Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
8.57

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 7. 12. 2023, 8.57

5 mesecev

Govorice glede Pogačarja vse glasnejše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
THUMB - Tadej Pogačar | Tadej Pogačar bo skupaj z vodstvom ekipe UAE Emirates sredi decembra razkril dejanski koledar za 2024, do takrat pa so v zraku še ugibanja. | Foto A.S.O./Pauline Ballet

Tadej Pogačar bo skupaj z vodstvom ekipe UAE Emirates sredi decembra razkril dejanski koledar za 2024, do takrat pa so v zraku še ugibanja.

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Uradno še ni znano, kakšen koledar bo imel slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar leta 2024, a naj bi sodeč po govoricah marca popotoval po zanj priljubljenih italijanskih tleh. Jasno pa je, da bodo vse podrobnosti razkrite sredi decembra, ko bo imel Pogi medijski dan v sklopu priprav v Alicanteju v Španiji.

V časniku La Gazzetta dello Sport so zapisali, da naj bi Tadej Pogačar na uvodu v 2024 tekmoval na italijanskih cestah. Prva marčevska preizkušnja naj bi bila Strade Bianche (2. marec), ki jo je v letu 2022 spektakularno osvojil. Sledila naj bi večdnevna dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, ki se bo začela dva dneva pozneje – lani jo je osvojil Primož Roglič. Za zaključek marčevskega dirkanja bo nastopil še na prvem spomeniku sezone Milano–Sanremo, ki ga še ni osvojil, a bi ga nadvse rad. Lani je bil četrti, velike zmage se je veselil Mathieu van der Poel - Nizozemec je tako nasledil Mateja Mohoriča, ki je leta 2022 v velikem slogu in po spektakularnem spustu prišel do velikega uspeha.

Lance Armstrong
Sportal Jezni Francoz pljunil po Lanceu Armstrongu: To je največji bandit v kolesarstvu!

Pogi se lahko za zdaj pohvali z zmagami na treh od petih prestižnih spomenikov – trikrat zapored je bil najboljši na Dirki po Lombardiji, v žepu pa ima tudi zmagi na Liege–Bastogne–Liege in Dirki po Flandriji. Da bi zaokrožil sloviti peterček, mu torej manjkata še lovoriki na Milano–Sanremo in kockasti klasiki Pariz–Roubaix.

Ali bo Strade-Bianche tudi njegova prva dirka v 2024, še ni znano, saj sta se nedavno omenjali tudi portugalski februarski klasiki Figueira Champions Classic in večdnevna dirka Volta ao Alarve.

Tako je Tadej Pogačar leta 2022 v velikem slogu osvojil Strade Bianche. Bo uspeh ponovil tudi v letu 2024? | Foto: Guliverimage Tako je Tadej Pogačar leta 2022 v velikem slogu osvojil Strade Bianche. Bo uspeh ponovil tudi v letu 2024? Foto: Guliverimage

Jasno pa je zagotovo, da ga bomo videli na delu na Dirki po Franciji, na kateri mu je v zadnjih dveh izvedbah zmagi izpred nosu speljal Jonas Vingegaard.

Številka 1 svetovnega kolesarstva se bo od 10. do 21. decembra tako kot preostali člani ekipe UAE Emirates pripravljal v Alicanteju v Španiji, 18. decembra pa ima rezerviran dan z mediji, ko bo natančneje opisal potek dogodkov, ki bodo sledili v letu 2024.

Sportal "Nevarno in nesprejemljivo" obnašanje Pogačarjevega kolega #video
Nathan Van Hooydonck Tadej Pogačar
Sportal Član Jumbo-Visme: Zakaj v Parizu nisem sodeloval s Pogačarjem? Ker nisem mogel. #video
Ne spreglejte