Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 8. 2021,
20.28

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Francija Chris Froome

Sreda, 11. 8. 2021, 20.28

2 leti, 8 mesecev

Chris Froome

Francozi ga niso prepoznali: Chris Froome rekreativec?!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Chris Froome | Chris Froome je lani po enajstih letih v Skyju prestopil v moštvo Israel Start Up Nation. | Foto Guliverimage

Chris Froome je lani po enajstih letih v Skyju prestopil v moštvo Israel Start Up Nation.

Foto: Guliverimage

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome, štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji, se je te dni znašel povsem po naključju v poročilih francoske televizije France 2. V prispevku o nevarnosti gozdnih požarov so ga označili kar za kolesarskega rekreativca. Ne nalašč, šampiona preprosto niso prepoznali.

"Prepovedana vožnja za vse, tudi za kolesarskega rekreativca," je v približnem prevodu mogoče slišati v video prispevku francoske televizije France 2 o nevarnosti gozdnih požarov na jugu države. Lokalni gasilec na cesti ustavi kolesarja in ga opozori, da vožnje ne more nadaljevati na gozdnato območje masiva de l'Estrel, kjer te dni velja velika nevarnost gozdnih požarov.

Ljubitelji kolesarstva, teh v Franciji, domovini največje in najpomembnejše kolesarske dirke na svetu, ne manjka, so takoj opazili, da "kolesarski rekreativec" ni kar nekdo, pač pa štirikratni zmagovalec Toura, Britanec Chris Froome, ki prebiva v mestu Saint Raphael na sredozemski obali.

Froome je upošteval navodila gasilca in se obrnil ter trening nadaljeval v drugo smer, a njegov naključni skok v poročila francoske televizije zdaj zabava splet. Vrstijo se številne šale na račun francoskih novinarjev, ki bi po mnenju kolesarskih navdušencev preprosto morali prepoznati takšnega zvezdnika, pa čeprav niso strokovnjaki za šport.

No, Froomu se je v kolesarski Franciji že zgodila podobna nevšečnost in to kar na Touru. Ko se je na dirki leta 2018 spuščal z vrha Porteta, kjer je bil cilj 17. etape, proti avtobusu moštva Sky, ga oblečenega v palerino ni prepoznal eden od policistov in ga je sklatil s kolesa.     

Preberite še:

Chris Froome
Sportal Chris Froome izpušča dirko po Španiji
Ne spreglejte