Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 7. 2020,
18.34

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

Jumbo-Visma Dirka po Burgosu

Torek, 28. 7. 2020, 18.34

3 leta, 8 mesecev

Dirka po Burgosu, 1. etapa

Mladi Rogličev kolega jo je grdo skupil pri padcu v Burgosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Danes se je v Španiji začela 42. izvedba dirke po Burgosu (2. Pro). Zmagovalec prve, 157-kilometrske etape je Avstrijec Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), grdo pa jo je v skupinskem padcu skupil mladi kolega Primoža Rogliča v moštvu Jumbo Visma Gijs Leemreize, ki je po poročanju španskih medijev ostal celo brez dela prsta na roki. Slovencev sicer ni bilo na štartu dirke.

Dvajsetletni Nizozemec Gijs Leemreize, ki je iz razvojnega moštva Jumbo Visme šele pred nedavnim prestopil v člansko ekipo, je že na svoji prvi dirki v najmočnejši konkurenci doživel šok. Ob skupinskem padcu kakšnih 54 kilometrov pred ciljem prve etape dirke po Burgosu jo je po poročanju španskih medijev grdo skupil, zdravniki naj bi mu morali celo amputirati prst na roki, kar pa so zavrnili v moštvu Jumbo-Visma, kjer so zapisali, da je mladenič v bolnišnici, kjer se plastični kirurg trudi rešiti "poškodovano konico njegovega prsta". Ob padcu jo je skupil tudi Kolumbijec Sebastian Henao Gomez (Ineos). Oba kolesarja sta odstopila.

Etapne zmage se je veselil Avstrijec Grossschatner, ki je ciljno črto v Burgosu prečkal osem sekund pred Portugalcem Joaojem Almeido (Deceuninck-Quick Step) ter španskim veteranom Alejandrom Valverdejem (Movistar).

Favoriti niso daleč

Dirka se bo končala v soboto po peti etapi, favoriti za skupno zmago pa po prvi etapi nimajo velikih zaostankov. Mikel Landa (Bahrain McLaren) tako za avstrijskim nosilcem rumene majice zaostaja deset sekund, prav toliko tudi Remco Evenepoel (Deceuninck Quick Step), Esteban Caves (Mitchelton Scvott), Eddie Dunbar (Ineos), George Bennett (Jumbo Visma), Richard Carapaz (Ineos), Rafal Majka (Bora-hansgrohe) …

Maske in merjenje temperature

Kolesarji so se morali držati strogega zdravstvenega protokola. Na štartu v središču Burgosa ni bilo gledalcev, vsi kolesarji so imeli na začetku maske na obrazu, pred dirko pa so morali tudi na zdravniški pregled. Podelitev je potekala prav tako brez gledalcev, vsi udeleženci pa so pri tem nosili maske in rokavice, pa poroča STA.

Preberite še:

Marko Baloh
Sportal Slovenski ultrakolesar postavil nov svetovni rekord
Sportal Mladenič iz Rogličevega moštva zavzel Kranj
Gašper Katrašnik
Sportal Gašperju Katrašniku kriterij v Kranju
Primož Roglič Giro
Sportal Giro se bo oktobra začel s kronometrom na Siciliji
Ne spreglejte