Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kolesarstvo

Nedelja, 2. 12. 2012, 19.34

8 let

Nys zmagal tudi v Roubaixu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sven Nys je zmagovalec 4. letošnje dirke svetovnega pokala v ciklokrosu, ki je bila na sporedu v francoskem Roubaixu. Niels Albert ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala.

Vremenski pogoji so bili dokaj dobri. Sicer je bila trasa kroga na nekaterih delih blatna, a to tekmovalcem ni povzročalo pretiranih težav. Najhitreje je s prvima dvema krogoma dirke opravil Švicar Julien Taramarcaz, a ga je nato ulovila skupina sedmih kolesarjev. Nato je tempo na čelu prve skupine narekoval aktualni svetovni prvak Niels Albert. Sledili so mu Taramarcaz, Kevin Pauwels in Tom Meeusen. Četverica je bila dobro na poti, a je Sven Nys poskrbel, da si niso prikolesarili prevelike prednosti. Nys je ubežno četverico ulovil v prvi polovici sedmega kroga, ko je bilo za tekmovalci polovica dirke. A tempo prve skupine je bil nato počasnejši in pet krogov do cilja je bilo v prvi skupini 12 kolesarjev. Nys se je ponovno postavil na čelo in narekoval maksimalen tempo. Sledili so mu lahko le še Taramarcaz, Pauwels in Albert. Sledili so izmenični napadi četverice v ospredju. Najprej je poskusil Pauwels. Sledil je napad Taramarcaza. V predzadnjem krogu je Nys storil vse kar je lahko, a tekmecev se ni uspel otresti. V zadnjem krogu je bil vse do stopnic v ospredju Albert, a ga je do vrha stopnic prehitel Nys, ki do cilja svoje prednosti ni več spustil iz rok. Pauwels je osvojil drugo, Albert pe tretje mesto. Sijajno četrto mesto je osvojil Julien Taramarcaz, ki je poskrbel za največje presenečenje na dirki.

Za kolesarji je polovica dirk letošnjega svetovnega pokala, ki se bo nadaljeval konec decembra v belgijskem Namurju. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal aktualni svetovni prvak Niels Albert, medtem ko Nys, ki je danes dosegel deseto zmago v sezoni, za njim zaostaja le še 15 točk.

Ne spreglejte