Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2023,
18.32

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

5

Natisni članek

Žiga Jeglič Matjaž Kopitar Norveška slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2023

Torek, 16. 5. 2023, 18.32

11 mesecev, 2 tedna

slovenski tabor po porazu z norveško

"Razočaranje je veliko, a prvenstva še ni konec"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

5

SP v hokeju 2023: slovenska hokejska reprezentanca : Norveška | Slovenski hokejisti po treh tekmah ostajajo brez točke, tokrat so tesno izgubili z Norvežani. | Foto Reuters

Slovenski hokejisti po treh tekmah ostajajo brez točke, tokrat so tesno izgubili z Norvežani.

Foto: Reuters

"Želja je bila ogromna, morda smo bili na začetku malo preveč vznemirjeni in nismo dovolj dobro podajali, nismo veliko igrali s ploščkom, v drugi in tretji tretjini pa smo prikazali veliko boljšo igro. A če ne daš gola, ne moreš zmagati. Zelo smo razočarani, a prvenstva še ni konec," je po porazu slovenske hokejske reprezentance z Norveško (0:1) za nacionalno televizijo dejal napadalec Žiga Jeglič.

SP v hokeju 2023: slovenska hokejska reprezentanca : Norveška, Gašper Krošelj
Sportal Švicarji še naprej brez prejetega gola, Madžarom prva zmaga, nov poraz Slovencev
slovenska hokejska reprezentanca, trening, Bled, Klemen Mohorič
Sportal Klemen Mohorič: Videti napredek in uspeh človeka, s katerim delaš, je za trenerja nekaj najlepšega

Slovenski hokejisti so po porazih proti favorizirani Švici in Kanadi tokrat palice prekrižali s tekmecem, ki je na papirju veljal za enega tistih, proti kateremu je v upanju na obstanek med elito realneje pričakovati točke kot proti prvima dvema, Norveški. A imajo tudi po tretji tekmi na računu začetnih nič točk.

To je bil še četrti poraz Slovencev na četrti tekmi z Norveško med elito, tokratno srečanje so končali brez doseženega gola. Henrik Haukeland je zaustavil vseh 18 strelov na svoja vrata, Rok Tičar ga je sicer premagal, a gol ni bil priznan, saj sta sodnika pred tem pokazala, da je Bine Mašič nepravilno oviral tekmeca in si s tem prislužil izključitev. Pred norveškim golom je bilo izjemno vroče v zadnjih sekundah obračuna, ko so varovanci Matjaža Kopitarja vse sile usmerili v izenačenje, a jim zadetka ni uspelo doseči. Na drugi strani so Norvežani zadeli enkrat, za zmago je bil dovolj gol Thomasa Berga Paulsena, ki je v prvi tretjini ugnal Gašperja Krošlja in postavil končni rezultat.

"Zelo smo razočarani, ker nam ni uspelo zmagati, a prvenstva še ni konec." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zelo smo razočarani, ker nam ni uspelo zmagati, a prvenstva še ni konec." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jeglič: Blokirali ogromno strelov, morda je tudi to odločilo o zmagovalcu

"Želja je bila ogromna, morda je je bilo na začetku še nekoliko preveč, morda smo bili na začetku malo preveč vznemirjeni in nismo dovolj dobro podajali, nismo veliko igrali s ploščkom, v drugi in tretji tretjini pa smo prikazali veliko boljšo igro. A če ne daš gola, ne moreš zmagati. Vratar je bil super, a še vseeno moramo dati gol. Danes so blokirali ogromno strelov, morda je tudi to odločilo o zmagovalcu," je po tretjem porazu v izjavi za nacionalno televizijo dejal izkušeni napadalec Žiga Jeglič, ki so ga izbrali za igralca tekme na slovenski strani.

Petintridesetletnik po novem porazu, po katerem Slovenija ostaja edina brez točke v Rigi, ni skrival razočaranja: "Zelo smo razočarani, ker nam ni uspelo zmagati, a prvenstva še ni konec. Pokazali smo dobro igro v drugi in tretji tretjini, moramo pa zadeti kakšen gol, da se bomo lahko veselili na kateri od naslednjih tekem."

"V hokeju se plošček enkrat odbije tebi v prid, včasih pa se odbija povsod, samo tja ne, kamor bi si mi želeli. To se nam zdaj dogaja kar že nekaj tekem," je po porazu dejal selektor. | Foto: Reuters "V hokeju se plošček enkrat odbije tebi v prid, včasih pa se odbija povsod, samo tja ne, kamor bi si mi želeli. To se nam zdaj dogaja kar že nekaj tekem," je po porazu dejal selektor. Foto: Reuters

Kopitar: To se nam zdaj dogaja že nekaj tekem

"Mislim, da smo igrali dobro. Na začetku je bilo nekaj nervoze, žal smo dobili prepoceni gol. Po drugi strani pa smo si priigrali ogromno priložnosti, a so imeli oni res veliko blokiranih strelov, res so garali za to, mi pa nismo našli poti ploščku v gol. Kar nas lahko hrabri, je to, da igra je, moč je bila, v vsej zadnji tretjini smo bili boljši, ampak rezultata pa ni. V hokeju se plošček enkrat odbije tebi v prid, včasih pa se odbija povsod, samo tja ne, kamor bi si mi želeli. To se nam zdaj dogaja že kar nekaj tekem," pa je misli po porazu z Norvežani v izjavi za nacionalno televizijo strnil selektor Kopitar, čigar varovanci so na treh tekmah dosegli le dva gola, oba Jan Drozg proti Kanadi.

Slovenci bodo v sredo tekmovanja prosti, v četrtek sledi tekma s Češko. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci bodo v sredo tekmovanja prosti, v četrtek sledi tekma s Češko. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"S to zmago danes bi veliko dobili, ampak tako je v športu"

Slovenci bodo imeli v sredo tekmovanja prost dan, v četrtek pa jih čaka nov zahteven preizkus. Ob 15.20 se bodo zoperstavili bronastim z zadnjega svetovnega prvenstva, Čehom. Nato jih čakajo še obračuni z Latvijci (petek), Slovaki (nedelja) in Kazahstanci (ponedeljek), na katerih se bodo poskušali izogniti nazadovanju v nižji tekmovalni razred. 

"Izgubljenega ni še nič, borba se nadaljuje. S to zmago danes bi veliko dobili, ampak tako je v športu. Seveda je razočaranje prisotno, jutri je prost dan, nato Čehi, Latvijci ... Težki nasprotniki. Treba se je dvigniti, pripraviti glavo in že na naslednji tekmi pokazati pravi obraz," je ob koncu za RTV Slovenija še dodal selektor.

Lestvici:

Švedska : Finska
Sportal Drama na severnjaškem derbiju osrečila Švede, Latvijci do prigarane zmage, Slovenci se pripravljajo na Norveško

 

Ne spreglejte