Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2018,
7.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Natisni članek

Edmonton Oilers liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 26. 11. 2018, 7.30

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 25. november

Luč na koncu predora? Kralji tudi s Kopitarjevim vložkom ugnali Naftarje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Anže Kopitar | Los Angeles Kings in Anže Kopitar imajo končno spet razlog za veselje. S 5:2 so premagali Naftarje iz Edmontona. | Foto Getty Images

Los Angeles Kings in Anže Kopitar imajo končno spet razlog za veselje. S 5:2 so premagali Naftarje iz Edmontona.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so pred domačimi navijači kljub poškodbam, ki jih pestijo v tej sezoni, in številnim porazom, ki so jim pošteno načeli samozavest, vknjižili izjemno pomembno zmago. V Staples Centru so s 5:2 premagali moštvo Edmonton Oilers in končali niz petih domačih porazov. Z zadetkom in dvema podajama se je izkazal Anže Kopitar, kar tri gole pa je prispeval Dustin Brown.

Kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar je na obračunu proti Naftarjem dosegel tri točke. Na začetku zadnje tretjine je dosegel pomemben gol za vodstvo 3:2, ki se je izkazal za zmagovitega, bil pa je tudi podajalec pri dveh golih prve zvezde večera Dustina Browna. Američan se je kar trikrat vpisal med strelce. Najprej je priskrbel vodstvo z 1:0, nato izenačil na 2:2, minuto pred koncem srečanja pa ob igralcu več zatresel prazno mrežo gostov in razblinil dvome o zmagovalcu.

Junak zmage LA Kings Dustin Brown je trikrat zatresel mrežo nasprotnikov. | Foto: Reuters Junak zmage LA Kings Dustin Brown je trikrat zatresel mrežo nasprotnikov. Foto: Reuters

Končnih 5:2 je postavil novinec Matt Luff, ki je bil natančen 27 sekund pred koncem tekme, prav tako zadel v prazen gol in zadel še na četrti zaporedni tekmi. Pri gostih, ki so v začetku druge tretjine povedli z 2:1, je oba zadetka prispeval Alex Chiasson.

Današnja zmaga Kraljev je šele osma zmaga v tej sezoni (do zdaj so odigrali 23 tekem) in Kralje še vedno zadržuje na dnu lestvice NHL. Predzadnjemu moštvu, St. Louisu, so se približali na dve točki zaostanka, za osmim Vegasom, ki kot zadnji drži končnico, pa zaostajajo osem točk, a imajo na računu dve tekmi manj.

Hagelin na bolniški, Quick bi se lahko vrnil med gostovanjem

Carl Hagelin je naslednji v vrsti poškodovanih Kalifornijcev. | Foto: Reuters Carl Hagelin je naslednji v vrsti poškodovanih Kalifornijcev. Foto: Reuters

Kralje že od začetka sezone pestijo poškodbe in njihov val očitno še ne popušča. Prav pred današnjim srečanjem so ostali še brez zadnje okrepitve, napadalca Carla Hagelina​​​​​​, ki so ga po kupčiji s Tannerjem Pearsonom pripeljali iz Pittsburgha. Šved je utrpel poškodbo spodnjega dela telesa, o njegovi vrnitvi bodo razpravljali iz tedna v teden. Kraljem se je tako iz Ontaria spet pridružil Michael Amadio.

Med poškodovanimi Kalifornijci je še prvi vratarski dvojec Jonathan Quick-Jack Campbell, napadalec Trewor Lewis in že vso sezono tudi Jonny Brodzinski.

Kopitarjevi se odpravljajo na serijo treh gostovanj v Kanado, v času teh bi se lahko vrnil Quick. Najprej bodo v noči na sredo gostje Vancouvra, nato Edmontona, za konec pa se bodo ustavili še pri Calgaryju.

Austin Watson je s tremi zadetki vodilnemu Nashvillu pomagal do zmage s 5:2 nad Anaheimom. | Foto: Reuters Austin Watson je s tremi zadetki vodilnemu Nashvillu pomagal do zmage s 5:2 nad Anaheimom. Foto: Reuters

Vodilni na zahodu in vzhodu do zmag

Na preostalih tekmah sta, prav tako s 5:2, slavili najboljši moštvi svojih konferenc, Tampa Bay Lightning in Nashville Predators. Hokejisti s Floride so  bili boljši od New Jersey Devils, spet je statistiko polnil tretji strelec lige Brayden Point (dva zadetka in asistenca). 

Nashville pa je strl odpor Anaheima, s tremi zadetki se je izkazal Austin Watson.

 Liga NHL, 25. november:

Lestvici:

 
Los Angeles Kings
Sportal Anžetu Kopitarju ne gre in ne gre
Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija po pravi drami Jesenicam zadala še en poraz
Sportal Je francoski napadalec ugriznil branilca Morskih psov? #video
Ne spreglejte