SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
slovenska kolesarja leta 2021

Kolesarja leta Tadej Pogačar in Eugenia Bujak

0,10

termometer

Zlato Rogovo kolo 2021 - Tadej Pogačar, Eugenija Bujak, Kristjan Hočevar | Eugenija Bujak in Tadej Pogačar sta poleg Zlatega Rogovega kolesa prejela tudi naziva najboljših kolesarjev leta po izboru Kolesarske zveze Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar
Eugenija Bujak in Tadej Pogačar sta poleg Zlatega Rogovega kolesa prejela tudi naziva najboljših kolesarjev leta po izboru Kolesarske zveze Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Tadej Pogačar in Eugenia Bujak sta kolesarja leta 2021. Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) so na Večeru zvezd 2021 podelili tudi nagradi za posebne dosežke, ki sta jih prejela olimpijski prvak Primož Roglič in Matej Mohorič. KZS pa je na prireditvi predstavila tudi nov logotip zveze.

Tadej Pogačar je letos uspešno ubranil zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu - Tour de France, temu pa dodal olimpijski bron iz Tokia ter številne druge pomembne zmage, tudi uspeh na dirki po Sloveniji.

Športnik leta 2021, Janja Garnbret Sportal Posebno priznanje za slovenska šampiona Pogačarja in Garnbretovo

"Po taki sezoni bi lahko rekel, da je bila sanjska. Težko jo bo ponoviti, kaj šele nadgraditi. Nedvomno je bila ena najlepših, kar se jih da narediti," je ob prejemu nagrade povedal Pogačar in priznal, da je bilo branjenje zmage na Touru težje, kot je bilo slaviti leto prej. "Res se je težko vrniti s številko 1 ter braniti zmago, a mi je uspelo in bil sem presrečen."

"Hvala lepa za priznanje, ponosna sem, da sem med najboljšimi kolesarji. Sezona je bila težka, moj glavni cilj so bile olimpijske igre, tam mi je uspel lep dosežek, imela sem tudi nekaj težav, prebolela sem covid, ampak sem zadovoljna," pa je povedala Eugenija Bujak, še posebej lepo ji bo v spominu ostala tokijska izkušnja, ko je v družbi slovenskih olimpijcev proslavljala tudi Pogačarjevo kolajno.

Andrej Hauptman: Zame je čast, da sem lahko bil del te zgodbe

Med gorskimi kolesarji sta bila v letu 2021 najboljša Vid Peršak in Monika Hrastnik. Najboljša mlada kolesarja sta Nika Bobnar in Gal Glivar.

Nagrado za posebne dosežke sta prejela tudi Andrej Cimprič, ki je kar 11 let delal z mladimi reprezentancami, in Andrej Hauptman, selektor Slovenije med letoma 2017 in 2021.

"Po taki sezoni bi lahko rekel, da je bila sanjska. Težko jo bo ponoviti, kaj šele nadgraditi," je ob novem priznanju povedal slovenski športnik leta 2021. | Foto: Vid Ponikvar "Po taki sezoni bi lahko rekel, da je bila sanjska. Težko jo bo ponoviti, kaj šele nadgraditi," je ob novem priznanju povedal slovenski športnik leta 2021. Foto: Vid Ponikvar

"Ta nagrada ni samo moja. Pripada tudi tistim, ki so pomagali, da so fantje dosegli te rezultate. Zame je čast, da sem lahko bil del te zgodbe. Prepričan pa sem, da tudi v prihodnje izidi ne bodo izostali in da se bomo še pogosto veselili uspehov," je to pokomentiral Hauptman.

Priznanje za doprinos h kolesarstvu sta prejela Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brdo ter Mitja Hernaus, nagradi za življenjsko delo pa Ljubo Skrt in Jože Majes.

Preberite še:

Tadej POgačar Sportal Kolesarska legenda o Pogačarju: Rad ga imam kot sina Tadej Pogačar Primož Roglič Dirka po Baskiji Sportal Na voljo je imel le en naboj: Zdaj lahko veliko streljamo thumb Tadej Pogačar Sportal Tadej Pogačar razgrnil načrte za leto 2022 Primož Roglič, Vuelta 21 Sportal Koliko bi odšteli za kolo, s katerim je Roglič zmagal na Vuelti?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin