Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2023,
10.49

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sobota, 23. 9. 2023, 10.49

8 mesecev

pripravljalna tekma la kings in arizona coyotes v melbournu

Anže Kopitar na južni polobli del posebne zgodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Anže Kopitar | Anže Kopitar je s Kralji v Melbournu odigral prvo pripravljalno srečanje na novo sezono. To je bila sploh prva NHL tekma na južni polobli. | Foto Reuters

Anže Kopitar je s Kralji v Melbournu odigral prvo pripravljalno srečanje na novo sezono. To je bila sploh prva NHL tekma na južni polobli.

Foto: Reuters

Slovenski hokejski as je bil danes del zgodovinske, premierne tekme NHL na južni polobli. S soigralci Los Angeles Kings so na pripravljalnem srečanju v Rod Laver Areni v Melbournu s 3:5 izgubili proti Arizona Coyotes. Vodstvo tekmovanja si z Global Series prizadeva zvišati rast in priljubljenost hokejske igre po vsem svetu.

Michael Andlauer Ottawa Senators
Sportal Milijarder iz Toronta novi lastnik kanadske franšize

"Vsekakor si nisem mislil, da bom šel kdaj 'Down Under' zaradi hokeja, s svojo hokejsko opremo, a to bo super za igro, za naš šport, da se pokaže na novem trgu," je ob aprilski naznanitvi, da bodo NHL-ovci v sklopu NHL Global Series prvič igrali v Avstraliji, dejal kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar. Vodstvo tekmovanja si z Global Series prizadeva zvišati rast in priljubljenost hokejske igre po vsem svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA Kings (@lakings)

Gorenjec in soigralci so prvo od dveh pripravljalnih tekem v Melbournu odigrali v soboto, druga sledi v nedeljo. Na obeh bodo palice prekrižali z Arizona Coyotes. Uvodno srečanje je s 5:3 pripadlo Kojotom. Dobrih 13 tisoč gledalcev v znameniti Rod Laver Areni je v drugi tretjini videlo kar sedem golov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA Kings (@lakings)

Arizona je v 29. minuti povedla z 2:0, Adrian Kempe je hitro znižal, a so nato tekmeci z dvema hitrima goloma v manj kot pol minute ušli na +3 (4:1). Viktor Arvidsson in Trevor Moore sta pred zadnjim odmorom z goloma poskrbela, da so Kralji v zadnjih 20 minut vstopili z zgolj golom zaostanka (3:4). Kalifornijci so v zadnjem delu (podobno kot v prvem) povsem prevladovali, a jim razpoloženega Connorja Ingrama ni uspelo premagati (33 obramb). Na koncu so podaljšek iskali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt ni izšel. Barrett Hayton je plošček poslal v nebranjeno mrežo in postavil končnih 5:3. Kralji so sprožili 36 strelov, Arizona 20.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)

Kralji so nazadnje dve pripravljalni tekmi na drugih celinah igrali na Kitajskem leta 2017, že pred tem pa v Avstriji (2007) in Nemčiji (2011), tekme rednega dela sezone pa so igrali v Veliki Britaniji (2007), Nemčiji (2011) in na Švedskem (2011).

Anže Kopitar, hokejska akademija, Bled 2023
Sportal Vesel priznanja, a v mislih ima glavno nagrado, reprezentančnih vrat še ni zaprl
Connor Bedard
Sportal Connor Bedard je prvi izbor letošnjega nabora, Avstrijec izbran kot peti
Anže Kopitar
Sportal Razveseljivo sporočilo iz Los Angelesa: Kopi ostaja doma!
Erik Karlsson
Sportal Švedski zvezdnik se v ligi NHL seli v Pittsburgh
Ne spreglejte