Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
11.02

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Ivo Jan HK Olimpija Žiga Pance Alpska liga

Petek, 5. 6. 2020, 11.02

3 leta, 7 mesecev

Žiga Pance znova zmaj

Ljubljančanom se je izpolnila želja: otrok Olimpije se vrača v zeleni dres

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Žiga Pance | Žiga Pance se po sedmih letih vrača v Olimpijo. Za zmaje je zadnjič nastopal v sezoni 2012/13, a takrat še za drugi pravni subjekt (HDD Olimpija), s katerim je igral v ligi EBEL. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Žiga Pance se po sedmih letih vrača v Olimpijo. Za zmaje je zadnjič nastopal v sezoni 2012/13, a takrat še za drugi pravni subjekt (HDD Olimpija), s katerim je igral v ligi EBEL.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

HK SŽ Olimpija je naznanil še tretjega novinca v tem tednu. Po finskem vratarju Paavu Hölsäju in reprezentančnem branilcu Aleksandru Magovcu bo zeleni dres v prihodnje nosil tudi standardni reprezentančni napadalec zadnjih let Žiga Pance. Otrok Olimpije in klub sta se dogovorila za triletno sodelovanje.

Jesenice - Olimpija
Sportal Mitja Šivic: Nekaterim se je zdelo, da smo začeli zgodaj, a zdaj je vsem jasno, zakaj

"Pogovore z njim smo imeli, še naprej smo z njim v stiku. Vemo, kaj bi on pomenil za našo ekipo. A on še ni toliko star, tako da menim, da pri njem v trenutnem položaju še vedno prevladuje želja po tujini," je sredi maja v pogovoru za Sportal o Žigi Pancetu razmišljal trener HK SŽ Olimpija Ivo Jan. Dva tedna pozneje se je Ljubljančanom želja izpolnila. Otrok Olimpije se po sedmih letih vrača v zeleno-beli tabor. Gre za dolgoročno sodelovanje, do konca tekmovalnega obdobja 2022/23.

Žiga Pance verjame, da klub čaka svetla prihodnost. | Foto: Vid Ponikvar Žiga Pance verjame, da klub čaka svetla prihodnost. Foto: Vid Ponikvar V Tivoliju si želi vrhunskega hokeja

"Lepo se je vrniti v dvorano, kjer sem naredil prve hokejske korake, in lepo je biti doma v teh negotovih časih. S predsednikom kluba sva se veliko pogovarjala in verjamem, da klub čaka svetla prihodnost. Želim si, da bi v Tivoliju igrali vrhunski hokej, kakršnega si Ljubljana in Slovenija zaslužita," upa Pance.

"Vsi se zavedamo Žigovih kvalitet, je vrhunski igralec, ki je že zadnjih deset let slovenski reprezentant. Zato me izjemno veseli, da bo kot otrok Olimpije okrepil svoj matični klub. S svojimi igralskimi vrlinami in profesionalnostjo bo nedvomno tudi vzor mlajšim igralcem. Žiga Pance pomeni veliko okrepitev za našo ekipe in prepričan sem, da bodo to prepoznali tudi obiskovalci," pa je za klubsko spletno stran dejal Jan.

Desetletje v ligi EBEL, zadnji sezoni v slovaški ligi

31-letni krilni napadalec je večji del kariere do leta 2013 igral za zmaje, pet sezon z njimi tudi v ligi EBEL, nato pa odšel s trebuhom za kruhom. Še pet sezon je vztrajal v ligi EBEL, prvi dve z Bolzanom, v dresu katerega je leta 2014 zabil zmagoviti gol za naslov prvaka, nato pa bil del razširjenega avstrijskega prvenstva z Beljakom, Celovcem in Dornbirnom.

V zadnjih dveh sezonah je igral v slovaški prvi ligi, sprva z madžarskim Jegesmedvékom, v skrajšani sezoni, v kateri je angažma dobil šele oktobra, pa pri Slovanu iz Bratislave. V dresu tega je odigral 30 tekem, dosegel deset zadetkov in šest podaj, nekatere obračune je zaradi poškodbe izpustil.

Žiga Pance | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnje desetletje standardni član reprezentance 

Pance je bil zadnje desetletje standardni član slovenske izbrane vrste, z njo je dvakrat nastopil tudi na olimpijskih igrah, v zadnji sezoni ga na reprezentančnih akcijah - novembrskem pripravljalnem turnirju v Latviji in domačih olimpijskih predkvalifikacijah - tudi zaradi poškodbe, ki ga je pestila, ni bilo na seznamu Matjaža Kopitarja.

Pet novih imen

Olimpija je s Pancetom poskrbela za najbolj zvenečo okrepitev sezone. Že pred tem je "domov vrnila" Jureta Sotlarja, med novimi obrazi sta Gorenjca Tadej Čimžar in Aleksandar Magovac, po treh letih pa so v klub pripeljali tudi prvega tujca, in sicer bo med vratnicama stal Finec Paavo Hölsä, ki bo na mestu prvega vratarja zamenjal Žana Usa. Ta se je preselil na Jesenice. Ob peterici novih imen so na trenutnem igralskem seznamu hokejisti, ki so za kolektiv igrali že v zadnjih sezonah.

Na Celovški 25 so pred Pancetom vrnili še enega otroka Olimpije, Jureta Sotlarja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na Celovški 25 so pred Pancetom vrnili še enega otroka Olimpije, Jureta Sotlarja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Klub je zadnje tri sezone igral v Alpski ligi, za katero je tudi letos oddal prijavo. Pred tednoma so sicer znova oživela namigovanja, da bi se Olimpija lahko že jeseni vrnila v ligo EBEL (po novem ligo bet-at-home), a je njeno napredovanje na višjo igralsko raven na čakanju.

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Aleksandar Magovac
Sportal Aleksandar Magovac bo oblekel dres Olimpije

Trenutna ekipa HK SŽ Olimpija za sezono 2020/21:

Vratarja: Paavo Hölsä, Tilen Spreitzer
Branilci: Jakob Bernard, Nejc Brus, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, David Planko, Luka Zorko
Napadalci: Martin Bohinc, Tadej Čimžar, Anej Kujavec, Aleš Mušič, Janez Orehek, Žiga Pance, Anže Ropret, Mark Sever, Nik Simšič, Jure Sotlar, Luka Ulamec
Trener: Ivo Jan

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija s finsko močjo. Odločitev o ligi EBEL do konca tedna.
Ne spreglejte