Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2018,
7.01

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Vancouver Canucks

Nedelja, 25. 11. 2018, 7.01

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 24. novemeber

Anžetu Kopitarju ne gre in ne gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Los Angeles Kings | Kralji pričakujejo Vancouver. | Foto Reuters

Kralji pričakujejo Vancouver.

Foto: Reuters

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma z 2:4 izgubila z Vancouver Canucks in ostala zadnja na lestvici. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za domače dosegel asistenco, ko je podal Drewu Doughtyu v osmi minuti druge tretjine za izenačenje na 1:1.

Štirje zadetki so padli v drugi tretjini. Adam Gaudette v šesti minuti drugega dela in Sam Gagner v 13. sta Vancouver povedla v vodstvo z 1:0 in 2:1, Matt Luff pa je tri minute in pol pred zadnjo tretjino izenačil na 2:2.

Dvajsetletni Šved Elias Pettersson je devet minut pred koncem srečanja gostom znova zagotovil prednost, minuto in 19 sekund pred zaključkom pa je končni izid postavil Tyler Motte. Oba zadnja gola sta bila dosežena po samostojnih akcijah. Vancouver je tako končal niz osmih zaporednih porazov.

"Vedno je lepo zadeti zmagoviti gol. Imeli smo preveč zaporednih porazov, zato je lepo, da smo ponovno na zmagovalni strani. Danes smo dobro igrali," je po tekmi dejal Pettersson, ki je s 13 goli najboljši strelec lige med novinci.

Winnipeg Jets so v gosteh pri St. Louis Blues zmagali z 8:4, kar pet golov pa je zadel Patrik Laine, ki je postal šele tretji igralec po sezoni 1997/98, ki je zadel petkrat na eni tekmi. Nazadnje je to uspelo Johanu Franzenu, ki je februarja 2011 petkrat zadel za Detroit Red Wings.

"Zdi se mi, da je vsakič, ko sem se dotaknil ploščka, ta nekako šel noter. Očitno je bil tak večer. Mislim, da je bila to odlična noč zame in za moje soigralce. Poskušal sem doseči le gol. Nisem razmišljal o rekordih lige," je po tekmi dejal Laine, ki je z 19 goli v letošnji sezoni, na zadnjih štirih tekmah je zadel enajstkrat, trenutno najboljši strelec NHL.

Moštvo Los Angelesa bo igralo v noči na ponedeljek po slovenskem času še drugo domačo tekmo zapored, ko bodo na drugi strani stali igralci Edmonton Oilers.

 

Liga NHL, 24. november

 Lestvica

Preberite še:

Sportal Je francoski napadalec ugriznil branilca Morskih psov? #video
Philadelphia Flyers NY Rangers
Sportal Flyers v sosedskem derbiju poleteli prek Rangers

 

Ne spreglejte