Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 7. 2021,
17.34

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,71

4

Natisni članek

BikeExchange Bahrain Victorious Luka Mezgec Matej Mohorič Matej Mohorič UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sreda, 7. 7. 2021, 17.34

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Franciji, 11. etapa (Sorgues–Malaucene, 198,9 km)

Rogličev moštveni kolega izzval Pogačarja, ki mu je pri spustu odgovoril

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,71

4

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar ostaja trdno na prvem mestu. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar ostaja trdno na prvem mestu.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Emirates) je bil v 11. etapi pri vzponu na znameniti Mount Ventoux izzvan s strani Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), a je pri spustu skupaj z Richardom Carapazom in Rigobertom Uranom ujel danskega kolesarja ter suvereno zadržal rumeno majico vodilnega. Veliki zmagovalec dneva je postal Wout van Aert (Jumbo Visma), ki je bil dolgo časa v begu in se veselil končnega uspeha.

Tour de France
Sportal Velika nevarnost, ki na Touru kar naprej preži na sprinterje

Dirka po Franciji, 11. etapa - podrobno:

Cilj - Osrednji junak etape je postal Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki se je po dolgem begu razveselil četrte etapne zmage na Dirki po Franciji. Tadej Pogačar je še naprej suvereno na prvem mestu, čeprav ga je danes Jonas Vingeegard (Jumbo-Visma) na znameniti Mont Ventoux napadel in mu pobegnil, a ga je član UAE Emirates pri spustu ob pomoči Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers) in Rigoberta Urana (EF Education-Nippo) ujel.

Rezutlati 11- etape etape

1. Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma 05:17:43
2. Kenny Elissonde (Fra) Trek-Segafredo 00:01:14
3. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo 00:01:14
4. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates 00:01:38
5. Rigoberto Uran (Kol) EF Education-Nippo 00:01:38
6. Richard Carapaz (Ekv) Ineos Grenadiers 00:01:38
7. Jonas Vingegaard (Dan) Jumbo-Visma 00:01:38
8. Alexey Lutsenko (Kaz) Astana-Premier Tech 00:01:56
9. Wilco Kelderman (Niz) Bora-Hansgrohe 00:01:56
10. Enric Mas (Špa) Movistar 0:03:02

Skupni vrstni red po 11. etapi

1. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates 19:44:38
2. Rigoberto Uran (Kol) EF Education-Nippo 0:05:18
3. Jonas Vingegaard (Dan) Jumbo-Visma 0:05:32
4. Richard Carapaz (Ekv) Ineos Grenadiers 0:05:33
5. Ben O'Connor (Avs) AG2R Citroën Team 0:05:58
6. Wilco Kelderman (Niz) Bora-Hansgrohe 0:06:16
7. Alexey Lucenko (Kaz) Astana-Premier Tech 0:06:30
8. Enric Mas (Špa) Movistar Team 0:07:11
9. Guillaume Martin (Fra) Cofidis 0:09:29
10. Pello Bilbao (Špa) Bahrain Victorious 0:10:28

2,2 km do cilja - Wout van Aert (Jumbo-Visma) je streljaj od etapne zmage. Medtem bo Tadej Pogačar ujel Jonasa Vingegaarda.

5 km do cilja - Tadej Pogačar le še 10 sekund zaostaja za Jonasom Vingegaardom, ki je napadel na Mont Ventoux. Skupaj z Rigobertom Uranom in Richardom Carapazom ga bo, kot kaže, ujel.

12 km do clja - Kolesarji se spuščajo z Mount Venotuxa, ki je pokazal rahlo šibkost Tadeja Pogačarja. Slovenski šampion zdaj z Rigobertom Uranom in Richardom Carapazom lovijo Jonasa Vingegaard (Jumbo-Visma), ki je bil najbolj živahen na znameniti Mont Ventoux in je za seboj pustil tudi Pogačarja.

19 km do cilja - Tadej Pogačar je opravil z drugim vzponom na Mont Ventoux. Počakal je Rigoberta Urana in Richarda Carapaza. Za Jonasom Vingegaardom zaostajo slabih 40 sekund. Wout van Aert (Jumbo-Visma) se medtem pelje etapni zmagi naproti.

21,7 km do cilja Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) si je prikolesaril 40 sekund prednosti. V skupnem seštevku je za Tadejem Pogačarjem pred začetkom etape zaostajal 5:32.

Mont Ventoux | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O. 22,5 km do cilja - Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) je skočil in se je odlepil Tadeju Pogačarju (UAE Emirates). Wout van Aert ima zdaj le še 1:47 prednosti pred njim.

