Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 7. 2020,
18.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Remco Evenepoel Deceuninck QuickStep Sam Bennett Dirka po Burgosu

Petek, 31. 7. 2020, 18.38

3 leta, 8 mesecev

Dirka po Burgosu, 4. etapa

Padec preprečil spopad šprinterjev, Bennett izkoristil zmedo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Zmagovalec predzadnje, četrte etape 42. kolesarske dirka po Burgosu v Španiji je irski prvak Sam Bennett (Deceuninck – Quick Step), ki se je najbolje znašel v zmedi, ki jo je povzročil padec v čisto zadnjem kilometru 163-kilometrske etape. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Bennettov moštveni kolega, 20-letni Belgijec Remco Evenepoel, ki ima 18 sekund prednosti pred Novozelandcem Georgeem Bennettom iz Jumbo-Visme.

Danes je ob koncu 163-kilometrske etape, predzadnje na letošnji dirki po Burgosu, vse kazalo na veliki šprinterski spopad, cilj pretežno ravninske etape je bil v rahel klanec, ekipnim vlakom, ki so se že oblikovali pred eksplozivnim koncem dneva, pa je načrte pokvaril padec natanko pod zastavico, ki je označevala zadnji kilometer do cilja.

Sportal Belgijski čudežni deček v klanec nepremagljiv

Zaradi padca zastali ...

V nekoliko ostrejšem desnem zavoju so se kolesarji zapletli, na tleh sta končala tudi dva izmed favoritov za etapno zmago, Michael Mørkøv (Deceuninck-QuickStep) in Jacopo Guarnieri, trenutek zmede pa je izvrstno izkoristil Sam Bennett, ki se je sam na vso moč pognal proti cilju.

... Bennett pognal

"Pri vstopu v zadnji zavoj sem bil v dobrem položaju, ozrl sem se okoli sebe in opazil, da so vsi malo zastali, zato sem se odločil, da se odpeljem. Ciljni šprint je bil daljši, kot sem pričakoval, bilo je izjemno težko, a sem neizmerno vesel zmage. Potreboval sem jo," je po etapi razlagal irski državni prvak, ki je za seboj zadržal Francoza Arnauda Demareja (Groupama-FDJ) in Italijana Giacoma Nizzolija (NTT Pro Cycling).

Za konec klanec

Slovencev na letošnji dirki po Burgosu ni, jutri pa bo na sporedu zadnja etapa, 158-kilometrska preizkušnja z gorskim ciljem na Lagunas De Neila, 1.800 metrov nad morjem. Kolesarje pred ciljnim vzponom prve kategorije čakajo še trije tretje, oder za spopad favoritov je tako postavljen. Vodilni kolesar na dirki, Belgijec Remco Evenepoel, ima pred sobotnim sklepnim spopadom 18 sekund prednosti pred Georgeem Bennettom, tretji v skupnem seštevku je Španec Mikel Landa (Bahrain McLaren) z 32 sekundami zaostanka, četrti je Kolumbijec Esteban Chaves (Mitchelton Scott).

Preberite še:

Rohan Dennis
Sportal UCI v sporu med Rohanom Dennisom in Bahrain-McLarnom pritrdila slednjemu
Sportal Izstrelil se je kot puščica in zmagal #video
Tadej Pogačar
Sportal V moštvu Tadeja Pogačarja izolirali tri kolesarje
Sportal Mladi Rogličev kolega jo je grdo skupil pri padcu v Burgosu
Ne spreglejte