Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2024,
17.23

Osveženo pred

1 ura, 57 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Demi Vollering Tour de France Femmes Puck Pieterse

Natisni članek

Sreda, 14. 8. 2024, 17.23

1 ura, 57 minut

Tour de France Femmes, 4. etapa

Pieterse dobila četrto etapo, Vollering ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Puck Pieterse | Puck Pieterse je dobila četrto etapo. | Foto Guliverimage

Puck Pieterse je dobila četrto etapo.

Foto: Guliverimage

Nizozemska kolesarka Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) je zmagovalka četrte etape dirke po Franciji. Ta še vedno poteka na Nizozemskem in v Belgiji, v Francijo se bo preselila v četrtek. Skupno je vodstvo zadržala še ena Nizozemka Demi Vollering (Woks Protime).

Pietrese je bila danes, ko so morale kolesarke prevoziti 122 km med nizozemskim Valkenburgom in belgijskim Liegom, najboljša v sprintu treh, ki so si nabrale pol minute naskoka pred prvo zasledovalno skupino. Prehitela je Vollering, tretja je bila Poljakinja Katarzyna Niewiadoma. Vollering je kljub porazu v etapi obdržala skupno vodstvo. Rumeno majico je oblekla v torek po tretji etapi, posamični vožnji na čas v okolici Rotterdama, ki jo je dobila s petimi sekundami naskoka.

V seštevku je prednost zdaj še povečala, pred današnjo zmagovalko ima 22 sekund prednosti, tretja je Niewiadoma s 34 sekundami zaostanka. Na ženski izvedbi Toura sodeluje ena slovenska kolesarka. Špela Kern je danes zasedla 125. mesto (+ 16:43). Skupno je Kern nazadovala za 13 mest in je po novem 129. Tour bo šele v četrtek prvič zavil v Francijo, saj se bo četrta etapa s startom v belgijskem kraju Bastogne končala v Amnevillu.

Zadnje tri etape v petek, soboto in nedeljo pa bodo povsem francoske (Remiremont - Morteau, Champagnole - Le Grand-Bornand in Le Grand-Bornand - Alpe d'Huez), pri čemer bo nedeljska zadnja tudi najtežja. Gorska etapa bo imela dva zahtevna vzpona, končala pa se bo v znanem smučarskem središču Alpe d'Huez, kjer bo tudi cilj letošnjega Toura.

Demi Vollering
Sportal Demi Vollering tretja etapa in rumena majica
Charlotte Kool
Sportal Začel se je ženski Tour, dirka tudi ena Slovenka
Ne spreglejte