Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2021,
23.14

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

6

Natisni članek

Olimpijske kvalifikacije Norveška Matjaž Kopitar risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 27. 8. 2021, 23.14

2 leti, 8 mesecev

Olimpijske kvalifikacije, Oslo, 2. dan

Norvežani pokopali slovenske olimpijske upe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

6

slo nor olimpijske kvalifikacije | Slovenski hokejisti so s 4:7 izgubili proti Norveški in ostali brez možnosti za olimpijsko vozovnico. | Foto Fredrik Hagen / Norwegian Ice Hockey Association

Slovenski hokejisti so s 4:7 izgubili proti Norveški in ostali brez možnosti za olimpijsko vozovnico.

Foto: Fredrik Hagen / Norwegian Ice Hockey Association

Slovenska hokejska reprezentanca je po četrtkovem porazu proti Dancem izgubila tudi proti Norvežanom (4:7) in ostala brez možnosti za nastop na tretjih zaporednih olimpijskih igrah. O vstopnici za olimpijski Peking bosta v nedeljo na medsebojni tekmi odločali Danska in Norveška. Slovenci bodo zadnjo tekmo v nedeljo ob 12. uri odigrali proti Južni Koreji.

Poročilo s tekme:

slo nor olimpijske kvalifikacije
Sportal Slovenci po drugem porazu ostali brez možnosti za olimpijski Peking

Slovenski hokejisti so olimpijske kvalifikacije v Oslu odprli s tesnim četrtkovim porazom proti favorizirani Danski (3:4), ki je levji delež naloge opravila že v prvi tretjini, po kateri je vodila s 3:0. Ko so Skandinavci danes zanesljivo odpravili Južno Korejo (11:1), je postalo jasno, da morajo varovanci Matjaža Kopitarja za ohranitev olimpijskih upov Norvežane premagati po rednem delu tekme, kar jim ni uspelo.

O potniku na OI bodo v nedeljo odločali Norvežani in Danci. | Foto: Fredrik Hagen / Norwegian Ice Hockey Association O potniku na OI bodo v nedeljo odločali Norvežani in Danci. Foto: Fredrik Hagen / Norwegian Ice Hockey Association Začelo se je podobno kot v četrtek proti Dancem, slabo. Gostitelji so v sedmi minuti povedli z 2:0, Martin Roymark in Christian Kaasastul sta poskrbela za hitro vratarsko menjavo. Gašperja Krošlja je zamenjal Luka Gračnar. A tudi on je hitro prejel gol, Slovenci so Norvežanom dopustili, da so zadeli z igralcem manj, na 3:0 je v deseti minuti zvišal Ken Andre Olimb. Nato pa prebujenje risov, Blaž Gregorc je ob številčni prednosti v 13. minuti zadel za 1:3, dobro minuto zatem pa je upanje z znižanjem na 2:3 vrnil Robert Sabolič, ki je postavil izid uvodne tretjine. Matts Zuccarello je v 25. minuti uspešno izvedel kazenski strel in Norvežane znova odpeljal na +2, do konca druge tretjine so Vikingi zadeli še dvakrat (6:2) in rise močno oddaljili od Pekinga. Sabolič in Kristjan Čepon sta v nadaljevanju goleade uspela premagati Henrika Haukelanda, Kaasastul pa je slabih pet minut pred koncem izpisal končnih 7:4. 

O potniku v Peking bodo odločali Norvežani in Danci

Norvežani so z zmago končali slovenske sanje o tretjem zaporednem nastopu na tekmovanju petih krogov. Za olimpijsko vozovnico se bodo v nedeljo pomerili z Danci, ki še nikoli niso nastopili na OI. Peking si bo zagotovil zmagovalec srečanja. 

Slovenci se bodo od olimpijskega turnirja poslovili v nedeljo ob 12. uri, ko jim bodo nasproti stali še Južni Korejci, ki prav tako nimajo več možnosti za prvo mesto.

