Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
30. 4. 2015,
21.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Tomaž Razingar risi Ostrava svetovno prvenstvo

Četrtek, 30. 4. 2015, 21.13

5 let, 2 meseca

"Najmočnejša Slovenija v hokejski zgodovini!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Kako lepo bi bilo prvenstvo v Ostravi odpreti z zmago proti Belorusiji," pred skorajšnjim začetkom elitnega plesa na ledu razmišlja kapetan hokejske izbrane vrste Tomaž Razingar.

Čeprav bi v želji po odpravljanju napak, piljenju forme in predvsem uigravanju slovenski reprezentanci prav prišel še kakšen dodaten trening, kar bržčas velja tudi za vse tekmece, pa kapetan izbrane vrste Tomaž Razingar po zadnji pripravljalni tekmi v Berlinu ni skrival neučakanosti pred začetkom svetovnega prvenstva na Češkem.

Slovenija ga bo po današnjem uradnem tekmovalnem začetku odprla jutri, ko bo tekmec risov Belorusija. Prav ta nekdanja sovjetska republika pa v glavah Kopitarjevih izbrancev predstavlja eno od osrednjih priložnosti za zmago, ki bi dodobra olajšala pot do tako želenega obstanka.

"Pri postavljanju ciljev je treba biti realen. Obstanek bo lep uspeh. Kar bo več, bo nekaj enkratnega. Prav zaradi tega bo tekma z Belorusijo tako zelo pomembna. Ob morebitni zmagi, za katero bomo storili vse, bo marsikaj bistveno lažje," pravi izkušeni napadalec, ki je pred dnevi dopolnil 36 let in malo zatem odigral 205. tekmo za Slovenijo, ter dodaja: "Slovenija na hokejskem tekmovanju tako močna še ni bila. Vsaj na papirju. A to bo treba tudi dokazati. Imena namreč ne igrajo. Igra ekipa."

Ko igra Anže Kopitar …

Ni skrivnost, da je eden od dodatnih razlogov za optimizem v slovenski reprezentanci Anže Kopitar, zvezdnik iz severnoameriškega poklicnega moštva LA Kings, ki je del svojega mojstrstva pokazal tudi na sredini prijateljski tekmi z Nemčijo v Berlinu. "Res je. Ko je na ledu, je sposoben poskrbeti za velikansko razliko. To moramo izkoristiti in mu slediti," pravi nosilec slovenske zastave na slovesnem odprtju zimskih olimpijskih iger v Sočiju.

Optimizma ni skalil niti poraz v nemški prestolnici. "Žal mi je, da v Berlinu nismo vknjižili zmage. Škoda. Bili smo blizu, predvsem pa v večjem delu tekme vsaj enakovreden nasprotnik. Priznati si sicer moramo, da smo z nekaj napakami v osrednji tretjini Nemcem ponudili preveč priložnosti. To je dobra šola za prihodnje izzive. Je pa dejstvo, da je bil naš zadnji nasprotnik tudi najmočnejši v teh pripravah. Ko gledam nazaj, moram priznati, da bi si že v predhodnem obdobju želel kakšnega močnega nasprotnika," pravi Raza.

Ne spreglejte