Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
11.39

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Torek, 27. 10. 2020, 11.39

1 leto, 9 mesecev

Dobre novice iz Španije: Na Vuelti vsi testi na covid-19 negativni!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Primož Roglič | Foto PHOTOGOMEZSPORT2020

Foto: PHOTOGOMEZSPORT2020

V nedeljo in včeraj, ko je bil za karavano na Dirki po Španiji prvi prost dan, so organizatorji dirke v skladu z zdravstvenimi protokoli španskih oblasti in Mednarodne kolesarske zveze izpeljali obsežno testiranje na novi koronavirus. Nekaj ur pred današnjim štartom 7. etape so sporočili dobro novico: vseh 684 testov je bilo negativnih! To je bilo po prihodu kolesarskih ekip na Vuelto in štartom v Irunu že tretje testiranje na Vuelti.

V Španiji so zaradi močnega drugega vala nove koronavirusne bolezni v nedeljo razglasili šestmesečne izredne razmere in uvedli policijsko uro.

Javier Guillen, direktor Dirke po Španiji, ki poteka pod zelo strogimi zdravstvenimi pogoji, kljub težki in negotovi situaciji poskuša ohranjati optimizem. "Za zdaj velja, da se Vuelta nadaljuje. Do zdaj nisem dobil nobenih drugačnih informacij," je včeraj poudaril v pogovoru za nizozemski medij NOS.

Covid-19 na Vuelti že zahteval davek

Covid-19 je na svoj način že vplival na letošnjo Vuelto. Zaradi trenutne situacije so morali spremeniti traso nedeljske šeste etape, ki je predvidevala vzpon na Tourmalet, a so ga na zahtevo francoskih oblasti morali črtati s programa, saj karavana ni dobila zelene luči za prečkanje francoske meje, zaradi pozitivnega covid testa pa je sanje o nastopu na Vuelti moral pozabiti kolesar ekipe Cofidis Jesús Herrada. Namesto njega je priložnost na dirki dobil njegov moštveni kolega Natnael Berhame, ki pa je odstopil po 5. etapi.

Na Vuelti veljajo podobna pravila kot na Touru. V primeru dveh pozitivnih testov znotraj ene ekipe v obdobju sedmih dni, bo celotna ekipa morala zapustiti dirko. Na Giru so bila pravila bolj ohlapna. Okuženi kolesar ali član osebja je moral v izolacijo, medtem ko so ostali lahko nadaljevali z dirko. 

Španija je ena huje prizadetih držav v pandemiji covida-19. Doslej so potrdili več kot milijon okužb z novim koronavirusom, umrlo je skoraj 35.000 ljudi. V zadnjih sedmih dneh imajo na 100.000 ljudi 191,1 novih okužb, število novih okužb pa je v porastu.

Preberite še:

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija.
Novice Okuženih je okoli 60 tisoč ljudi. To je rešitev za končanje epidemije.
Vulta2020 - 7. etapa
Sportal Kanadčan do etapne zmage, Roglič v cilj ob vodilnem Ekvadorcu
Vadba, trening, telovadba
Trendi Kako v času zaprtih fitnesov učinkovito trenirati doma?
Bernarda Jurič
Sportal "Ne vem, zakaj bi skrivala, da sem zbolela"

 

Ne spreglejte