Latvijci suvereni, tudi Slovaki in Francozi stoodstotni

Ob Oslu pa kvalifikacijska turnirja potekata še v Rigi in Bratislavi. Francozi so v Latviji po Madžarih na kolena spravili še Italijane in so stoodstotni. Pri dveh zmagah so tudi gostitelji, po zanesljivi zmagi nad Italijo (6:0) so z 9:0 "odpihnili" še Madžare in bodo v nedeljo proti Franciji sami odločali o tem, ali bodo med potniki v Peking.

Na turnirju v Bratislavi pa so Belorusi po četrtkovem šoku, ko jih je premagala Poljska, ugnali Avstrijce in pokopali njihove olimpijske sanje. Severni slovenski sosedi so sicer po prvi tretjini vodili z 2:0, a po črnem drugem delu, v katerem so prejeli pet golov, izgubili z 2:5. Zvečer so Slovaki za drugo zmago ugnali Poljake, v igri za OI so ob omenjenih reprezentancah še vedno tudi Belorusi.

Olimpijske kvalifikacije, Oslo, 2. krog*

Petek, 27. avgust 
Norveška : Slovenija 7:4 (3:2, 3:0, 1:2)
Strelci: 1:0 Roymark (Salsten, Lesund, 7.), 2:0 Kaasastul (S. Olden, Zuccarello, 7.), 3:0 K. O. Olimb (Rosseli Olsen, 10., SH1), 3:1 Gregorc (Ograjenšek, Jeglič, 13., PP1), 3:2 Sabolič (Kopitar, Drozg, 14.), 4:2 Zuccarelo 25. (KS), 5:2 M. Olimb (K. A. Olimb, Rosseli Olsen, 39.), 6:2 Rosseli Olsen (K. A. Olimb, 40.), 6:3 Sabolič (Pretnar, Kopitar, 44., PP1), 6:4 Čepon (Ograjenšek, Logar, 44.), 7:4 Kaasastul (Martinsen, Haga, 56.)
Razmerje v strelih: Norveška 31, Slovenija 21
Kazenske minute: Norveška 14, Slovenija 10
Poročilo s tekme

Postava Norveške: Haukeland, Holm; Johannesen, Lilleberg, Trettenes, Olden, Zuccarello; Lesund, Espeland, K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen; Krogdahl, Kaasastul, Martinsen, Haga, Valkvae Olsen; Rokseth, Solem, Lindstrom, Salsten, Roymark; selektor: Petter Thoresen.
Postava Slovenije: Krošelj, Gračnar; Pretnar, Podlipnik, Kopitar, Drozg, Sabolič; Magovac, Gregorc, Jeglič, Urbas, Verlič; Logar, Čepin, Ograjenšek, Tičar, Kuralt; Pavlin, Crnovič, Pance, Maver, Zajc; selektor: Matjaž Kopitar.

Danska : Južna Koreja 11:1 (1:1, 7:0, 3:0)
 

Lestvica:
1. Danska 2 tekmi - 6 točk 
................................................
2. Norveška 2 - 6
3. Slovenija 2 - 0
4. Južna Koreja 2 - 0 

Turnir v Rigi
Francija : Italija 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Latvija : Madžarska 9:0 (1:0, 0:0, 8:0)

Lestvica
1. Latvija 2 tekmi - 6 točk
...........................................
2. Francija 2 - 6
3. Italija 2 - 0
4. Madžarska 2 - 0

Turnir v Bratislavi
Belorusija : Avstrija 5:2 (0:2, 5:0, 0:0)
Slovaška : Poljska 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Lestvica
1. Slovaška 2 tekmi - 6 točk 
..........................................
2. Poljska 2 - 3
3. Belorusija 2 - 3
4. Avstrija 2 - 0

*na olimpijske igre se uvrsti zmagovalec turnirja

Ne spreglejte