Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 11. 2021,
21.57

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Red Bull Salzburg HK Olimpija IceHL

Petek, 19. 11. 2021, 21.57

2 leti, 5 mesecev

Liga ICEHL, 19. krog

Neprepričljivi zmaji občutili moč Salzburžanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
HK Olimpija Red Bull Salzburg | Hokejisti Olimpije so doživeli najhujši poraz v sezoni, rdeči biki iz Salzburga so jih v Hali Tivoli premagali s 7:2. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Olimpije so doživeli najhujši poraz v sezoni, rdeči biki iz Salzburga so jih v Hali Tivoli premagali s 7:2.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti vodilnega kluba lige ICEHL HK SŽ Olimpija so še drugič v tej sezoni gostili Red Bull Salzburg in doživeli najvišji poraz v sezoni. Če so Ljubljančani na prvem medsebojnem srečanju rdeče bike tesno premagali, so jim ti danes vrnili z zvrhano mero in v Hali Tivoli slavili s 7:2. Olimpija kljub porazu ostaja vodilna.

EC KAC Leksands liga prvakov, Andrej Tavželj
Sportal Andrej Tavželj nenadejano priložnost zgrabil z obema rokama: Za menoj so nori dnevi

V preteklosti so hokejisti iz Ljubljane in Salzburga v nekdanji ligi Ebel že imeli precej zanimivih obračunov, tudi prvi letošnji je postregel z napetim bojem in tesno zmago z 1:0 za Ljubljančane. Danes pa so bili domači večino tekme neprepoznavni in na koncu visoko izgubili.

Slab začetek, še slabše nadaljevanje

Uvodna tretjina oziroma prvih šest minut je bilo najslabših v sezoni. Prvi gol je padel že v prvi minuti, ko je domačega čuvaja mreže Žana Usa premagal Florian Baltram. V šesti minuti je bil izid že 0:3. Po tem, ko se je na kazenski klopi znašel Mark Čepon, so Salzburžani potrebovali le nekaj sekund, da so izkoristili premoč na ledu, za 0:2 je poskrbel Ty Loney. Le nekaj sekund za tem pa je bil po zmedi ljubljanske obrambe, ko je Us zadsral iz vrat, izid že 0:3. V prazen gol je zadel Ali Wukovits. Trener zmajev Mitja Šivic je vzel minuto odmora in opravil menjavo vratarja, Usa je v vratih Olimpije zamenjal Paavo Hölsa.

Zmaji so po menjavi vratarja pritisnili, nekajkrat zapretili gostujočemu čuvaju mreže Atteju Tolvanenu, tik pred koncem tretjine pa prejeli še četrti zadetek, hiter protinapad za +4 sta izpeljala Terrence James Brennan z izvrstno podajo in Peter Schneider z zadetkom.

Rdeči biki so v 6. minuti vodili že s 3:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rdeči biki so v 6. minuti vodili že s 3:0. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ob petardi še poškodba vratarja

V začetku druge tretjine je Wukovits z drugim golom zanetil petardo, pri tem pa se je poškodoval še vratar Hölsa in na led je spet prišel Us. V 25. minuti je vendarle zadela tudi Olimpija. Zmaji so imeli ob izključitvi Thomasa Raffla na ledu igralca več, goste zaprli v njihovo tretjino, nato je strel od daleč sprožil Žiga Pance, palico pa je pred vrati Tolvanena podstavil Guillaume Leclerc in poskrbel za 1:5.

Najvišji poraz sezone

Zmajem v 30. minuti ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več ob izključitvi Tyja Loneyja, zato pa so, takoj ko so bili spet popolni, Salzburžani popadli Olimpijino tretjino in z zadetkom Thomasa Raffla v 33. minuti ušli na 6:1, kar je bil tudi rezultat po 40. minutah. še pred zadnjo tretjino je bilo jasno, da se domačim obeta eden najvišjih porazov sezone. Gostje so v 52. minuti prek Baltrama povišali na 7:1, končni izid 2:7 pa je s strelom od daleč v 57. minuti postavil Sebastien Piche.

