Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 6. 2024,
11.30

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59
Tadej Pogačar Tadej Pogačar UAE Emirates intervju Domen Novak Po Sloveniji Po Sloveniji

Natisni članek

Četrtek, 13. 6. 2024, 11.30

1 mesec, 1 teden

Intervju: Domen Novak

Domen Novak in njegova sanjska služba ob Tadeju Pogačarju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59
Domen Novak | Domen Novak bi se rad uvrstil na zmagovalni oder na letošnji dirki, vendar bo iz dneva v dan videl, kako so njegove noge po napornem Giru. | Foto Ana Kovač

Domen Novak bi se rad uvrstil na zmagovalni oder na letošnji dirki, vendar bo iz dneva v dan videl, kako so njegove noge po napornem Giru.

Foto: Ana Kovač

Na prvem Grand Touru sezone, na Giru, je blestel slovenski šampion Tadej Pogačar in ga osvojil v velikem slogu. Venomer je izpostavljal pomočnike in eden pomembnejših je bil Domen Novak, ki te dni nastopa na dirki Po Sloveniji. Na domačih tleh bi se zelo razveselil morebitnega vnovičnega skoka na zmagovalni oder, na katerem je že stal pred dvema letoma, ko sta bila pred njim le zdajšnja ekipna kolega Pogačar in Rafal Majka.

Dirka po Italiji se je končala na najboljši mogoči način za vašo ekipo, z zmago Tadeja Pogačarja. Večkrat ste že izjavili, da bi radi bili del tovrstnega uspeha moštvenega kolega na tritedenski dirki. Je zato osebno zadovoljstvo še toliko večje?

Boljše ne bi moglo biti. Zelo sem zadovoljen. Lahko rečem, da imam zmago na Giru. Zraven sem bil, uživali smo.

Je za vas Tadejeva zmaga vredna še več, ker ste mu v ključnih trenutkih pomagali in diktirali tempo?

Večkrat sem že povedal, da je to moja sanjska služba. Uživam v tem. Ponosen sem, da sem lahko del tega, kar je Tadej naredil. To je delo, ki ga zelo dobro opravljam.

Domen Novak | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Do nedelje boste aktivni na dirki Po Sloveniji. Kakšne so kaj noge po Giru?

Utrujenost je bila večja, kot sem pričakoval. Morda je bilo za glavo bolj stresno. Vendarle smo imeli rožnato majico. Ni bilo tako kot prejšnja leta, ko sem šel lahko dosti bolj počasi. Na ravnini in v klanec smo morali trdo delati. Utrujenost se je poznala. Zadnje tri, štiri dni sem se dobro počutil. Na dirki Po Sloveniji gremo iz dneva v dan.

Ključen trenutek petdnevne dirke Po Sloveniji, gledano na skupno razvrstitev, bo sobotna etapa s ciljem na Krvavec. Kakšen klanec se vam zdi na slovensko-zimsko smučarsko središče?

Kar strm je. Ni konstanten. Poravna se, potem je strm, se spet poravna in spet strm. Ogledal sem si ga do vrha. Vem, kaj me čaka. Pravi klanec je.

Domen Novak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Kakšni so vaši osebni cilji za letošnjo dirko Po Sloveniji? Pred dvema letoma ste takrat še v dresu Bahrain Victorious kot edini parirali članoma UAE Emirates Tadeju Pogačarju in Rafalu Majki, ki sta osvojila prvi mesti.

Iz dneva v dan bom videl, kakšna bo utrujenost po Grand Touru. Super bi bilo, če bi bil spet na stopničkah. Gremo iz dneva v dan in bomo videli, kaj bo.

Kakšna je vaša zgodba za letošnji Tour de France? Ali obstaja možnost nastopa?

Mislim, da ne. Če bi nastopil na Touru, ne bi nastopil na dirki Po Sloveniji, ker bi se moral pripraviti, si odpočiti. Težko bo, da bom nastopil.

mezgec čelada
Sportal Luka Mezgec: Čelada mi je rešila življenje
Dylan Groenewegen
Sportal Dylan Groewegen po veliki zmagi izpostavil dejanje Luke Mezgeca, ki je padel #video
Anže Ravbar
Sportal Nadarjeni Anže Ravbar dobil zgodovinsko priložnost
Dylan Groenewegen, Po Sloveniji 2024
Sportal Dylanu Groenewegnu tesna zmaga v prvi etapi jubilejne slovenske pentlje
Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič pojasnil, zakaj vedno znova izbere Slovenijo
Ne spreglejte