23 km do cilja - Skočil je Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma). Mlademu kolesarju sledi le Tadej Pogačar. Richard Carapaz in Rigoberto Uran ne moreta slediti.

24,6 km do cilja - Tadej Pogačar je 4 kilometre pred ciljem ostal sam. Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) je navil nekoliko hitrejši tempo in izločil Rafala Majko (UAE Emriates). Posledično se je zmanjšala prednost Wouta van Aerta (Jumbo-Visma), ki se pelje proti etapni zmagi.

V Pogačarjevi skupini so zdaj še Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Richard Carapaz, Michal Kwiatkowski, (Ineos Grenadiers), Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Enric Mas (Movistar), Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe), Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) in Alexey Lucenko (Astana-PremierTech).

25,7 km do cilja - Kenny Elissond (Trek-Segafredo) in moštveni kolega Bauke Mollema sta skupaj. Wout van Aert (Jumbo-Visma) ima pred njima 1:21 prednosti. Tadej Pogačar medtem zaostaja 4:03. V njegovi skupini še ni bilo nobenega napada. Ben O'Connor (Avs/Ag2r Citroen) je še minuto zadaj. Zdaj Michael Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) narekuje tempo v glavnini. Richi Porte je medtem opravil svoje delo.

28 km do cilja - Wout van Aert (Jumbo-Visma) ima pred najbližjim zasledovalcem Kennyjem Elissondom (Trek-Segafredo) 54 sekund prednosti. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) zaostaja 1:20, skupina s Tadejem Pogačarjem na čelu pa 4:22.

29 km do cilja - V skupini Tadeja Pogačarja so naslednji kolesarji Rafal Majka (UAE Team Emirates),Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Richard Carapaz, Michal Kwiatkowski, Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Enric Mas (Movistar), Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe), Guillaume Martin (Cofidis), Rigoberto Urán (EF Education-Nippo), Alexey Lucenko (Astana-PremierTech). Wout van Aert (Jumbo-Visma) ima 4:25 prednosti pred njimi.

31 km do cilja - Ben O'Connor (Avs/Ag2r Citroen), ki je bil pred 11. etapo na drugem mestu z zaostankom 2:01, popušča. Ne more slediti tempu najhitrejšim.

33 km do cilja - Wout van Aert (Jumbo-Visma) je skočil in se je otresel Kennyja Elissondeja (Trek-Segafredo). Njegova prednost pred glavnino je 4:40. Če se v skupini, v kateri je Tadej Pogačar, ne bo zgodilo kaj drastičnega, se lahko nadeja etapne zmage. Zato pa iz Pogačarjeve skupine odpadajo kolesarji in se vse bolj redči. Ineso Grenadiers imajo tri kolesarje še na čelu te skupine.

33,7 km do cilja - Tadej Pogačar ima ob sebi le še enega pomočnika - Rafala Majko. Preostali so hitro odpadli. Do vrha Mont Ventouxa je še več tko 11 kilometrov. Na čelu glavnine so kolesarji Ineos Grenadiers.

34,5 km do cilja - Ineos Grenadiers na čelu glavnine, ekipa UAE Emriates z rumenim Tadejem Pogačarjem na čelu zelo dobro nadzira potek dogodkov. Slovenski kolesar se drži Richarda Carapaza.

35 km do cilja - Wout van Aert (Jumbo-Visma) je ujel Kennyja Elissondeja (Trek-Segafredo). Prednost pred najbližjima zasledovalcema znaša 24 sekund, glavnina pa je za njima 4:56. Z dirko je končal svetotni rekord v vožnji na eno uro Victor Campenaerts.

35,5 km do cilja - Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki je imel letos operacijo slepiča, se približuje vodilnemu.

36 km do cilja Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) si je prikolesaril 25 sekund prednosti. Za njim so Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Wout van Aert (Jumbo-Visma) in Bauke Mollema (Trek-Segafredo). V glavnini, ki bo kmalu začela vzpon, je za enkrat še mirno. Tadej Pogačar ima ob sebi še pet pomočnikov.

37 km do cilja - Iz ubežne skupine je skočil Kenny Elissonde (Trek-Segafredo).

39 km do cilja - Ubežniki so začeli z zadnjim vzponom današnjega dne. Še drugič je pred njimi znameniti Mont Ventoux. Tokrat bo v dolžini 15,7 km, povprečni naklon pa znaša 8,8 %. Pred glavnino imajo 4:50 prednosti. Pričakujemo lahko napade na Tadeja Pogačarja, ki pa bi lahko še enkrat pokazal tekmecem, zakaj je rumena majica na njegovih plečih.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Bauke Mollema, Kenny Elissonde, Julien Bernard (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), Wout van Aert (Jumbo-Visma) so kolesarji, ki so kot prvi začeli vzpon. Kaj kmalu je odpadel Perez.

