SiolNET. Sportal Hokej
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
matt climie po finalu dp v avstralijo

Jeseničani razjasnili ugibanja

0,19

termometer

HDD Jesenice Val Pusteria
Matt Climie bo Jeseničanom pomagal tudi v finalu državnega prvenstva. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Avstralski klub CBR Brave je objavil novico, da bo njihove vrste okrepil vratar Matt Climie, trenutno še član slovenskih državnih prvakov HDD SIj Acroni Jesenice, ki se te dni pripravljajo na finale državnega prvenstva proti HK SŽ Olimpija. Pri nekaterih so se pojavila ugibanja o datumu selitve kanadskega čuvaja mreže, ki je v končnici Alpske lige ekipe večkrat reševal v igri, v deželo tam spodaj. Klub je zdaj razjasnil dvome. Železarji bodo nanj lahko računali tudi v finalu DP, v katerem bodo branili naslov prvaka.

"V medijih in na različnih omrežjih se je pojavila novica, da vratar Matt Climie zapušča Železarje. Vsem navijačem in preostalim podpornikom jeseniškega hokeja sporočamo, da je Matt podpisal pogodbo z avstralsko ekipo CBR Brave in bo Jesenice zapustil po končanem državnem prvenstvu," so v pojasnilo zapisali na uradni strani HDD Sij Acroni Jesenice.

Kdaj se bo začelo državno prvenstvo, še ni znano, saj je začetek pogojen s koncem finala Alpske lige, v katerem igra HK SŽ Olimpija. Mogoče so tri različice, ki si jih lahko ogledate spodaj.

SŽ Olimpija - Val Pusteria Alpska liga finale Sportal Olimpija se je z novo zapravljeno zmago spravila v neugoden položaj #video

Različice finala DP (razpored odvisen od finala Alpske lige)

1. različica – če se finale v AHL konča po 5. tekmi (17. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "na dve zmagi":

19. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice
21. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
23. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic

2. različica – če se finale v AHL konča po 6. tekmi (19. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "na dve zmagi":

21. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic
23. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
25. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic

3. različica – če se finale v AHL konča po 7. tekmi (21. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "boljši po rezultatih iz dveh tekem":

23. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
25. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice

 

- V primeru neodločenega rezultata po šestdesetih minutah tekme se igra "kratki" podaljšek pet minut oziroma do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nato se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

- Na odločilnih tekmah finala se ob neodločenem rezultatu po 60 minutah igra "dolgi" podaljšek s po štirimi igralci v polju in vratarjem do "zlatega gola" oziroma 20 minut. V primeru, da v dvajsetih minutah ni gola, se igra novi dolgi podaljšek do "zlatega gola" oziroma 20 minut in tako naprej.

- V primeru 4. različice se prva tekma lahko konča neodločeno, brez podaljška. Na drugi tekmi se ob enakem številu točk in golov po 60 minutah igra/jo "dolgi" podaljški.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice Sportal Kup različic, kako in kdaj bi lahko dobili državnega prvaka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin