Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2024,
15.12

Osveženo pred

1 ura, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Primož Roglič Primož Roglič

Sreda, 17. 7. 2024, 15.12

1 ura, 15 minut

Bo Primož Roglič nastopil na Vuelti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Primož Roglič | Rogliču bodo pustili dovolj časa, da se mentalno spočije, preden se bodo odločili o nadaljnjih nastopih. | Foto Reuters

Rogliču bodo pustili dovolj časa, da se mentalno spočije, preden se bodo odločili o nadaljnjih nastopih.

Foto: Reuters

Športni direktor kolesarske ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe Rolf Aldag je za spletni portal Cyclingnews.com dejal, da se bodo o nastopu slovenskega asa Primoža Rogliča na dirki po Španiji odločili po koncu Toura. Navijači so Rogliču v 17. etapi na poseben način zaželeli hitro okrevanje.  

Štiriintridesetletni Kisovčan je imel to sezono ob glavnem cilju, nastop na dirki po Franciji, v koledarju označen tudi nastop na Vuelti, a je ta zdaj po navedbah iz ekipe pod vprašajem po padcu v 12. etapi Toura.

Posebno sporočilo za Primoža Rogliča v 17. etapi Toura:

Roglič je bil pred 12. etapo na četrtem mestu v skupnem seštevku z zaostankom 2:15 minute za vodilnim Tadejem Pogačarjem, po grdem padcu pri visoki hitrosti pa je padel na šesto in pred 13. etapo odstopil.

To je bil že njegov tretji zaporedni predčasni odstop na Touru po letih 2021 in 2022, medtem ko ga lani ni bilo v takratni ekipi Jumbo-Visme.

"Pred nami je nekaj težkih odločitev. Ne gre le za Primoža, temveč tudi Aleksandra Vlasova. Ampak vedno smo v stiku z zdravniško službo, zato bomo videli, kako okrevata," je dejal Aldag. Vlasov je sicer padel že v deveti etapi in si pri tem poškodoval gleženj.

"Na začetku naslednjega tedna bomo imeli grobo oceno o tem, kaj lahko storimo v nadaljevanju sezone. Mogoče si bomo morali priznati, da nastop na Vuelti ne bo mogoč. Tu je še psihološki vidik, saj smo šli na Tour z velikimi ambicijami, domov pa odhajamo z ničlo," Cyclingnews.com citira nemškega strokovnjaka pri Red Bull-BORA-hansgrohe.

Rolf Aldag | Foto: Ana Kovač Rolf Aldag Foto: Ana Kovač

"Vprašanje je, kaj so zdaj naši cilji, po čem lahko posežemo, kaj bo kolesarje motiviralo in kako se spopasti z razočaranjem. Obenem gre znova za tri tedne višinskih priprav, nato štiri tedne dirkanja, kar pomeni veliko časa stran od družine. Veliko je dejavnikov," je nadaljeval Aldag.

Krivulja forme je šla v pravo smer

Za Rogliča je dejal, da je šla krivulja forme na Touru v pravo smer: "Bil je na dobri poti, čeprav ko pogledate Pogačarja in Vingegaarda, sta se odrezala res izjemno. Mogoče bi lahko ugnal Evenepoela na klancih. Bili smo v igri, ampak iskreno povedano, nikogar ne bo zanimalo, kakšne pohvale si bomo dali pri analizi tega Toura."

Nemec je dejal, da bodo Rogliču pustili dovolj časa, da se mentalno spočije, preden se bodo odločili o nadaljnjih nastopih.

V kolikor je v dvomih glede nastopa na Vuelti, je bržčas izgubljen tudi Kisovčanov nastop na olimpijskih igrah. Za cestno dirko je selektor Uroš Murn določil Tadeja Pogačarja, Mateja Mohoriča, Luko Mezgeca in Jana Tratnika, ki bo nastopil tudi v vožnji na čas. Murn je že pred časom za Sportal povedal, da bo končno odločitev po dogovoru s kolesarji sprejel po koncu Toura.

Preberite še:

Richard Carapaz
Sportal Carapaz do veličastne zmage, Pogačar spet pokazal mišice #video
Jonas Vingegaard & tadej Pogačar, TDF 2024
Sportal Kaj pravita Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard drug o drugem
Adam Yates Tadej Pogačar
Sportal Pomočnika Tadeja Pogačarja sta bila izolirana od ekipe
Ne spreglejte