Olimpija, ki kljub najvišjemu porazu sezone ostaja vodilna, bo naslednji obračun razširjenega avstrijskega prvenstva igrala šele prihodnji petek v Linzu. Še pred tem zmaje v torek ob 19.45 v okviru državnega prvenstva, v katerem sicer igrajo z drugo ekipo, v Tivoliju čaka derbi z večnim tekmecem z Jesenic. 

Fotogalerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 43

"Slovenski" obračun Tičarju in Tavžlju

Celovčani so po kazenskih strelih premagali Linz. | Foto: Sportida Celovčani so po kazenskih strelih premagali Linz. Foto: Sportida V Linzu, katerega član je Blaž Gregorc, je gostoval Celovec, za katerega sta tokrat igrala dva Slovenca. Ob standardnem članu Roku Tičarju še izkušeni slovenski branilec Andrej Tavželj, ki je v torek debitiral v ligi prvakov.

Celovčani so še dobro minuto pred iztekom rednega dela vodili z 2:1, nato pa je Gregorc izsilil podaljšek. V tem gola ni bilo, tako da so odločali kazenski streli, po katerih je zmaga odšla s Korošci, ki so črnim krilom preprečili tretjo zaporedno zmago.

Gradec končal zmagovito serijo Dunaja

Gradec s Kenom Ograjenškom je končal šest tekem dolg zmagoviti niz Dunaja, Niklas Lundström je zaustavil vseh 26 strelov prestolničarjev.

Pustertal je po seriji desetih porazov vknjižil drugo zmago, s 6:2 je odpravil Bolzano, Znojmo pa po podaljšku Dornbirn.

Dvoboj na Tirolskem prestavljen

Najbližji zasledovalec Olimpije Fehervar (Anže Kuralt), ki je v torek izgubil z Linzem, bi moral gostovati pri tretjem Innsbrucku, a je tekma na Tirolskem zaradi zdravstvenih razmer prestavljena na poznejši termin. Iz Tirolske prihajajo novice o novem negativnem dnevnem rekordu v številu pozitivnih testov na covid-19, v četrtek so jih v tej zvezni deželi potrdili 1.764, kar je največ od začetka epidemije.

Liga ICEHL, 19. krog

Petek, 19. november
HK SŽ Olimpija : Red Bull Salzburg 2:7 (0:4, 1:2, 1:1)
 0:1 Baltram (Heinrich, Nissner, 1.), 0:2 Loney (Wukovits, 6., PP1), 0:3 Wukovits (Huber, Borzecki, 6.), 0:4 Schneider (Brennan, 20.), 0:5 Wukovits (24.), 1:5 Leclerc (Pance, Piche, 25., PP1), 1:6 Raffl (33.), 1:7 Baltram (52., PP1), 2:7 Piche (Zajc, Kalan, 58.).

Graz 99ers : Vienna Capitals 3:0
Black Wings Linz : EC KAC 2:3** - kazenski streli
Val Pusteria : Bolzano 6:2
Znojmo  : Dornbirn 2:1* - po podaljšku

Innsbruck - Fehervar AV19 (Anže Kuralt) - prestavljeno

 

Lestvica:

 1. SŽ Olimpija          18 tekem -  2,166 točke/na tekmo (39 točk)
 2. Fehervar             18 -  1,944 (35)
 3. Innsbruck            18  -  1,778 (32)
 4. Salzburg             20  -  1,750 (35)
 5. Bolzano              18  -  1,611 (29)
 6. Vienna Capitals      18  - 1,555 (28)
..................................................................
 7. KAC Celovec          18 -  1,500 (27)
 8. VSV Beljak           17  -  1,471 (25)
 9. Orli Znojmo          18  - 1,388 (25)
10. Graz99ers            19 -  1,210 (23)
.............................................................
11. Dornbirn             17  -  1,176 (20)
12. Black Wings Linz     19  - 1,000 (19)
13. Pustertal            18 - 8  1,000 (18)
 

*Kriterij za razvrstitev je povprečno število osvojenih točk na tekmo, zaokroženo na tri decimalke.

Bratislava Capitals
Sportal Po tragediji in napovedanem umiku je prvi igralec našel nov klub
Kac Celovec prvak ICEHL
Sportal Vodstvo lige po izstopu Slovakov sprejelo novost
 
Ne spreglejte