Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
21.25

Osveženo pred

3 ure, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24
Tour de l'Avenir

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 21.25

3 ure, 59 minut

Tour de l'Avenir 2024

Nemčeva jeza in iztegnjen sredinec obkrožila svet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24
Ole Theiler | Enaindvajsetletni nemški kolesar Ole Theiler ima zanimivo sezono. | Foto Guliverimage

Enaindvajsetletni nemški kolesar Ole Theiler ima zanimivo sezono.

Foto: Guliverimage

V ponedeljek je v tretji etapi Dirke po Španiji mladi Belgijec Lennert van Eetvelt že poskusil vzdigniti roke v znak zmagoslavja, ko je mimo njega do zmage planil prekaljeni slovenski as Primož Roglič. Van Eetvelt je lahko le razočarano udaril po krmilu, a ni bil niti približno tako jezen kot 21-letni Nemec Ole Theiler, ki mu je zmago v drugi etapi Dirke l'Avenir na pretkan in celo podel način izmaknil Italijan Ludovico Crescioli. "Popolnoma sem potrt, to bi moral biti moj trenutek," se je jezil Theiler. Kaj se je zgodilo?

Šest kilometrov pred koncem druge etape Dirke l'Avenir sta glavnini ušla Ole Theiler in Ludovico Crescioli, nato pa je Italijan vse do zadnjih metrov etape ves čas vozil za Nemcem in odklanjal pozive, naj tudi sam pomaga pri diktiranju tempa. "Ni hotel prevzeti, trdil je, da ne more. Rekel sem mu: 'Prav, ampak potem hočem zmago.' Odgovoril mi je: 'V redu,'" je v cilju razlagal razočarani, predvsem pa jezni 21-letnik iz Viersena.

Crescioli se dogovora ni držal, pred ciljem je napadel in v šprintu prišel do etapne zmage. "Popolnoma sem potrt, to bi moral biti moj trenutek," se je v cilju še pritoževal Theiler, medtem ko mu je 20-letni Italijan hladnokrvno odgovoril: "Nekaj sva govorila, da, ampak moja taktika je bila, da mu sledim, in obrestovala se je."

Nemec je prejel še eno koristno lekcijo, že maja letos je na enodnevni Dirki okoli Kölna doživel bližnje srečanje z zmedeno meščanko, ki je zatavala na progo. Starejša gospa se bržčas ni zavedala, da na ulicah njenega mesta poteka kolesarska dirka, s hojco je prečila ulico na prehodu za pešce in prekrižala pot ubežni skupini, v kateri je bil tudi Theiler. Njegovim kolegom se je uspelo izogniti trku, medtem ko je član kontinentalne ekipe Storck - Metropol Cycling trčil v pripomoček za hojo.

Preberite še:

Pavel Bittner, Vuelta 2024
Sportal Mladi Čeh v napetem šprintu presenetil favorite, Roglič ostaja v rdečem
Primož Roglič Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik s čustvenim zapisom po veliki zmagi Primoža Rogliča
Jonas Vingegaard
Sportal Konec je, Jonas Vingegaard je potegnil črto
Ne spreglejte