Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
7.12

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Connor Bedard Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Petek, 10. 11. 2023, 7.12

5 mesecev, 2 tedna

Liga NHL, 9. november

Pingvini v podaljšku končali zmagoviti niz Kraljev, Kopitar sam na drugem mestu večne lestvice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Los Angeles Kings Pittsburgh Penguins | Kralji so po štirih zaporednih zmagah izgubili. Pred domačimi gledalci so izgubili v podaljšku. | Foto Reuters

Kralji so po štirih zaporednih zmagah izgubili. Pred domačimi gledalci so izgubili v podaljšku.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci v podaljšku izgubili (3:4) proti eni najskromnejših ekip vzhoda Pittsburgh Penguins. Anže Kopitar je ob porazu vpisal asistenco, kar je bila njegova 1.155. točka v karieri. Zdaj je sam na drugem mestu večne lestvice LA Kings. To je bil peti poraz Kraljev v sezoni, prvi po štirih zaporednih zmagah. Kalifornijci ostajajo na tretjem mestu zahodne konference in pacifiške divizije, Pittsburgh je 13. na vzhodu.

Anže Kopitar
Sportal Ponosni, da ga imajo

Glavni trener Kraljev Todd McLellan je po sredini zmagi pri prvakih v Vegasu, kjer je Anže Kopitar kot četrti kralj v zgodovini dosegel 400. NHL-zadetek, tokrat mesto med vratnicama zaupal drugemu vratarju Pheonixu Copleyju. Ta je na koncu zaustavil 16 strelov od zgolj 20 Pittsburgha.

Kot prvi ga je v osmi minuti srečanja premagal kapetan gostov Sidney Crosby. Sedem minut zatem so gostitelji prek Carla Gundstroma kljub igralcu manj izenačili. Med podajalci pri tem zadetku je bil Kopitar. Sredi obračuna je udaril švedski napadalec Adrian Kempe in z golom priboril vodstvo Kalifornijcem. A to ni zdržalo dolgo. Pittsburgh je navkljub igralcu manj še pred odhodom na odmor izenačil, tako da sta ekipi v tretji tretjino krenili z rezultatom 2:2.

Jake Guentzel je potreboval zgolj 37 sekund, da je v zadnji tretjini zadel za vodstvo Pittsburgha, a tudi pri tem ni ostalo dolgo. Kevin Fiala je izenačil na 3:3. Rezultat se do konca rednega dela ni več spremenil, tako da je sledil podaljšek, v njem pa je gol za zmago gostov dal Bryan Rust.

Kopitar je s podajo vknjižil svojo 1.155. točko rednega dela, tako da je zdaj sam na drugem mestu večne lestvice Kraljev po točkah. Pred tem si ga je delil z Lucom Robitailleom. Več, 1.307, jih je zbral le Dionne. Anže Kopitar je dosegel 1.155. točko rednega dela NHL, tako da je zdaj sam na drugem mestu večne lestvice Kraljev po točkah.  | Foto: Reuters Anže Kopitar je dosegel 1.155. točko rednega dela NHL, tako da je zdaj sam na drugem mestu večne lestvice Kraljev po točkah. Foto: Reuters
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA Kings (@lakings)

Kralji kljub porazu ostajajo na tretjem mestu zahodne konference in pacifiške divizije. Pred njimi sta vodilni Vegas (štiri točke več) in Vancouver (dve točki). Nova tekma Kopitarjeve čaka v soboto zvečer, ko bodo gostili Philadelphio.

Vrhunci srečanja v areni Crypto:

Vancouver je nadaljeval odličen rezultatski niz. Za peto zaporedno zmago, sicer pa osmo na zadnjih devetih tekmah, je s 5:2 slavil pri Ottawa Senators.

Najuspešnejša tekma prvega nabora

Na vzhodu sta bili uspešni obe vodilni ekipi. Boston je za 11. zmago sezone s 5:2 premagal NY Islanders, s hat-trickom je blestel ameriški napadalec Charlie Coyle.

Drugi NY Rangers pa je s 4:1 premagal Minnesoto. Hat-trick je ob zmagi Winnipega s 6:3 nad Nashvillom dosegel Kyle Connor, Mark Scheifele pa je dodal štiri asistence.

Connor Bedard je k zmagi Chicaga nad Tampo s 5:3 prispeval dva zadetka in dve asistenci. | Foto: Reuters Connor Bedard je k zmagi Chicaga nad Tampo s 5:3 prispeval dva zadetka in dve asistenci. Foto: Reuters

Izjemno uspešen večer je za prvi izborom zadnjega nabora NHL Connorjem Bedardom. Najstnik je s soigralci Chicaga na gostovanju pri Tampa Bay Lightning zmagal s 5:3, sodeloval pa je pri kar štirih zadetkih – dvakrat je zadel in dvakrat podal, kar je njegov najuspešnejši izkupiček v NHL do zdaj.

V derbiju začelja so hokejisti San Jose Sharks s 3:2 premagali zdaj zadnji Edmonton. Obe ekipi sta šele pri dveh zmagah.

Los Angeles Kings, Anže Kopitar
Sportal Nov mejnik Anžeta Kopitarja: postal je četrti kralj s 400 NHL-zadetki #video

Liga NHL, 9. november:

Lestvica:

Preberite še:

New York Rangers
Sportal Hokejisti Rangers pa zmagi nad Detroitom četrti
Anže Kopitar
Sportal Tudi Anže Kopitar si je po tragediji nadel ščitnik vratu
Ne spreglejte