Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
11.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

Natisni članek

Soudal-Quick Step Patrick Lefevere Julian Alaphilippe

Sreda, 21. 2. 2024, 11.41

2 meseca, 1 teden

Kontroverzni šef ne prizanaša Alaphilippu: Preveč zabav, preveč alkohola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69
Julian Alaphilippe & Patrick Lefevere | Prvi mož ekipe Soudal Quick-Step Patrick Lefevere čaka, da se Julian Alaphilippe vrne na stare tirnice.  | Foto Guliverimage

Prvi mož ekipe Soudal Quick-Step Patrick Lefevere čaka, da se Julian Alaphilippe vrne na stare tirnice. 

Foto: Guliverimage

Prvi mož ekipe Soudal Quick-Step Patrick Lefevere je v intervjuju za belgijsko revijo HUMO javno okrcal nekdanjega svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. Obtožil ga je veseljačenja in popivanja v preteklosti in mu očital, da je preveč pod vplivom njegove partnerke Marion Rousse, nekdanje kolesarke, danes direktorice ženske izvedbe Dirke po Franciji.

Patrick Lefevere, vodja ekipe Soudal Quick-Step, znan po svojem ostrem jeziku, se je v dvojnem intervjuju z nekdanjim kolesarjem Joséjem De Cauwerjem za belgijsko revijo HUMO razgovoril o številnih temah, brez dlake na jeziku se je spravil tudi na nekdanjega svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa, ki se mu letos izteče pogodba.

"Julian je dober fant, a potem ko je podpisal megapogodbo, ni bil več tako uspešen. Rad imam svoje kolesarje, vendar mora naš odnos ostati pošten. Dejstvo je, da ko si starejši, moraš biti previdnejši in moraš več trenirati. Zdaj mora narediti preskok in se boriti," je Francozu jasno sporočil njegov šef.

Alaphilippe se je v zadnjih letih spopadal s poškodbami, a po besedah Lefevereja gre za precej več. "Preveč zabav, preveč alkohola … Julian je resno pod urokom Marion Rousse (njegove partnerke, op. a.). Mogoče preveč. Julian je kot mlad kuža, poln je energije, vsake toliko časa ga je treba spustiti, da se izživi, a prav tako mu je treba postaviti omejitve. Še vedno je v njem nekaj porednega dečka. Novembra lani sva se pogovorila v prisotnosti Marion in njegovega menedžerja Driesa Smetsa. Jasno sem mu dal vedeti, da tako ne more nadaljevati. 'Če boš še enkrat zamočil, te bom takoj odpustil,' sem mu dejal. Očitno je moje sporočilo dojel," je povedal Lefevere. Alaphilippe je sezono začel s 6. mestom v skupnem seštevku Dirke po Avstraliji. 

Na obtožbe se je že odzvala Roussejeva in Levefereju svetovala, naj se ne vtika v njeno zasebno življenje. Vsa natolcevanja o zabavah in alkoholu je odločno zavrnila.  

Čeprav Francoz zadnja leta ni dosegal rezultatov, ki jih Lefevere od njega pričakuje, pa še vedno sodi med najbolj priljubljene kolesarje. Njegova atraktivna predstavitev novih dresov v začetku letošnje sezone je bila na družbenih omrežjih prava uspešnica.

Preberite še:

Patrick Lefevere
Sportal Kontroverzni Lefevere ironično novemu šefu Primoža Rogliča: Zato ne jokaj zdaj
Remco Evenepoel Primož Roglič
Sportal Zdaj ni več nobenega dvoma, Remco Evenepoel sprejel odločitev
Jasper Philipsen Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Gulio Ciccone
Sportal Novi šef Primoža Rogliča ima enake pripombe kot njegov nekdanji šef
Remco Evenepoel
Sportal Remco Evenepoel napoveduje spremembe

 

 

Ne spreglejte