Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2020,
18.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Koronavirus liga NHL

Ponedeljek, 8. 6. 2020, 18.45

1 leto, 2 meseca

začenjajo se treningi v manjših skupinah

Dvorane NHL-ovcem po skoraj treh mesecih odpirajo vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tampa Bay Lightning Boston Bruins | Na tekme v ligi NHL oziroma četrto fazo bo treba še nekoliko počakati, se pa NHL-ovci počasi vračajo na treninge. Sprva v manjših skupinah, čez mesec dni pa načrtujejo pripravljalne tabore. | Foto Reuters

Na tekme v ligi NHL oziroma četrto fazo bo treba še nekoliko počakati, se pa NHL-ovci počasi vračajo na treninge. Sprva v manjših skupinah, čez mesec dni pa načrtujejo pripravljalne tabore.

Foto: Reuters

Vodstvo lige NHL je pred dvema tednoma napovedalo, da bo sezono poskušalo izpeljati s 24 moštvi v dveh mestih. Natančen datum nadaljevanja še ni znan, omenjajo konec julija, se pa danes začenja druga faza, in sicer vrnitev hokejistov na treninge na ledu v manjših skupinah.

St. Louis Blues
Sportal Zdaj tudi uradno: konec sezone za Kopitarjeve, v boj za Stanleyja 24-erica

Najkakovostnejša hokejska liga na svetu je zaradi pandemije novega koronavirusa 12. marca zaprla tekmovalna vrata. Za sedem moštev, med njimi tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, se je sezona že končala, 24 pa jih bo tekmovalno obdobje nadaljevalo v dveh mestih. Tako je pred dvema tednoma sporočilo vodstvo tekmovanja, ki je doseglo dogovor s sindikatom igralcev.

A preden se bodo ekipe spet vrnile v tekmovalni ritem oziroma četrto fazo, bo preteklo še kar nekaj dni. V ligi NHL se namreč po času samoizolacije začenja druga faza. Ta predvideva vrnitev hokejistov na treninge na ledu v dvoranah. Trenirali bodo v manjših skupinah do šest, udeležba pa bo prostovoljna.

Moštva bodo z njimi začela različno hitro. Kot prvi naj bi že danes v skupinicah začeli trenirati člani Edmonton Oilers, New York Islanders, Philadelphia Flyers, Toronto Maple Leafs in Vegas Golden Knights, oklepniki Pittsburgh Penguins se bodo po pisanju uradne strani lige na led vrnili v torek, Arizona Coyotes v četrtek …

Pri Edmonton Oilers se bodo na skupinske treninge (po šest hokejistov) vrnili med prvimi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh hello, old friend. 🥺 #LetsGoOilers

A post shared by Edmonton Oilers (@edmontonoilers) on

Prvaki: Igralci bodo povedali, kdaj

"Zadostili smo vsem protokolom, poskrbeli smo tudi za zdravstveni del s testi. Pripravljeni smo. Koliko igralcev bo prišlo, je težko reči," pravi športni direktor Islandersov Lou Lamoriello, generalni direktor St. Louis Blues Doug Armstrong pa dodaja, da se bodo branilci naslova na led vrnili, ko bodo to želeli hokejisti: "Govoril sem z igralci, oni bodo povedali, kdaj menijo, da bi bilo najbolje, da začnemo."

Pripravljalnih kampov ne bo pred 10. julijem

Po drugi fazi in treningih v manjših skupinah sledi tretja faza s trening kampi, ki naj se ne bi začela pred 10. julijem. Po koncu pripravljalnih taborov se bo nadaljeval tekmovalni del. Za Stanleyjev pokal se bo borilo po 12 najboljših ekip vsake konference.

Naslov bodo branili St. Louis Blues. | Foto: Reuters Naslov bodo branili St. Louis Blues. Foto: Reuters

Osmerica že v končnici, 16 po vstopnico

Najboljša štiri moštva zahoda (St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Dallas Stars) in vzhoda (Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals, Philadelphia Flyers) so že uvrščena v konferenčni četrtfinale, a bodo kljub temu med seboj igrala za razvrstitev in boljše izhodišče pred izločilnimi boji, medtem ko si bo preostalih 16 napredovanje v konferenčni četrtfinale poskušalo zagotoviti v kvalifikacijskem delu. Napredovala bo ekipa, ki bo prva zmagala trikrat.

V vseh krogih končnice bodo igrali na štiri zmage. Vse tekme bodo le v dveh mestih ob upoštevanju strogih ukrepov.

Preberite še:

CSKA Moskva, liga KHL
Sportal Olimpija zdrsnila, Jesenic ni na lestvici
HK SŽ Olimpija - Pustertal, Alpska liga
Sportal Za prihodnjo sezono Alpske lige pripravili dva alternativna scenarija

 

Ne spreglejte