Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
20.05

Osveženo pred

6 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Urška Žigart Trebnje državno prvenstvo kolesarstvo

Četrtek, 20. 6. 2024, 20.05

6 dni, 20 ur

Trebnje, DP v kolesarstvu, kronometer

Matej Mohorič in Urška Žigart državna prvaka v kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Urška Žigart | Urška Žigart je že tretjič po vrsti in četrtič v karieri postala slovenska državna prvakinja v vožnji na čas. | Foto Kolesarska zveza Slovenije

Urška Žigart je že tretjič po vrsti in četrtič v karieri postala slovenska državna prvakinja v vožnji na čas.

Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Državno kolesarsko prvenstvo v kronometru v Trebnjem se je končalo po pričakovanjih. Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je izkoristil odsotnost treh najboljših slovenskih kronometristov, lanskega prvaka Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča ter Jana Tratnika, in se po treh drugih mestih veselil svojega prvega naslova v tej disciplini.

Pri ženskah je zmagala zaročenka Pogačarja Urška Žigart, ki je bila na državnem prvenstvu najhitrejša že četrtič in tretjič zapovrstjo.

Matej Mohorič je v skromni konkurenci od začetka do konca dokazoval svojo premoč. Najhitrejši je bil v vseh treh slabih deset kilometrov dolgih krogih, na cilju pa je imel minuto in sedem sekund prednosti pred klubskim kolegom Matevžem Govekarjem. Bronasto kolajno je osvojil Jaka Primožič (Hrinkow).

Žigartova, kolesarka ekipe Jayco Alula, med članicami ni imela prave konkurence. Še najbolj se ji je približala Nika Bobnar (WCC Team), zaostala je dve minuti in 17 sekund, a je tekmovala v konkurenci do 23 let, prvakinja je postala v tej kategoriji.

Med člani do 23 let je bil najboljši Gal Glivar (v absolutni konkurenci bi zasedel drugo mesto), svojega kolega iz ekipe UAE Emirates Anžeta Ravbarja je na slabih 20 kilometrov dolgi progi premagal za dobrih 54 sekund. Tretji je bil Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic).

Med starejšimi mladinci je bil najhitrejši Erazem Valjavec (Autozai Petrucci), za dobrih pet sekund je premagal Jakoba Omrzela (Adria Mobil), med mlajšimi mladinci se je zmage veselil Vanja Kuntarič Žibert (Pogi team UAE Generali), med starejšimi mladinkami Zoja Ferlež (BTC Ljubljana Scott), med mlajšimi mladinkami pa Eva Terpin (Rajd Ljubljana).

Preberite še:

Tomaž Grm
Sportal Po težki bolezni umrl nekdanji predsednik KZS
Urška Žigart DP TT 2023
Sportal Urška Žigart bo branila naslov, njen zaročenec Tadej Pogačar pa ne
Ne spreglejte