45 km do cilja - Noro! Tadej Pogačar je pri prvem spustu z Mont Ventouxa dosegel hitrost 100,8 km/h.

48 km do cilja - Temperatura ozračja znaša 27 stopinj, povprečna hitrost v dozdajšnjem poteku etape pa je 39,2 km/h.

50 km do cilja - Povprečna hitrost Juliana Alaphilippa pri vzponu na Mont Ventoux je znašala 24,9 km/h, pri spustu pa 68,6 km/h. Najvišja hitrost je znašala kar 99 km/h. 

54 km do cilja - Ubežniki so končali s spustom. Zdaj jih čaka nekaj vožnje po dolini in nov vzpon na Mont Ventoux. Pred glavnino 80 kolesarjev, v kateri je rumeni Tadej Pogačar, imajo 4:50 prednosti. David Gaudu zaostaja 6:45, medtem ko šprinterji na čelu z Markom Cavendishem že 18 minut in 37 sekund.

75 km do cilja - Rezultati gorskega cilja Mont Ventoux

1. Julian Alaphilippe, 10 točk
2. Perez, 8 
3. Mollema, 6 
4. Meurisse, 4 
5. Van Aert, 2 
6. Elissonde, 1

Alaphilippe je postal prvi Francoz po 19 letih, da je kot prvi prikolesaril na Mont Ventoux. In to v mavrični barvi, ki jo ima zaradi osvojenega naslova svetovnega prvaka.

76 km do cilja - Kolesarji so prvič opravili z vzponom na Mont Ventoux. Sledil bo spust, nato pa se bodo nanj povzpeli še enkrat, a tokrat z druge, težje smeri. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Bauke Mollema, Kenny Elissonde, Julien Bernard (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), Wout van Aert (Jumbo-Visma) so kot prvič prišli na vrh in imajo pred Tadejem Pogačarjem 4:52 prednosti. V skupnem seštevku prav nobeden ne ogroža slovenskega kolesarja.

81 km do cilja - Ogromno število gledalcev je na vzponu na Mont Ventoux, na katerega se kolesarji prvič vzpenjajo. Sledil bo spust in še enkrat vzpon nanj, ko bo bistveno težje.

84 km do cilja - V ospredju je zdaj sedmerice kolesarjev - Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Kenny Elissonde, Julien Bernard (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki ima pred najbližjimi zasledovalci 46 sekund prednosti. Glavnina zaostaja 5:03. Na čelu le-te diktira tempo nekdanji zmagovalec Toura Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

89 km do cilja - Številčna ubežna skupina ima pred glavnino 4:46 prednosti. Medtem Mark Cavendish, zmagovalec treh etap na letošnji dirki, in njegova skupina zaostaja že več kot 10 minut. Časovna zapora znaša 12 odstotkov od zmagovalca etape. Če mu ne bi uspelo priti, bi bil izključen s Toura.

92 km do cilja - Ekipa Ineos Grenadiers še vedno navija tempo v glavnini, v kateri je Tadej Pogačar. Zanimivo bo videti, kako se bodo lotili slovenskega šampiona v današnji etapi.

99 km do cilja - Četverico ubežnikov je ujela skupina zasledovalcev. Družno so se lotili prvega vzpona na Mont Ventoux, ki bo tudi v zaključku dneva. Pred njimi je 24,3 kilometra dolg vzpon, ki ima povprečno naklonino 5 %. Najtežji del bo predstavljal zaključek, od 20. kilometra naprej.  Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Dan Martin (ISN), Pierre Rolland, Quentin Pacher (B&B Hotels p/b KTM), Vegard Stake Laengen (UAE), Julien Bernard, Kenny Elissonde, Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse, Kristian Sbaragli (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Greg Van Avermaet, Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën), Pierre-Luc Perichon (Cofidis) imajo pred glavnino 5:15 prednosti.

Mont Ventoux | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

109 km do cilja - Na vrh gorskega cilja Col de la Liguiere je prišla tudi glavnina s Tadejem Pogačarjem na čelu. Za štirimi ubežniki zaostaja 5 minut, medtem ko imajo zasledovalci za četverico le še 40 sekund zaostanka.

