Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 5. 2021,
21.35

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

Riga Slovaška SP v hokeju 2021

Nedelja, 23. 5. 2021, 21.35

2 leti, 11 mesecev

SP v hokeju, 3. dan

Američani prerešetali Kanado, nova presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

ZDA Kanada SP v hokeju 2021 Riga | Američani so na večerni tekmi s 5:1 odpravili Kanado. Tako visoko je na SP niso premagali še nikoli. Kanadčani so po dveh tekmah še brez zmage. | Foto Guliverimage

Američani so na večerni tekmi s 5:1 odpravili Kanado. Tako visoko je na SP niso premagali še nikoli. Kanadčani so po dveh tekmah še brez zmage.

Foto: Guliverimage

Nov dan, nova presenečenja na hokejskem svetovnem prvenstvu v Latviji. Belorusi so popoldan premagali favorizirano Švedsko, Kazahstanci pa so po kazenskih strelih na kolena spravili branilce naslova, Fince. Zvečer so za presenetljivo visoko zmago nad Kanado poskrbeli Američani, slavili so s kar 5:1. Aktualni podprvaki so po dveh tekmah, podobno kot Švedi, brez točke. Na drugi večerni tekmi so Švicarji z 1:0 strli Dance.

Finska ZDA SP v hokeju 2021 Riga
Sportal Branilci naslova začeli z zmago nad ZDA, Kazahstan po loteriji strl gostitelje

Na večerni tekmi skupine B so se po prvo zmago na SP odpravili Američani in Kanadčani. Zanesljivo zmago so slavili prvi, ki so zaradi poškodbe že po petih minutah ostali brez vratarja Anthonyja Stolarza, zamenjal ga je Jake Oettinger. Američani so glavnino dela opravili v drugi tretjini, dobili so jo s 3:0, na koncu pa slavili s 5:1. Aktualni podprvaki po dveh tekmah še nimajo točke.

V skupini A sta palice zvečer prekrižali Danska in Švica. Slednja je bila prepričljivo boljši tekmec, sprožila je 30 strelov, Danci pa so zmogli le štiri, a jih je v igri držal MVP letošnje lige IceHL Sebastian Dahm. Na koncu je zbral 29 obramb, klonil je le v 14. minuti, ko ga je kot edini ugnal Timo Maier. Švicarji so po dveh tekmah pri maksimalnih šestih točkah, Danci pa pri treh - premagali so Švede.

Kazahstanci so po kazenskih strelih premagali branilce naslova Fince in s tem vknjižili drugo zmago na SP. Za uvod so prav tako po loteriji strli Latvijo. Junak srečanja je bil s 50 obrambami vratar Nikita Bojarkin. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kazahstanci so po kazenskih strelih premagali branilce naslova Fince in s tem vknjižili drugo zmago na SP. Za uvod so prav tako po loteriji strli Latvijo. Junak srečanja je bil s 50 obrambami vratar Nikita Bojarkin. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Popoldansko srečanje skupine B med aktualnimi svetovnimi prvaki Finci in Kazahstanci se je končalo šele po izvajanju kazenskih strelov. Da je sploh prišlo do loterije, ima veliko zaslug kazahstanski vratar Nikita Bojarkin, ki je v rednem delu in podaljšku ubranil 50 strelov "Severnjakov", Kazahstanci so 20-krat ustrelili na nasprotnikova vrata. Loterija je še na drugi tekmi prvenstva razveselila Kazahstan, tudi v soboto so do dveh točk prišli po kazenskih strelih, takrat so ugnali domačine.

Švedi so po porazu z Danci izgubili tudi drugo tekmo prvenstva, premagali so jih Belorusi. Danny Taylor je zaklenil svoja vrata. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Švedi so po porazu z Danci izgubili tudi drugo tekmo prvenstva, premagali so jih Belorusi. Danny Taylor je zaklenil svoja vrata. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na popoldanski tekmi skupine A sta se pomerili Švedska, ki je uvodno tekmo nepričakovano izgubila z Dansko, in Belorusija. Po 60 minutah so se zmage z nogometnim izidom 1:0 veselili Belorusi. Med vratnicama se je izkazal naturalizirani čuvaj mreže Danny Taylor, zaustavil je vseh 32 poskusov Skandinavcev. 

Tretji dan svetovnega prvenstva v Latviji so odprli Italijani in Norvežani ter Slovaki in Britanci. Na prvi tekmi so s 4:1 slavili Vikingi, ob zmagi je s hat-trickom blestel Mathias Trettenes. Slovaki so zgolj z 2:1 premagali Veliko Britanijo. Pri tej se je z 41 obrambami izkazal vratar Ben Bowns, v zadnji sezoni tudi član Gradca.

Finci branijo naslov, izpadel ne bo nihče

V Latviji nastopa 16 reprezentanc, razdeljenih v dve skupini. Najboljše štiri izbrane vrste iz vsake skupine bodo po skupinskem delu nadaljevale v četrtfinalu, za preostale bo prvenstva konec.

Letos so vsa moštva varna pred izpadom v nižji rang tekmovanja. Naslov prvakov branijo Finci, ki so leta 2019 na Slovaškem v finalu premagali Kanado.

SP v hokeju, Riga, 3. dan

Nedelja, 23. maj

Skupina A
Velika Britanija : Slovaška 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Švedska : Belorusija 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Danska : Švica 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Lestvica:
1. Rusija                2 tekmi - 6 točk
2. Slovaška  2 - 6
3. Švica 2 - 6
4. Danska 2 - 3
....................................................
5. Belorusija 2 - 3
6. Švedska  2 - 0
7. Češka 2 - 0
8. Velika Britanija 2 - 0

Skupina B:
Norveška : Italija 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Kazahstan : Finska 2:1* (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) - kazenski streli

Kanada : ZDA 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Lestvica:
1. Nemčija 2 tekmi - 6 točk
2. Kazahstan 2 - 4
3. Latvija 2 - 4
4. Finska 2 - 4
.........................................
5. ZDA 2 - 3
6. Norveška 2 - 3
7. Kanada 2 - 0
8. Italija 2 - 0

 

Latvija - hokej, SP
Sportal Latvijci presenetili Kanadčane, Rusi dobili trdo bitko s Čehi
Hokej: Slovenija - Avstrija Matjaž Kopitar
Sportal Tivolsko iskanje odgovorov Kopitarju dalo razloge za zadovoljstvo
 
Ne spreglejte