Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
16.14

Osveženo pred

4 ure, 34 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,62
Merijn Zeeman Visma | Lease a Bike Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 16.14

4 ure, 34 minut

Jonas Vingegaard

Konec je, Jonas Vingegaard je potegnil črto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,62
Jonas Vingegaard | Jonas Vingegaard je že končal sezono. | Foto Ana Kovač

Jonas Vingegaard je že končal sezono.

Foto: Ana Kovač

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard to sezono ne bo več dirkal, je za danski časopis Ekstra bladet potrdil športni direktor ekipe Visma | Lease a Bike Merijn Zeeman. Sedemindvajsetletni Danec po Zeemanovih besedah potrebuje počitek, obenem pa si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka.

Jonas Vingegaard ima za sabo uspešno, a hkrati zelo zapleteno sezono po grozljivem padcu na Dirki po Baskiji v začetku aprila. Po slabih dveh tednih v bolnišnici zaradi hudih poškodb ter kasnejših okrnjenih pripravah je na Dirki po Franciji zasedel drugo mesto za slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem.

Za prvim kolesarjem sveta je zaostal šest minut in 17 sekund ter na preizkušnji dobil 11. etapo. V gorah predvsem ob koncu drugega in v zadnjem, tretjem tednu ni bil kos slovenskemu asu, ki je tretjič v karieri osvojil francosko pentljo.

Vingegaard je po Touru še nekajkrat dirkal. Po zmagah na večdnevnih preizkušnjah O Gran Camino in Tirreno–Adriatico na začetku sezone je namreč tekmovalno obdobje končal s skupnim slavjem na Poljskem pretekli teden, 10. avgusta pa je odstopil na klasiki San Sebastian.

"Res je, da bo Jonas končal sezono. Za to obstajata dva razloga. V prvi vrsti si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka, kar je tudi za nas v ekipi pomembno. Če želiš biti dober športnik, se moraš dobro počutiti tudi v zasebnem življenju," je za Ekstra bladet dejal Merijn Zeeman.

"Po intenzivnem letu pa mu bo zelo dobro del tudi počitek pred začetkom treningov za naslednjo sezono v oktobru," je še sklenil Zeeman.

Danskega zvezdnika tako ne bo na septembrskem svetovnem prvenstvu v Švici, kjer bo glavni favorit za osvojitev mavrične majice prav Pogačar. Na SP Vingegaard ni nastopil vse od leta 2018 v Innsbrucku.

Preberite še:

Jonas Vingegaard
Sportal Jonas Vingegaard se je zbal zaradi kariere
Jonas Vingegaard
Sportal Po Mohoriču se skupne zmage veseli Vingegaard
Ne spreglejte