115 km do cilja - Rezultati gorskega cilja Col de la Liguière

1. Dan Martin 10
2. Pierre Rolland 8 
3. Julian Alaphilippe 6 
4. Anthony Perez 4 
5. Kristian Sbaragli 2 
6. Quentin Pacher 1 

120 km do cilja - Ubežna četverica je do tega trenutka kolesarila s povprečno hitrostjo 40,7 km/h. Njihova prednost znaša 4:52. Medtem je stik z glavnino izgubila zelena majica, ki jo nosi Mark Cavendish. Njegova naloga je, da pride v cilj v dovoljen času - zaostane lahko 12 odstotkov doseženega časa zmagovalca etape. Zaradi bolezni je Tour predčasno končal Miles Scotson (Groupama-FDJ).

124 km do cilja - Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Dan Martin (ISN), Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM) imajo 3:43 prednosti pred glavnino. Za štirimi ubežniki je še skupina kolesarjev, ki za njimi zaostaja minuto - Vegard Stake Laengen (UAE), Julien Bernard, Kenny Elissonde, Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse, Kristian Sbaragli (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), and Quentin Pacher (B&B Hotels p/b KTM), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Greg Van Avermaet, Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën), Pierre-Luc Perichon (Cofidis) 

126 km do cilja - Na 69. kilometru so bili kolesarji ravno na polovici letošnje trase Toura (3417,5 km). Naredili so 22.321 višinskih metrov, do Pariza pa jih bodo morali prekolesariti še kar 27.226 m. Medtem so začeli z vzponom na Col de la Liguière (9,3 km/6,7 odstotni naklon)

129 km do cilja - Vodilni v skupnem seštevku Tadej Pogačar (UAE Emirates) je imel težave s kolesom. Počila mu je zadnja pnevmatika. Pri moštvu so hitro uredili stvari in že je priključil glavnini, na čelu katere je presenetljivo ekipa Ineos Grenadiers, ki ima v svojih vrstah favorita za končno zmago v Richardu Carapazu.

136 km do cilja - V begu so Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Dan Martin (ISN), Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM) in imajo pred rumeno majico 2:03 prednosti - na čelu glavnine je ekipa Inoes Grenadiers. Med njimi je zasledovalna skupina, v katero so Vegard Stake Laengen (UAE), Julien Bernard, Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Xandro Meurisse, Kristian Sbaragli (Alpecin-Fenix), Luke Durbridge (BikeExchange), in Quentin Pacher (B&B Hotels p/b KTM).

Nato je še druga zasledovalna skupina, v kateri so Wout van Aert (Jumbo-Visma), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Greg Van Avermaet, Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën), Pierre-Luc Perichon (Cofidis) 

148 km do cilja - v begu so Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Anthony Perez (Cofidis), Dan Martin (ISN), Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM). Njihova prednost znaša 57 sekund. Alaphilippe je bil tudi najhitrejši na gorski cilj Cote de Gordes in prejel točko.

155 km do ciljaDan Martin, Anthony Perez, Neilson Powless, Elie Gesbert in Jakob Fuglsang so ulovili Juliana Alaphilippa. Kolesarji se vpzenjajo na drugi gorski cilj današnjega dne. Tudi Cote de Gordes je IV. kategorije (2,6km/5,1-odstotni naklon).

167 km do ciljaJulian Alaphilippe je bil najhitrejši na gorski cilj IV. kategorije (Cote de Fontaine-de-Vaucluse) in prejel točko. Nairo Quintana mu ni mogel slediti. Pred glavnino ima 11 sekund prednosti.

172 km do cilja - Pri ekipi Jumbo-Visma na letošnjem Touru nimajo sreče s padci. Tony Martin je padel že v prvi etapi, ko se je zaletel v zloglasni transparent nepremišljene gledalke. Skupil jih je tudi v 11. etapi. Sprva je sedel ob cesti, kjer ga je zdravniška služba oskrbela, nato se je odločil, da konča z letošnjim Tourom. To je njegov šesti predčasni odhod s Toura, na katerem je nastopil trinajstkrat. Zaradi padca v 3. etapi je nekaj dni zatem zapustil tritedensko dirko že slovenski šampion Primož Roglič.

172 km do cilja - Po 25 kilometrih vožnje je uspel pobeg dvema kolesarjema. In to koleasrjema z veliko začetnico.  Julian Alaphilippe in Nairo Quintana sta si prikoleasrila nekaj prednosti pred glavnino, v kateri je v rumeno oblečeni Tadej Pogačar.

181 km do cilja – velike hitrosti na začetku etape, kar je razumljivo, saj se vrstijo poizkusi pobegov. Za zdaj še nobeden ni uspel. Povprečna hitrost trenutno znaša 52,8 km/h.

