Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2018,
15.29

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

2

Natisni članek

Zwift team dimension data Martin Lavrič

Torek, 20. 11. 2018, 15.29

5 let, 5 mesecev

Martin Lavrič do podpisa enoletne profesionalne pogodbe z ekipo mlajših članov Dimension Data

Slovenskemu najstniku v Južni Afriki uspel izjemen podvig

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

2

Martin Lavrič | Martin Lavrič si je priboril podpis enoletne profesionalne pogodbe z ekipo mlajših članov kolesarskega moštva Dimension Data. | Foto osebni arhiv

Martin Lavrič si je priboril podpis enoletne profesionalne pogodbe z ekipo mlajših članov kolesarskega moštva Dimension Data.

Foto: osebni arhiv

Devetnajstletni slovenski kolesar Martin Lavrič je zmagovalec natečaja Zwift Academy, na katerega se je prijavilo več kot 30 tisoč kolesarjev z vsega sveta. V velikem finalu trojice v Cape Townu je najbolj navdušil in si priboril podpis enoletne profesionalne pogodbe z ekipo mlajših članov kolesarskega moštva Dimension Data, katere član je tudi britanski šprinter Mark Cavendish.

Članu slovenske kolesarske reprezentance v mlajših kategorijah in Kolesarskega kluba Kranj Martinu Lavriču je uspel izjemen podvig. Postal je zmagovalec projekta Zwift Academy, v katerega se je prijavilo kar 30 tisoč tekmovalcev.

Lani ni smel sodelovati ...

Za Zwift akademijo je Lavrič prvič slišal lani, ko je zaradi slabega vremena treninge začel izvajati na trenažerju (s pomočjo računalniške aplikacije Zwift, prek katere se lahko primerjate s kolesarji po vsem svetu). Zaradi dobrih rezultatov je letos še drugič dobil povabilo v polfinale, kamor se uvrsti deset najboljših, a lani zaradi tekmovanja za klub s kontinentalno licenco (Attaque Team Gusto) v projektu ni smel sodelovati. Letos je bila zgodba drugačna. Kot član KK Kranj, ki te licence nima, se je lahko priključil projektu. In navdušil.

... letos opravil z vso konkurenco in si prislužil profesionalno pogodbo

Uvrstil se je v veliki finale, v katerem so v zadnjih dneh v Cape Townu sodelovali trije najboljši. Ob Slovencu še Novozelandec Alex West in Anglež Oliver Peckover. Trio je tako v zadnjih dneh pomeril moči, kot pravi Lavrič, so bili vsi treningi zastavljeni tako, da so resnično preizkusili vse njihove sposobnosti.

Zmagovalca so razglasili 20. novembra. To je postal slovenski najstnik, ki je ob razglasitvi planil v jok, čustveno je njegov dosežek sprejela tudi mama. 

Lavrič si je z zmago priboril podpis enoletne pogodbe (za sezono 2019) z ekipo mlajših članov v profesionalnem kolesarskem moštvu Dimension Data, za člansko ekipo katere sodeluje tudi Britanec Mark Cavendish.

Devetnajstletnika čaka sezona pod okriljem Dimension Data, pri kateri obljubljajo dober program v ekipi in pot v svetovno serijo, če se bo izkazal. | Foto: Vid Ponikvar Devetnajstletnika čaka sezona pod okriljem Dimension Data, pri kateri obljubljajo dober program v ekipi in pot v svetovno serijo, če se bo izkazal. Foto: Vid Ponikvar

Martin je bil o rezultatih obveščen že med vikendom, a vse do danes je bila to skrivnost. Ko so pri Zwiftu objavili video, kjer je bil predstavljen zmagovalec, je javno o tem lahko spregovoril tudi član KK Kranj. 

Počasi dojema

"Počasi dojemam, kaj se je zgodilo v soboto in še nekaj dni bo potrebnih, da vse skupaj premeljem. Ponosen sem, da sem postal zmagovalec Zwift Akademije in da bom v sezoni 2019 član razvojne ekipe Dimension Data. Teden v Južni Afriki je bil zame kot iz pravljice z najboljšim možnim koncem, sedaj pa je čas, da vsem, ki so zaupali vame, pokažem, da je bila izbira mene njihova prava odločitev," je na Instagramu zapisal Lavrič.

Potek tedna in razglasitev zmagovalca:

Eden od trenerjev v Dimension Data Elliot Lipski je bil zadovoljen z 19-letnim Slovencem: "Zaupamo v Martina. Pokazal je svoje instinkte na cesti, drugi kolesarji so ga dobro sprejeli. Dobil bo dober program v ekipi in pot v svetovno serijo, če se bo izkazal. To je njegov začetek."

Preberite še:

Martin Lavrič
Sportal Slovenski najstnik v Cape Town v lov za veliko priložnostjo

 

Ne spreglejte