Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 7. 2022,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

3

Natisni članek

zmaji Ljubljana HK SŽ Olimpija Aleš Mušič

Torek, 19. 7. 2022, 17.00

1 leto, 9 mesecev

Aleš Mušič

Poslavlja se "živa legenda ljubljanskega hokeja", Olimpija: priložnost moramo dati mladim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

3

Aleš Mušič | Aleš Mušič se je z Zmaji veselil enajstih naslovov slovenskih državnih prvakov, dvakrat je osvojil tudi Alpsko ligo. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Aleš Mušič se je z Zmaji veselil enajstih naslovov slovenskih državnih prvakov, dvakrat je osvojil tudi Alpsko ligo.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

Iz hokejskega kluba SŽ Olimpija so sporočili, da se od zmajev poslavlja dolgoletni igralec in nekdanji kapetan Olimpije, dvakratni olimpijec ter udeleženec več svetovnih prvenstev Aleš Mušič. 40-letni Ljubljančan je praktično vso kariero preživel v zeleno-belem dresu, le v sezoni 2017–18 se je preizkusil v tujini, pri madžarski Albi. V klubu pravijo, da sledijo usmeritvi, da priložnost ponudijo mlajšim.

"Aleš Mušič je v našem klubu preživel zadnje štiri sezone. Skupaj smo dvakrat osvojili naslov prvaka Alpske hokejske lige, dvakrat naslov državnega prvaka in trikrat naslov pokalnega prvaka. Z nami je igral tudi našo prvo sezono v ligi ICE, v kateri smo se uvrstili v končnico," so ob slovesu napadalca zapisali v HK SŽ Olimpija.

A izjava o "zadnjih štirih sezonah" niti približno ne pove vsega. Danes 40-letni Aleš Mušič je namreč otrok ljubljanske Olimpije, ikona tega kluba, v zmajevem gnezdu je preigral domala vso kariero, od leta 2000 do danes, le v sezoni 2017/18 se je kot član prvič in edinkrat preizkusil v tujini, v dresu madžarske Albe. 

Ljubljančan je večkrat dejal, da bi igral, dokler bo telo dalo in bodo nanj računali, glavni trener Mitja Šivic pa je po koncu zadnje sezone napovedal, da je zadovoljen z njegovim doprinosom in da bodo z Mušičem imeli sestanek o prihodnosti, v kateri pa izkušenega napadalca v vlogi igralca Olimpije ne bo več ...

"Aleš Mušič je nesporna ikona in živa legenda ljubljanskega hokeja, tega mu nihče ne more vzeti," pa je povedal trener zmajev Šivic.

Priložnost bo zdaj namreč ponudil mlajšim hokejistom: "Naša usmeritev je, da ponudimo možnost mladim igralcem, ki čakajo v 'petem napadu' in so prihodnost naše ekipe v tej zahtevni ligi. Z njimi moramo delati dobro in jim omogočiti možnost igranja že v prihodnji sezoni, sicer bomo težko na dolgi rok uspešni v ligi, v kateri igramo. Alešu se iz srca zahvaljujem za zadnjo sezono, ko sem kot trener vodil ekipo. Ekipi je res ogromno doprinesel. Zahvaljujem se mu tudi za vsa leta, preživeta v Ljubljani. Veliko je dal Olimpiji in verjamem, da tudi Olimpija njemu. Prepričan sem, da Aleš in Olimpija še nista rekla zadnje besede. Aleš, hvala za vse, kar si dal ljubljanskemu hokeju."

Preberite še:

HK Olimpija Dornbirn Žiga Pance, Nik Simšič
Sportal Olimpija bo sezono ICE odprla proti klubu, ki se vrača po tragediji
Alex Westlund
Sportal Nekdanjemu ljubljencu navijačev Olimpije uspel veliki met
slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Slovenci pred vrhuncem v Francijo in na domač turnir
Ne spreglejte