SiolNET. Sportal Hokej
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
predvideni sistemi finala DP

Kup različic, kako in kdaj bi lahko dobili državnega prvaka

0,60

termometer

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Hokejisti Olimpije zvečer začenjajo finale Alpske lige. Po koncu serije jih čaka še finale državnega prvenstva. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija zvečer v Italiji začenjajo finale Alpske lige proti Val Pusterii. Prav od dolžine alpske finalne serije bo odvisen sistem tekmovanja finala državnega prvenstva. Lahko se celo zgodi, da bomo slovenskega prvaka dobili po zgolj dveh finalnih tekmah. Naslov branijo železarji.

HK SŽ Olimpija, Lustenau, Alpska liga Sportal Olimpija finale začela s porazom

Ni veliko manjkalo, pa bi v finalu Alpske lige spremljali slovenski obračun med HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija. Razpleta so si želeli tudi na Hokejski zvezi Slovenije (HZS), saj bi alpski finale štel tudi za finale državnega prvenstva.

A z jeseniškim obstankom v polfinalu Alpske lige so morali na HZS poiskati nove možnosti, kako in predvsem kdaj izpeljati finale DP med večnima tekmecema.

Vse skupaj se bo zavleklo precej pozno v april, kar pomeni, da bi bil kdo od potencialnih kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu drugega razreda (29. april-5. maj) selektorju lahko na voljo tik pred odhodom v Kazahstan.

Prvak znan po zgolj dveh tekmah?

Na HZS so zdaj pripravili štiri različice finala državnega prvenstva, po katerih bi bil prvak lahko najhitreje znan 21. aprila, najpozneje pa 25. aprila. Na ta dan bo sicer slovenska hokejska reprezentanca na Bledu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo na SP.

Takole so Jeseničani lani slavili naslov slovenskega prvaka. Takole so Jeseničani lani slavili naslov slovenskega prvaka. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Če se bo finale Alpske lige zavlekel na maksimalnih sedem tekem do 21. aprila, bo slovenski prvak znan na ekspresen način, zgolj po sistemu "boljši iz dveh tekem".

Naslov prvaka branijo hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice.

Različice finala DP (razpored odvisen od finala Alpske lige):

1. različica – če se finale v AHL konča po 4. tekmi (15. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "na tri zmage":

17. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice
19. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
21. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice
23. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
25. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice

2. različica – če se finale v AHL konča po 5. tekmi (17. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "na dve zmagi":

19. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice
21. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
23. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic

3. različica – če se finale v AHL konča po 6. tekmi (19. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "na dve zmagi":

21. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic
23. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
25. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenic

4. različica – če se finale v AHL konča po 7. tekmi (21. 4. 2019), se državno prvenstvo članov igra po sistemu "boljši po rezultatih iz dveh tekem":

23. april 2019, HDD Sij Acroni Jesenice – Hk SŽ Olimpija
25. april 2019, Hk SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice

 

- V primeru neodločenega rezultata po šestdesetih minutah tekme, se igra »kratki« podaljšek pet minut oziroma do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

- Na odločilnih tekmah finala, se ob neodločenem rezultatu po šestdesetih minutah igra »dolgi« podaljšek s po štirimi igralci v polju in vratarjem, do »zlatega gola«, oziroma dvajset minut. V primeru, da v dvajsetih minutah ni gola, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oziroma dvajset minut in tako naprej.

- V primeru 4. različice se prva tekma lahko konča neodločeno, brez podaljška. Na drugi tekmi se ob enakem številu točk in golov po šestdesetih minutah igra/jo »dolgi«podaljšek/i.

Preberite še: 

Grenoble Sportal Slovenci na francoskem vrhu, Muršak v finalu, Urbas izgubljen za SP HDD Jesenice Val Pusteria Sportal Italijani po hudem boju razžalostili Jeseničane in preprečili slovenski finale

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin