SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TRENIRAJ KOT TADEJ POGAČAR – 2. ODDAJA

Tadej Pogačar o neprijetnem položaju #video

2,45

termometer

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar v tokratni oddaji tudi o tem, koliko zapraviti za kolo, ki bo že "neslo kot raketa". Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugi oddaji Treniraj kot Tadej Pogačar se je naš nadarjeni kolesar Tadej Pogačar skupaj s svojim prvim trenerjem Miho Koncilijo dotaknil nakupa kolesa in vseh dodatkov, ki jih potrebujete za mirno in varno vožnjo.

Poglejte si drugo oddajo Treniraj kot Tadej Pogačar: nasveti pri nakupu kolesa, kako si ne umazati rok ...

Eno od težjih vprašanj ob začetku naše kolesarske kariere je, koliko zapraviti za opremo. "To je res težko vprašanje. Najprej moraš sam videti, kaj boš počel na kolesu, koliko se boš z njim vozil. Všeč ti mora biti, da boš čim več na njem. Za tisoč evrov lahko dobiš že čisto solidno 'raketo'. Tudi manj lahko zapravimo," poudarja Tadej Pogačar, ki je na nedeljskem državnem prvenstvu bil tesno bitko s Primožem Rogličem, na koncu pa mu moral priznati premoč.

 

Če ste začetnik, je pomembno, da se brezglavo ne zapodite v nakup dražje opreme. "Priporočam, da si za začetek izberete cenejšo možnost, a vseeno preverjeno, saj lahko ob nepravi opremi in slabem počutju na kolesu izgubimo motivacijo za treninge in vožnjo," pravi Koncilija, ki se je o tem obširneje razgovoril v zgornjem videu v sklopu druge oddaje.

Varnost na prvem mestu

Nagradna igra: Treniraj kot Tadej Pogačar Sportal Kolesari in osvoji nagrado

Izjemno pomembna je pravilna velikost kolesa. Ta vam ne bo pričarala le udobja, obenem vam namreč lahko prepreči kratkoročne in dolgoročne poškodbe.

Treniraj kot Tadej Pogačar Varnost pa je tista, ki je na prvem mestu. Ker so kolesarji na cesti izpostavljeni, je nujna čelada, ki lahko reši življenje. Tudi o tem, kako mora biti pravilno nameščena, sta Pogačar in Koncilija govorila v tokratni oddaji.

Legendarni vzponi in trase Tadeja Pogačarja

Družinske trase

Praktičen nasvet in kako se izogniti neprijetnemu položaju

Tiste ljubitelje kolesarstva, ki se radi odpravljajo na nekoliko daljše ture, opozarjata, da je dobrodošlo imeti s sabo rezervni set zračnice in tlačilko. "Neprijetna situacija bi bila, če smo v hribu ali neznanem okolju in nam poči guma ter smo brez zračnice in tlačilke. In potem moramo klicati koga, da nas pride iskat. To ni najbolje. Ob tem vam dam še en praktičen nasvet, če si ne želite umazati rok, ko vam pade dol veriga. Pojdite na bencinsko črpalko, vzemite dve plastični rokavički in ju imejte za vsak slučaj pri sebi," poudarja Tadej.

Tadej Pogačar je na nedeljskem državnem prvenstvu osvojil drugo mesto in zaostal le za Primožem Rogličem. Tadej Pogačar je na nedeljskem državnem prvenstvu osvojil drugo mesto in zaostal le za Primožem Rogličem. Foto: Peter Podobnik/Sportida

S projektom Treniraj kot Tadej Pogačar na Siol.net želimo spodbuditi bralce k aktivnemu preživljanju prostega časa. Vabimo vas tudi, da se sami preizkusite na kateri izmed predstavljenih kolesarskih tras (družinske trase in trase Tadeja Pogačarja) in se tako potegujete za privlačne nagrade.

Tadej Pogačar Sportal Legendarni vzponi in vse trase Tadeja Pogačarja Cerknica Sportal Družinske trase Tadeja Pogačarja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin