Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2020,
12.37

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

Bremerhaven Miha Verlič Žiga Jeglič Jan Urbas Jan Muršak Robert Sabolič Malmö Redhawks liga SHL

Ponedeljek, 14. 12. 2020, 12.37

3 leta, 4 mesece

Hokejski legionarji

Bo med švedsko elito zaigral še en Slovenec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Robert Sabolič | Po pisanju švedskih medijev se Malmö Redhawks zanima za Roberta Saboliča, ki je še brez kluba in si želi vrnitve v ligo KHL. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Po pisanju švedskih medijev se Malmö Redhawks zanima za Roberta Saboliča, ki je še brez kluba in si želi vrnitve v ligo KHL.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Švedska hokejska prva liga SHL, v kateri dres Frölunde nosi Jan Muršak, bi lahko dobila še nekaj slovenskega pridiha. Švedi pišejo, da se Malmö Redhawks, ki mu ne gre, ozira za Robertom Saboličem.
 

Triindvajset tekem, sedem zmag, 16 porazov in predzadnje, 13. mesto je izkupiček švedskega prvoligaša Malmö Redhawks v novem tekmovalnem obdobju. Skandinavski kolektiv išče rešitve v napadu. Eno je že našel z Adamom Johnsonom, Američanom, ki je v zadnji sezoni odigral šest tekem lige NHL za Pittsburgh Penguins, a večino časa preživel v AHL-podružnici Wilkes-Barre/Scranton Penguins, pri kateri je moči združeval tudi z Janom Drozgom. 

A po pisanju Sportexpressen se vodstvo predzadnjega kluba ne bo ustavilo pri zgolj eni okrepitvi. Med najresnejšima kandidatoma naj bi bila Kanadčan Ty Rattie (lani je igral v ligi KHL) in Slovenec Robert Sabolič, ki je trenutno brez kluba. Čakal je na priložnost za vrnitev v Kontinentalno hokejsko ligo. Če se bo 32-letnik preselil na Švedsko, bosta z Muršakom še drugo leto zapored stala na nasprotnih ligaških bregovih. Lani sta bila oba del švicarske elite.

Sabolič je na Švedskem že igral, v sezoni 2011/12 je bil član Södertälje SK, a takrat v drugokakovostni ligi Allsvenskan.

Malmö je sicer na zadnjih dveh tekmah dosegel zmago, presenetil je tudi drugo Muršakovo Frölundo, a še vedno ni na mestih, ki prinašajo vsaj dodatne boje za končnico.

Nationwide Arena Columbus
Sportal Splet nesrečnih okoliščin, ki je zaostril varnostne ukrepe v ligi NHL

Jan Urbas je v finalu pokala MagentaSports Cup dvakrat zadel, a z Bremerhavnom izgubil proti Münchnu. Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič bodo prvo tekmo nove sezone lige DEL, ki se začenja s trimesečnim zamikom, odigrali v petek v Berlinu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jan Urbas je v finalu pokala MagentaSports Cup dvakrat zadel, a z Bremerhavnom izgubil proti Münchnu. Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič bodo prvo tekmo nove sezone lige DEL, ki se začenja s trimesečnim zamikom, odigrali v petek v Berlinu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Urbas poskrbel za vodstvo, pri katerem ni ostalo

V Nemčiji se je v nedeljo končalo zadnje dejanje MagentaSport Cup, v četrtek pa se začne nova sezona lige DEL. V finalu sta se udarila Bremerhaven treh Slovencev (Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič) in Red Bull München. Tekmo preobratov in kar 12 zadetkov so dobili rdeči biki. Urbas je dvakrat zatresel njihovo mrežo, ob koncu druge tretjine je svoje moštvo popeljal v vodstvo (5:4), a Münchenčani so se v zadnjem delu vrnili s tremi zadetki in zmagali s 7:5.

Slovenski trio bo prvo prvenstveno tekmo sezone odigral v petek na gostovanju pri Eisbaren Berlin.

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija v zadnjih minutah strla odpor večnih tekmecev
HDD Jesenice Bregenzerwald
Sportal Tekmo najstniških debijev zanesljivo dobili Jeseničani

 
Ne spreglejte