Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 7. 2022,
10.50

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Natisni članek

Zanimivosti z Dirke po Franciji EF Education-EasyPost Dirka po Franciji

Nedelja, 3. 7. 2022, 10.50

1 leto, 9 mesecev

Zanimivosti z Dirke po Franciji - (1.)

Nekaterim je všeč, drugi se posmehujejo: na odru v crocsih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Magnus Cort | Danski kolesar Magnus Cort je včeraj na zmagovalnem odru Dirke po Franciji, kjer je oblekel pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih, poziral v plastičnih crocsih, ki so del atraktivne opreme ekipe EF Education-EasyPost. | Foto Reuters

Danski kolesar Magnus Cort je včeraj na zmagovalnem odru Dirke po Franciji, kjer je oblekel pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih, poziral v plastičnih crocsih, ki so del atraktivne opreme ekipe EF Education-EasyPost.

Foto: Reuters

Kolesarji ameriške profesionalne ekipe EF Education-EasyPost tudi na letošnji Dirki po Franciji žanjejo pozornost s svojimi vpadljivimi dresi. Letos so naredili še korak dlje, k že tako opazni opremi so dodali še crocse. V paru plastičnih obuval je včeraj na zmagovalnem odru poziral tudi Danec Magnus Cort, ki je oblekel pikčasto majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Pri ameriški kolesarski ekipi EF Education-EasyPost nadaljujejo sodelovanje s podjetjema Rapha in blagovno znamko ulične mode Palace Skatebord, ki so za kolesarje in kolesarke njihove ekipe tudi za letošnjo Dirko po Franciji izdelali drese, ki na vsakem koraku plenijo pozornost.

V času Dirke po Franciji bomo poskušali poiskati čim več zanimivosti, povezanih z dirko vseh dirk.

Z izstopajočo stilsko idejo so začeli že leta 2020 na Dirki po Italiji, domnevno zato, da bi se njihovi že tradicionalno rožnati dresi razlikovali od roza majice, ki jo obleče vodilni kolesar na dirki, in ker se je izkazala kot odlična promocijska poteza, pri njej vztrajajo.

Magnus Cort je novi vodilni v razvrstitvi najboljših na gorskih ciljih. | Foto: Reuters Magnus Cort je novi vodilni v razvrstitvi najboljših na gorskih ciljih. Foto: Reuters

Tako so poseben komplet pripravili tako za moško (EF Education-EasyPost) kot za žensko ekipo EF Education-Tibco-SVB, ki nastopa oz. bo nastopala na letošnji izvedbi Toura. Ženski Tour (Tour de France Femmes) se bo začel na dan zadnje etape moškega, torej v nedeljo 24. julija, in bo trajal deset dni. Prva etapa se bo začela v Parizu pri Eifflovem stolpu in končala na Elizejskih poljanah tako kot moška različica Toura.

Pri ekipi EF so že na Dirki po Italiji 2020 na račun svojih dresov poželi ogromno simpatij.  | Foto: EF Pro Cycling Pri ekipi EF so že na Dirki po Italiji 2020 na račun svojih dresov poželi ogromno simpatij. Foto: EF Pro Cycling

Iz podjetja Rapha, ki za kolesarje EF oblikuje drese od leta 2019, so pred Girom leta 2020 sporočili, da so se za sodelovanje z blagovno znamko Palace odločili, ker so želeli, da bi njihovi kolesarji dobili kolesarsko "opravo", kakršne v kolesarski karavani ne pomnijo. | Foto: EF Pro Cycling Iz podjetja Rapha, ki za kolesarje EF oblikuje drese od leta 2019, so pred Girom leta 2020 sporočili, da so se za sodelovanje z blagovno znamko Palace odločili, ker so želeli, da bi njihovi kolesarji dobili kolesarsko "opravo", kakršne v kolesarski karavani ne pomnijo. Foto: EF Pro Cycling

Oblikovalci so tudi pri letošnji dresih ohranili tipično rožnato barvo, a so ji dodali zelenkaste risane junake, ki jim je težko določiti vrsto. V podobnem stilu so tudi čelade in kolesa, za dodaten faktor privlačnosti so poskrbeli še s crocsi, ki so jih kolesarji nosili že na predstavitvi ekipi v Köbenhavnu, Magnus Cort, vodilni v razvrstitvi najboljših na gorskih ciljih, v soboto tudi med pogovori z mediji in še bolj opazno na zmagovalnem odru.

EF Education-EasyPost | Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte

V čast Touru za kolesarke

"Zamenjava dresov je naš način počastitve žensk v športu in Toura za ženske. To je divje, drzno in vznemirljivo obdobje za svet kolesarstva, ki bi se moralo zgoditi že zdavnaj," je ob predstavitvi novih dresov povedal Jonathan Vaughters, izvršni direktor ekipe EF Education-EasyPost team.

"Za našo ekipo je velika čast, da lahko pred začetkom Tour de France Femmes nastopa v teh dresih. Obe dirki bosta izjemni, mi pa se bomo borili, da naši dresi in naše sporočilo v mesecu juliju ostanejo na čelu dirke," še sporoča Vaughters.

Drese je seveda možno kupiti, a so zaloge zelo omejene, zato velja pohiteti.

Preberite še:

Dylan Groenewegen, TDF22
Sportal Veselje v ekipi Luke Mezgeca, po napetem sprintu tesna zmaga Groenewegna!
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Pogačar: Kot da bi se tepel, ampak sem OK
Fabio Jakobsen, TDF22
Sportal Pogačar vpleten v padec, zmaga Jakobsenu
Tour de France Köbenhavn
Sportal Višina investicij, ob katerih se ti zvrti #video
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Pogačarjev šef opozarja

 

Ne spreglejte