12.15 - kilometer nič. Takoj lahko pričakujemo poizkuse pobegov. Bi se lahko v njem znašel tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je bežal v sedmi etapi in jo na koncu v velikem slogu tudi osvojil?

12.10 - Pozdravljeni, tudi danes bomo spremljali etapo Dirke po Franciji podrobno. Obeta se razburljiv dan, saj je na sporedu gorska etapa, v kateri bodo morali kolesarji dvakrat na znameniti Mont Ventoux. Enajsta etapa se je začela ob 12. uri z zaprto vožnjo, kolesasrji pa bodo konkretneje zagnali kolesaja ob 12.15 v Sorguesu. Po 198,8 kilometra se bo končala v Malaucenu nekje med 17. in 18. uro, a vmes bo pravi kolesarski rokenrol.

 

rog
Sportal Najbolj ganljive zgodbe letošnje Dirke po Franciji. Pa šele prvi teden je za nami ... #video

Napoved pred etapo

Za ogrevanje kolesarje čakata klanca četrte kategorije, Cote de Fontaine de Vaucluse (1,9 km vzpona pri 6,6 odstotka povprečnega naklona, vrh na 32. kilometru etape) in Cote de Gordes (2,5 km, 5,1 odstotka na 40. kilometru), vmes je še en leteči sprint, nato pa bo šlo zares.

Na 83. kilometru etape bodo dosegli vrh Col de la Liguere, gre za klanec prve kategorije, 9,3 kilometra plezanja pri 6,7 odstotka povprečnega naklona, sledi 13-kilometrski spust, pa nato prvi naskok na Mont Ventoux. Najprej se ga bodo lotili iz lažje, a daljše smeri. Čaka jih 22-kilomertrski klanec s povprečno naklonino 5,1 odstotka. Vrh je na 1.910 metrih nadmorske višine.

tdf21 - 11. etapa | Foto:

Po dvajsetkilometrskem spustu pa se bodo "velikana Provanse" lotili še iz težje, a nekoliko krajše smeri. 15,7-kilometrski vzpon ima 8,8  odstotka povprečnega naklona in je najvišje kategorije. Na vrhu se bodo delili tako gorske točke kot časovni odbitki, cilj pa bo šele po več kot dvajsetih kilometrih spusta. Etapo lahko kolesarjem močno oteži še vreme, meteorologi namreč napovedujejo 80-odstotno verjetnost padavin in veliko možnost neviht.

Tadej Pogačar
Sportal Želel je dokazati, da ni muha enodnevnica #video

Rumeni Tadej Pogačar (UAE Emirates) brani dobri dve minuti prednosti v skupnem seštevku, če bo tak kot ga poznamo, njegovi tekmeci najbrž ne bodo imeli nobenih možnosti, da ga presenetijo, a vsak ima lahko tudi slab dan. Na Mont Ventoux Pogačar na dirki še ni vozil, v programu Toura je bil ta vrh nazadnje leta 2016, ko je na njem slavil Chris Froome. A Pogačar si je etapo že ogledal pred začetkom letošnje dirke.

"Tam sem bil samo enkrat na ogledu etap pred Tourom. Dvakrat sem odpeljal težjo smer na Mont Ventoux, zdaj pa ga bomo morali dvakrat premagati še na dirki. Izjemno težko bo, veliko stvari gre lahko narobe ali prav. Bomo videli, ampak sem samozavesten," pravi mladi slovenski junak Toura.  

Skupni vrstni red po deseti etapi:

1. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)                38;25:17

2. Ben O'Connor (Avs/Ag2r Citroen)                        + 2:01

3. Rigoberto Uran (Kol/EF Education-Nippo)                  5:18

4. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma)                       5:32

5. Richard Carapaz (Ekv/Ineos Grenadiers)                   5:33

6. Enric Mas (Špa/Movistar)                                 5:47

7. Wilco Kelderman (Niz/Team DSM)                           5:58

8. Aleksej Lucenko (Kaz/Astana-Premier Tech)                6:12

9. Guillaume Martin (Fra/Cofidis)                           7:02

10. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)                           7:22

...

42. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)                  53:22

101. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange)                        1;26:31

...  

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Pomenljive besede Rogličevega šefa: Na Touru želi dokazati, da je številka 1
Mark Cavendish
Sportal Še ena izjemna zmaga Cavendisha! Merckx že trepeta.
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal "Res škoda, najbolj sem se bal tega, kar se je zgodilo Primožu. Tadej je pa ..."
Ne spreglejte