Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2024,
16.21

Osveženo pred

1 dan, 1 ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,31
Tour de France Femmes Špela Kern Demi Vollering

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 16.21

1 dan, 1 ura

Tour de France Femmes, 5. etapa

Drama na Touru: v padec pred ciljem vpletena tudi vodilna #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,31
demi | Nizozemska kolesarka Demi Vollering je po padcu in zaostanku skoraj dveh minut za zmagovalko etape ostala brez vodstva na dirki Tour de France Femmes.

Nizozemska kolesarka Demi Vollering je po padcu in zaostanku skoraj dveh minut za zmagovalko etape ostala brez vodstva na dirki Tour de France Femmes.

Na ženski izvedbi Dirke po Franciji je danes prišlo do padca šest kilometrov pred ciljem pete etape. Na tleh se je znašla tudi vodilna Nizozemka Demi Vollering (Team SD Worx - Protime), ki je v cilj pripeljala s skoraj dvema minutama zaostanka za zmagovalko etape, moštveno kolegico Blanko Vos, in rumeno majico morala prepustiti Poljakinji Katarzyni Niewiadomi. Edina Slovenka na štartu, Špela Kern iz ekipe Cofidis, je zaradi padca v prejšnji etapi odstopila. 

Čast nizozemske kolesarske ekipe Team SD Worx - Protime je v peti etapi dirke Tour de France Femmes reševala Madžarka Blanka Vos, ki je bila najmočnejša v ciljnem šprintu četverice. "To je noro, še vedno ne morem verjeti. Tega danes res nisem pričakovala, ker sem se med dirko počutila tako slabo. Lorena (Wiebes, op. a.) mi je rekla, naj verjamem vase, in to mi je zelo pomagalo. Moj radio ni deloval, zato nisem vedela, kaj se je dogajalo zadaj. Demi je bila udeležena v padec, zato smo izgubili rumeno, kar je škoda. Mešane občutke imam," je priznala junakinja pete etape, ki je nase opozorila že na olimpijskih igrah v Parizu. 

Rumena majica zdaj na ramenih Poljakinje

Rumeno majico vodilne zdaj nosi Poljakinja Katarzyna Niewiadoma iz ekipe Canyon//SRAM Racing, druga v današnji etapi, ki ima 19 sekund prednosti pred olimpijsko zmagovalko na cestni dirki v Parizu, Američanko Kristen Faulkner, in 22 pred Nizozemko Puck Pieterse

Demi Vollering je po današnjem padcu, v katerem si je nabrala kar nekaj zaostanka, ob lovljenju glavnine pa ni imela pomoči kolegic iz ekipe, zdrsnila na deveto mesto. Za rumeno majico zaostaja 1:19 minute. Kot poroča Wielerflits, je nizozemska kolesarka, ki po koncu sezone zapušča ekipo SD Worx - Protime, vse skupaj doživela zelo čustveno in po etapi ni dajala izjav.

 Edina Slovenka na štartu, Špela Kern iz ekipe Cofidis, je zaradi padca v prejšnji etapi odstopila.

Tour se je vrnil v domovino 

Dirka se je iz Nizozemske in Belgije zdaj preselila v Francijo, kjer bodo na sporedu zadnje tri etape (Remiremont - Morteau, Champagnole - Le Grand-Bornand in Le Grand-Bornand - Alpe d'Huez), pri čemer bo nedeljska zadnja tudi najtežja. Gorska etapa bo imela dva zahtevna vzpona, končala pa se bo v znanem smučarskem središču Alpe d'Huez, kjer bo tudi cilj letošnjega Toura.

Preberite še:

Puck Pieterse
Sportal Pieterse dobila četrto etapo, Vollering ostaja v rumenem
Demi Vollering
Sportal Demi Vollering tretja etapa in rumena majica
Charlotte Kool
Sportal Začel se je ženski Tour, dirka tudi ena Slovenka

 

Ne spreglejte