Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
12.02

Osveženo pred

3 dni, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jan Tratnik Red Bull - BORA - hansgrohe

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 12.02

3 dni, 23 ur

Jan Tratnik in Primož Roglič bosta združila moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47
Giro 2024 Jan Tratnik | Jan Tratnik bo od naslednje sezone kolesaril za ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe. | Foto Ana Kovač

Jan Tratnik bo od naslednje sezone kolesaril za ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe.

Foto: Ana Kovač

V kolesarskem svetu se že lep čas govori o selitvi Jana Tratnika iz vrst Visma | Lease a Bike v BORO - hansgrohe, danes pa naj bi tudi uradno postalo jasno, da bo slovenski kolesar nadaljeval kariero v ekipi, katere član je Primož Roglič.

Nemško moštvo, ki bo od Dirke po Franciji nosilo ime Red Bull - BORA - hansgrohe, nadaljuje iskanje okrepitev za naslednje sezone.

Več mesecev se je že govorilo, da je na radarju Jan Tratnik, zdaj pa je novinar Daniel Benson naznanil, da je tudi uradno znana selitev Idrijčana v vrste BORE - hansgrohe. Naslednja tri leta naj bi tako kolesaril za novega delodajalca.

Primož Roglič in Jan Tratnik bosta od leta 2025 spet moštvena kolega. | Foto: Guliverimage Primož Roglič in Jan Tratnik bosta od leta 2025 spet moštvena kolega. Foto: Guliverimage

Tratnika bomo kmalu videli na delu, saj bo del zasedbe Visma | Lease a Bike na prihajajoči dirki Tour de France. Slovenski kolesar je v odlični formi, kar je potrdil z letošnjo zmago na dirki Omloop Het Nieuwsblad. Drugi je bil v Murcii, tretji na dirki Jaen Paraiso in bil na zmagovalnem odru na večdnevni ekipi Volta ao Algarve. Letos je prav tako nastopil na Giru, kjer je imela ekipa veliko nesreče, zdaj pa bo del zasedbe še na Touru.

S prihodom Red Bulla so tako pri BORI - hansgrohe odprli denarnico in zavzeto iščejo kolesarje, ki bi okrepili moštvo. Prišel naj bi tudi Španec Oier Lazkano, dvojčka iz Visme Tim in Mick van Dijke. Na mizi ima ponudbo še nadarjeni Italijan Giulio Pellizzari.

Želja novega avstrijsko-nemškega moštva je priti v sam vrh kolesarstva, kjer trenutno prevladujeta ekipi Visma | Lease a Bike in UAE Emirates.

Tadej Pogačar
Sportal UAE potrdil sedem Pogačarjevih pomočnikov za Tour
Jonas Vingegaard
Sportal "Nihče iz naše ekipe si ne upa staviti na Jonasa Vingegaarda"
Ne spreglejte