjim kronometrom v Veroni optimističen. "Verjamem, da lahko nadoknadi zaostanek, ki ga loči od 3. mesta. Višje zaradi dolžine etape (samo 17 km, op. a.) verjetno ne bo mogel." Pri Rogliču ga najbolj navdušuje to, da je "zelo preprost človek, da se ne meče ven", kot se je izrazil Gašperin

Goni Pony 2019
Sportal Noro: s ponijem na vrh prelaza Vršič v manj kot 41 minutah! #video

Gašper Lazar je prepričan, da Rogliča najbolj žene njegova zasavska trma. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Gašper Lazar je prepričan, da Rogliča najbolj žene njegova zasavska trma. Foto: Siol.net/ A. P. K. Zasavska trma kot dodaten pogon

Tudi Gašper Lazar iz Žirov Rogliču privošči mesto na zmagovalnem odru.

"Vsa čast mu, glede na to, kakšen padec je pred leti preživel v Planici, potem pa se čez nekaj let kar čez noč prelevil v vrhunskega kolesarja. Ne glede na to, kaj se bo danes zgodilo na Giru, je Primož zame že zdaj zmagovalec. Pri njem izstopa zasavska trma," je poudaril Lazar.

Tudi on verjame, da bo Roglič na kronometru nadoknadil zaostanek za Lando.

Tudi 3. mesto je vrhunski rezultat

Andrej Mali verjame, da se Roglič z današnjim kronometrom lahko prebije na zmagovalni oder. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Andrej Mali verjame, da se Roglič z današnjim kronometrom lahko prebije na zmagovalni oder. Foto: Siol.net/ A. P. K. Tudi Matjaž Mali, Tržičan, ki si je življenje ustvaril v Žireh, pozorno spremlja letošnji Giro.

"Giro redno spremljam zadnjih sedem let, odkar se tudi sam bolj posvečam kolesarstvu. Pred začetkom dirke nisem imel posebnih pričakovanj za Rogliča, to, kar je pokazal v zadnjih treh tedni, pa se mi zdi izjemno."

Nibali je pred dnevi izjavil, da mu, razen zmage v skupni razvrstitvi Gira, preostala mesta ne pomenijo kaj dosti oziroma imajo celo ničelno vrednost. Bo tudi Rogličevo 3. mesto, če ga doseže, bolj malo vredno?

"Absolutno ne, vsak rezultat je pomemben, je pa res, da v športu bolj kot ne šteje samo 1. mesto. Čez nekaj let bodo vsi vedeli samo to, kdo je zmagal, nihče pa se ne bo spomnil, kdo je bil tretji."

"Meni osebno tudi 3. mesto pomeni ogromno, še posebej glede na to, da se tudi sam ukvarjam s kolesarstvom in vem, koliko truda je treba vanj vložiti. Sam cenim vsak rezultat. Pri Rogliču mi je všeč, da se ne dela, da je maneken. Če se bo v Veroni počutil dobro, verjamem, da se lahko prebije na stopničke," je bil optimističen Mali.

Kaj pa menite vi? Vabljeni k sodelovanju v anketi:

Se bo Primož Roglič v skupnem seštevku Gira uvrstil na zmagovalni oder?

  • Da, pripravil bo senzacijo in zmagal!
    0,00 %
    0 glasov
  • Absolutno, prehitel bo tudi Nibalija na 2. mestu.
    0,00 %
    0 glasov
  • Seveda, prehitel bo Lando in bo tretji.
    0,00 %
    0 glasov
  • Žal mu ne bo uspelo. Ostal bo pod odrom za zmagovalce.
    0,00 %
    0 glasov
Oddanih 0 glasov

 

Ne spreglejte