Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2019,
17.40

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca Ligue Magnus Rouen Matija Pintarič

Torek, 23. 4. 2019, 17.40

4 leta, 12 mesecev

matija pintarič tudi v prihodnji sezoni v dresu rouena

Francozi potrdili, da slovenski ljubljenec občinstva ne odhaja nikamor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
slovenska hokejska reprezentanca trening pred SP 2019 | Matija Pintarič bo tudi v prihodnji sezoni zagotovo igral v dresu francoskega podprvaka Rouena, so potrdili v klubu. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Matija Pintarič bo tudi v prihodnji sezoni zagotovo igral v dresu francoskega podprvaka Rouena, so potrdili v klubu.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski hokejski vratar Matija Pintarič bo tudi prihodnjo sezono nosil dres francoskega podprvaka Rouena, za katerega je igral zadnji dve leti in s svojimi predstavami postal ljubljenec tamkajšnjega občinstva.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Ivo Jan
Sportal Selektorjeva malha skrbi in pogled naprej: Ti fantje ne bodo igrali večno

Privržence francoskega kluba Rouen je v torek razveselila informacija vodstva kluba, da bo slovenski reprezentančni vratar Matija Pintarič zagotovo tudi v prihodnji sezoni igral za francoskega podprvaka.

Štajerec je lani podpisal dvoletno pogodbo, a njegove izvrstne predstave v ligi prvakov in domačem prvenstvu niso ostale skrite snubcem iz kakovostnejših tekmovalnih okolij. "Matija je še vedno pod pogodbo, tu bo tudi v prihodnji sezoni," je potrdil športni direktor kluba Guy Fournier.

Drugič nagrada za najboljšega vratarja

Pintarič v francoski ligi igra že štiri leta, v zadnji sezoni je bil spet najbolj zanesljiv vratar prvenstva. V rednem delu je na 40 tekmah zaustavil 94,5 odstotka vseh strelov, vknjižil je tudi rekordno število "shutoutov": mrežo je ohranil nedotaknjeno na devetih tekmah. V končnici – v finalu so po sedmih tekmah izgubili z Grenoblom – je bil 93-odstotno zanesljiv. Še drugič, odkar igra v deželi galskih petelinov, je prejel nagrado Jeana Ferranda za najboljšega vratarja tekmovanja.

Matija Pintarič
Sportal Novo priznanje za slovenskega vratarja

Potrditev, da bi lahko igral na višji ravni

Štajerec je svoje veščine pokazal tudi v ligi prvakov, v kateri je Rouen nastopal prvič, 29-letnik pa je bil eden od ključnih članov svojega moštva ob presenetljivi uvrstitvi v osmino finala lige prvakov. Izločil jih je poznejši polfinalist Salzburg. Pintarič je v ligi prvakov na osmih tekmah zaustavil 93,3 odstotka vseh strelov nasprotnikov.

"Izkušnja v ligi prvakov mi je zagotovo dala dodatno samozavest in občutek, da bi morda lahko res lahko bil celo kje višje," je po uspehu v ligi prvakov pred meseci razmišljal Štajerec, ki se te dni s slovensko hokejsko reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo drugega razreda. | Foto: Vid Ponikvar "Izkušnja v ligi prvakov mi je zagotovo dala dodatno samozavest in občutek, da bi morda lahko res lahko bil celo kje višje," je po uspehu v ligi prvakov pred meseci razmišljal Štajerec, ki se te dni s slovensko hokejsko reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo drugega razreda. Foto: Vid Ponikvar

"Te tekme so bile potrditev samemu sebi, tega, kar sem verjel že dolgo časa, in sicer da bi lahko igral še na višji ravni. Mislim, da sem zdaj to tudi dokazal. To govorijo tudi številke. Za menoj so vratarji, ki so v svoji karieri marsikaj izkusili v močnih ligah, tako da mi je ta izkušnja zagotovo dala dodatno samozavest in občutek, da bi morda lahko res lahko bil celo kje višje," je po uspehu v ligi prvakov v pogovoru za Sportal povedal Pintarič, ki bo na priložnost v kakovostnejši ligi še počakal.

Pintarič o Rouenu in navijačih

"Tukaj imam dveletno pogodbo, še za naslednjo sezono. Res se počutim odlično, zelo cenjenega, radi me imajo vsi od vodstva do navijačev. Velikokrat imajo navijači raje dobre strelce kot vratarje. Pri nas pa se mi zdi, da me včasih kar malo preveč nosijo po rokah, tako da me je tu in tam kar malo sram. So pa zelo pozitivni. In tudi ko izgubimo, nam stojijo ob strani. Lepo mi je tu, zelo domače je. Konec koncev mi tukaj nič ne manjka."

Pintarič se te dni s slovensko reprezentanco na Bledu pripravlja na svetovno prvenstvo drugega razreda, ki bo med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu.

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Anžeta Kopitarja na svetovnem prvenstvu zanima le ena stvar
Anže Kopitar
Sportal Slovenci dočakali prvega zvezdnika, a tudi novo odpoved nosilca igre #video #foto
Ne spreglejte