Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2024,
20.19

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

pripravljalna tekma Edo Terglav risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 12. 4. 2024, 20.19

2 tedna, 1 dan

Pripravljalna tekma, 12. april

Slovenci prerešetali avstrijsko mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Anže Kuralt | Slovenci so po četrtkovi zmagi v Tivoliju (5:2) Avstrijce premagali še v Beljaku (6:0). Tri gole je k zmagi prispeval Anže Kuralt. | Foto Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenci so po četrtkovi zmagi v Tivoliju (5:2) Avstrijce premagali še v Beljaku (6:0). Tri gole je k zmagi prispeval Anže Kuralt.

Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po četrtkovi pripravljalni zmagi slovenske hokejske reprezentance nad Avstrijo (5:2) sta se sosedi v petek pomerili še v Beljaku, kjer so znova zmagali Slovenci. Tokrat rezultatsko še bolj prepričljivo, s 6:0. Anže Kuralt je k zmagi prispeval tri zadetke v petih minutah in pol, kar je po podatkih HZS najhitrejši hat-trick v zgodovini slovenske reprezentance. Risi bodo v pripravah na svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda, ki bo konec meseca v Bolzanu, prihodnji teden odigrali dve pripravljalni tekmi s Poljsko. Obe v gosteh.

Hokej: Slovenija - Avstrija, pripravljalna tekma
Sportal Risi zmagovito opravili prvi preizkus

Avstrija : Slovenija 0:6 (0:0,0:4,0:2)

Strelci: 0:1 Podlipnik (Sabolič, Ograjenšek, 21., PP1), 0:2 Kuralt (Drozg, Török, 32., PP1), 0:3 Kuralt (Mašič, Tomaževič, 34., PP1), 0:4 Kuralt (Crnovič, Sabolič, 37.), 0:5 Drozg (Bohinc R., Kuralt, 44.), 0:6 Ograjenšek (Simšič, Török, 52.)
Streli: AUT 20 (8,5,7); SLO 27 (6,10,11)
Kazni: AUT 14 (2,6,6); SLO 10 (4,2,4)

Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu oplemenitili še s prvima pripravljalnima tekmama. Prvi nasprotniki so bili severni sosedje, ki so sicer še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za svetovno prvenstvo elitne skupine čez mesec dni – velik del jih igra finale IceHL.

Slovenski selektor Edo Terglav je po prvi tekmi v Tivoliju napovedal, da bo danes ponudil priložnost tudi tistim igralcem s širšega seznama, ki v četrtek niso igrali. Med vratnicama je bil tako danes Žan Us, potem ko je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj. Predvidoma v soboto bo Terglav naredil tudi prvi rez in skrajšal seznam reprezentantov pred tretjim tednom priprav.

Potem ko so Slovenci večino dela za četrtkovo zmago opravili v prvi tretjini, so bili danes podobno učinkoviti v drugi. Tekmece je v 21. minuti načel Matic Podlipnik, potem pa je sledil strelski večer Anžeta Kuralta. Zadel je v 32. in 34. minuti - obakrat ob številčni prednosti, na ta način je padel tudi prvi gol na tekmi - ter še v 37., ko je bilo na semaforju že 0:4.

Delo so Slovenci v beljaški mestni dvorani dokončali v zadnji tretjini. Vratarja Thomasa Höneckla - ob 16 slovenskih strelih na gol je klonil kar šestkrat - sta premagala še Jan Drozg v 44. in Ken Ograjenšek v 52. minuti.

Kaj so povedali po srečanju?

Po podatkih HZS najhitrejši "hat-trick" v zgodovini slovenske reprezentance

"Res smo izkoristili to, kar so nam dali danes z igralcem več in na koncu smo se veselili zmage. Igra 5-5 nam ni stekla, smo pa dobro odigrali 'power play', kar je dobro za samozavest. Včeraj smo zelo dobro začeli in dali tri hitre gole, danes pa malo bolj počasi, prva tretjina je bila težka, potem pa je steklo. Videti je bilo lahko, a moramo biti zbrani," je po tekmi za Hokejsko zvezo Slovenije dejal strelec treh golov Kuralt. Po podatkih HZS je njegov "hat-trick" v razmaku pet minut in 32 sekund najhitrejši v zgodovini slovenske moške članske izbrane vrste.

"Avstrijci so danes doma začeli bolje in bili bolj agresivni, mi smo imeli malo uspavano prvo tretjino. A smo si rekli, tole ni naš hokej, moramo več drsati. Igrali smo bolj preprosto in tudi pri 'power playu' je bila velika razlika od včeraj. Zadovoljen sem, tudi mladi so se izkazali, starejši so prevzeli vodenje in gremo v smer, kot smo si želeli," pa je dodal selektor Terglav.

slovenska hokejska reprezentanca, risi, trening, Jan Drozg
Sportal Jan Drozg po klubskem poglavju osredotočen na reprezentanco: Nazaj med elito
Prihodnji teden bodo odigrali dve pripravljalni tekmi s Poljaki. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Prihodnji teden bodo odigrali dve pripravljalni tekmi s Poljaki. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Prihodnji teden dvakrat s Poljaki

Slovenci bodo prihodnji teden (18. in 19. april) pripravljalni tekmi odigrali s Poljaki v Bytomu, 24. in 25. aprila pa jih v gosteh čakata še pripravljalni tekmi s Francozi.

Po teh se bodo odpravili na prvenstvo v Bolzano, kjer bo edini cilj vrnitev med elito. To si bosta zagotovili prvo- in drugouvrščena reprezentanca. Ob gostiteljih Italijanih in Slovencih bodo med 28. aprilom in 4. majem tekmovali še MadžariJužni KorejciRomuniJaponci.

Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič
Sportal Urbas, Verlič, Jeglič in Gregorc s Fischtown Pinguins pisali zgodovino

Pripravljalne tekme, 12. april

Preberite še:

Salzburg : Celovec
Sportal Salzburgu tekma preobratov in izenačenje finalne serije
Edo Terglav
Sportal Edo Terglav se je priključil reprezentanci, druga polovica tedna bo dala nekatere odgovore
Ne spreglejte