Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2023,
23.45

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Četrtek, 6. 7. 2023, 23.45

11 mesecev, 2 tedna

Anže Kopitar vsaj še tri sezone med kralji

Razveseljivo sporočilo iz Los Angelesa: Kopi ostaja doma!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Anže Kopitar | Anže Kopitar se je s Kralji dogovoril za podaljšanje sodelovanja še za dve sezoni, tako da bo dres kalifornijske franšize nosil vsaj še tri sezone. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar se je s Kralji dogovoril za podaljšanje sodelovanja še za dve sezoni, tako da bo dres kalifornijske franšize nosil vsaj še tri sezone.

Foto: Guliverimage

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo vsaj še tri leta ostal član moštva Los Angeles Kings, so danes pozno zvečer po slovenskem času sporočili iz kalifornijske ekipe. Hrušičan, ki mu stara pogodba s Kralji poteče po naslednji sezoni, je podaljšal za dve leti, njegova povprečna letna plača pa bo znašala sedem milijonov ameriških dolarjev. "Los Angeles je postal moj dom in dom moje družine, z veseljem podaljšujem svojo kariero tu," je ob podpisu pogodbe povedal Kopitar.

Anže Kopitar, hokejska akademija, Bled 2023
Sportal Vesel priznanja, a v mislih ima glavno nagrado, reprezentančnih vrat še ni zaprl

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je letos končal že svojo 17. sezono v ligi NHL, prav vsa leta pa je preživel kot član moštva LA Kings in v tem času postal klubska legenda. Že 15. sezono je bil najboljši strelec moštva, s katerim je v letih 2012 in 2014 osvojil tudi prva Stanleyjeva pokala za kalifornijsko franšizo, ki v najmočnejši hokejski ligi na svetu igra od leta 1967.

S tem se je vpisal tudi v zgodovino lige NHL, saj je samo še legendarni Kanadčan Gordie Howe več kot petnajst sezon v isti ekipi vodil po točkah. To je leta 2016 umrlemu asu uspelo v moštvu Detroit Red Wings v rekordnih 17 sezonah.

Cilj še tretji Stanleyjev pokal

Kopitarja je prejšnja, osemletna pogodba, na klub iz mesta angelov vezala do konca prihodnje sezone, zdaj pa se je z vodstvom dogovoril za novo, ki bo začela veljati prihodnje leto. Po tej ostaja Kralj do konca sezone 2025/26.

Gorenjec je kapetan Kraljev že od leta 2016. | Foto: Reuters Gorenjec je kapetan Kraljev že od leta 2016. Foto: Reuters

S podpisom podaljšanja se mu je uresničila želja, saj je vedno poudarjal, da želi biti hokejist enega kluba. A z LA Kings, s katerimi se je letos spet uvrstil v končnico in v prvem krogu izpadel proti Edmonton Oilers, si želi še enkrat osvojiti Stanleyjev pokal. "S to organizacijo sem vse od začetka in naša ekipa je blizu temu, da doseže nekaj velikega. Veselim se priložnosti, da moštvu pomagam doseči naslednjo raven in naposled ujeti ultimativni cilj, to pa je osvojitev še enega Stanleyjevega pokala," je povedal 35-letni Hrušičan. 

Kopitar je tretji najboljši hokejist Kraljev v zgodovini glede na zbiranje točk. V 17 sezonah in 1.292 odigranih tekmah jih je dosegel 1.141. Pred njim sta na večni lestvici je kanadski legendi Marcel Dionne (1.307 točk) in Luc Robitaille (1.154). To so podatki samo za redni del tekmovanja, po doseženih točkah v končnici Kopitar zaseda tretje mesto na večni lestvici. V "play-offih" sta bila od Slovenca v dresu Kraljev uspešnejša le sloviti Wayne Gretzky (60 tekem in 94 točk) ter Robitaille (91 tekem, 89 točk). Kopitar je v 92 tekmah končnice zbral 77 točk, a edini od omenjenih Kralje dvakrat popeljal do naslova prvakov.  

Od tega, da postane hokejist z največ tekmami v dresu LA Kings, ga ločijo le še štiri tekme.

Preberite še:

Edmonton Oilers Los Angeles Kings, Leon Draisaitl, Connor McDavid
Sportal Connor McDavid pričakovano MVP lige NHL
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar prejel novo nagrado
Ne spreglejte