Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
17.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Jan Muršak Jan Urbas Rok Tičar Aleksandar Magovac Boštjan Goličič Edo Terglav Grenoble Rouen Matija Pintarič SP v hokeju 2019

Sreda, 10. 4. 2019, 17.40

5 let

torek različnih čustev za slovenske legionarje

Slovenci na francoskem vrhu, Muršak v finalu, Urbas izgubljen za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Edo Terglav | Edo Terglav je Grenoble vodil do naslova francoskega prvaka. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Edo Terglav je Grenoble vodil do naslova francoskega prvaka.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti francoskega Grenobla, katerega člana sta Aleksandar Magovac in Boštjan Goličič, trenira pa ga Edo Terglav, so na torkovi odločilni sedmi finalni tekmi francoskega prvenstva z 2:1 strli Rouen vratarja Matije Pintariča in po desetih letih postali prvaki. Jan Muršak bo zaigral v finalu švicarske elitne lige, Jana Urbasa pa na svetovnem prvenstvu ne bomo videli.

V finalu najkakovostnejše francoske lige, ki je imel tudi slovenski pridih, sta si nasproti stali najboljši ekipi rednega dela, branilec naslova Rouen in Grenoble. Med vratnicama Rouena je stal slovenski čuvaj mreže Matija Pintarič, Grenoble pa trenira Edo Terglav, njegova člana sta branilec Aleksandar Magovac in napadalec Boštjan Goličič. Zadnji je zaradi težje poškodbe v tej sezoni igral le na štirih uvodnih tekmah.   

Izenačena finalna serija se je končala po maksimalnih sedmih tekmah v torek. Rouen je pred domačimi gledalci povedel v 12. minuti in vodstvo držal do začetka zadnje tretjine. Grenoble je takrat izenačil, šest minut pred koncem pa povedel. Zadetek izkušenega francoskega reprezentanta Damiena Fleuryja za 2:1 se je izkazal za zmagovitega. Za Grenoble je to prvi naslov francoskega prvaka po letu 2009.

Pintarič je na torkovi tekmi zaustavil 26 strelov od 28, Magovca, ki je v izločilnih bojih odigral le štiri tekme, ni bilo v postavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Champion de France !!! 🏆🔵🔴 #bdlnation

A post shared by Brûleurs de Loups (@bdl_officiel) on

Jan Muršak bo z Bernom zaigral v finalu švicarske elitne lige. | Foto: Sportida Jan Muršak bo z Bernom zaigral v finalu švicarske elitne lige. Foto: Sportida

Muršakovim uspelo na sedmi tekmi, Tičarjevi obstali

V igri za naslov prvaka ostaja slovenski napadalec Jan Muršak. Štajerec je v torek z Bernom na sedmi polfinalni tekmi proti Bielu slavil s 5:1 in se s soigralci uvrstil v finale švicarske elitne lige. Muršak je ob zmagi podal za 1:0 in 4:1. V finalu jih čaka Zug, ki je si je finalno vstopnico priboril po petih tekmah proti hokejistom Lousanne. V finalu sta najboljši ekipi rednega dela.

Rok Tičar (skrajno levo) je s Kolnom obstal v polfinalu elitne nemške lige. | Foto: Sportida Rok Tičar (skrajno levo) je s Kolnom obstal v polfinalu elitne nemške lige. Foto: Sportida

Se je pa v torek končala klubska sezona slovenskega reprezentančnega napadalca Roka Tičarja. Gorenjec je z nemškim prvoligašem Kölner Haie obstal v polfinalu. S 4:0 v zmagah jih je izločila najboljša ekipa rednega dela Adler Mannheim.

Urbas brez SP

Jan Urbas bo izpustil svetovno prvenstvo v Kazahstanu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Urbas bo izpustil svetovno prvenstvo v Kazahstanu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti, ki so končali sezone, se bodo lahko priključili reprezentančnim pripravam na Bledu, ki jih bo izpustil Jan Urbas. Kot kaže, bo eden od ključnih členov slovenskega napada, na lanskem prvenstvu kapetan, izpustil tudi prvenstvo.

Cerkničan, ki okreva po dveh pretresih možganov, še vedno občuti glavobole, je povedal v pogovoru za EkipaSN: "Mislim, da sem za SP izgubljen. Glavoboli se še vedno pojavljajo. Že dolgo nisem igral, če bi začel igrati, obstaja odstotek možnosti, da bi zaigral na prvenstvu."

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled
Sportal Selektorjevi vprašaji: "Nočem, da kdo ogrozi svojo kariero"

Slovenci bodo na SP drugega razreda v Kazahstanu ob domačinih palice prekrižali še z Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo. Pri tem ji bo pomagal tudi prvi zvezdnik slovenskega hokeja Anže Kopitar. Prvenstvo se bo v Nursultanu (nekdanji Astani) začelo 19. aprila.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar na pomoč risom na SP

Preberite še: 

risinje, slovenska ženska hokejska reprezentanca, Slovenija - Velika Britanija
Sportal Velik uspeh: Slovenke z zmago do zlata in napredovanja
Ne spreglejte