Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2022,
17.04

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Detroit Red Wings Alex Westlund liga NHL

Ponedeljek, 11. 7. 2022, 17.04

1 leto, 9 mesecev

alex westlund postal trener pri Detroit Red Wings

Nekdanjemu ljubljencu navijačev Olimpije uspel veliki met

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Alex Westlund | Alex Westlund, ki je pred desetletjem in pol navduševal kot vratar Olimpije, je postal glavni trener vratarjev NHL-ovca Detroit Red Wings. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Alex Westlund, ki je pred desetletjem in pol navduševal kot vratar Olimpije, je postal glavni trener vratarjev NHL-ovca Detroit Red Wings.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Navijači hokejske Olimpije se zagotovo spomnijo vratarja Alexa Westlunda, ki je v premierni sezoni zmajev v ligi EBEL navduševal s svojimi obrambami, pozneje pa v razširjenem avstrijskem prvenstvu blestel v dresu Linza. Američan se je po koncu vratarske kariere posvetil trenerskemu delu, ki ga je pripeljalo v ligo NHL. V novi sezoni bo trener vratarjev pri Detroit Red Wings.

Josh Norris
Sportal Norris še lep čas Senator, Palat po desetletju iz Floride v New Jersey

Daleč je sezona 2007/08, ko se je takratna Olimpija premierno pridružila razširjenemu avstrijskemu prvenstvu. Vanj je vstopila z ameriškim vratarjem Alexom Westlundom v vratih, ki se je izkazal za izjemno okrepitev, bil najbolj zanesljiv vratar tekmovanja in postal tudi ljubljenec navijačev zeleno-belih. Zmajem je izdatno pomagal do finala lige EBEL, v katerem so pozneje po administrativni napaki zapravili veliko priložnost za naslov prvaka.

Po sezoni se je preselil v Linz, bil več let njegov član, leta 2012 postal prvak lige EBEL, po sezoni 2014/15, ki jo je preživel na Kitajskem, pa končal kariero profesionalnega hokejskega vratarja.

Alex Westlund | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ostal je močno vpet v hokej, kot trener vratarjev je najprej deloval med nemško elito in kratek čas z Medveščakom v Kontinentalni hokejski ligi, nato pa se je za pet sezon preselil k AHL-podružnici Washington Capitals Hershey Bears.

Pod Westlundovim vodstvom si je vratarski tandem Pheonixa Copleyja in Zacha Fucaleja v sezoni 2020–21 prislužil nagrado Harryja "Hap" Holmesa za najmanj prejetih golov na tekmo, pri Hershey Bears pa je deloval tudi z danes standardnima vratarjema Washingtona Iljo Samsonovim in Vitkom Vaneckom.

S svojim delom v AHL si je odprl vrata do najmočnejše hokejske lige na svetu. A ne pri Washingtonu, pač pa bo deloval kot trener vratarjev pri Detroit Red Wings

Juraj Slafkovsky
Sportal Slovaka osrednja zvezdnika nabora lige NHL
Filip Forsberg
Sportal Nashville za lep čas zadržal najboljšega strelca franšize

 

 

 

 

Ne spreglejte