Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
18.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Luka Gračnar Innsbruck Anže Kuralt Sapa Fehervar Ken Ograjenšek Graz 99ers Medveščak Zagreb Nik Simšič Mark Čepon Mitja Robar liga EBEL

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 18.30

5 let, 2 meseca

liga EBEL, med 18. in 22. januarjem

Razpoloženi Kuralt izsilil podaljšek in se razveselil zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Anže Kuralt | Anže Kuralt je v nedeljo k zmagi Fehervarja nad Dornbirnom prispeval dva zadetka. Ob koncu je izsilil podaljšek, po katerem se je veselil pomembne zmage. | Foto Sportida

Anže Kuralt je v nedeljo k zmagi Fehervarja nad Dornbirnom prispeval dva zadetka. Ob koncu je izsilil podaljšek, po katerem se je veselil pomembne zmage.

Foto: Sportida

Hokejisti Fehervarja so v nedeljo v 40. krogu po podaljšku s 5:4 premagali Dornbirn, zadržali šesto mesto in ohranili dobre možnosti za neposredno uvrstitev v končnico (po 44 krogih si prvih šest moštev že zagotovi četrtfinale). Spet se je izkazal slovenski napadalec Anže Kuralt, ki je najprej zadel za vodstvo z 2:1, slabo minuto pred iztekom rednega dela zadel za izenačenje (4:4) in izsilil podaljšek, po katerem so se veselili zmage. To je bil Kuraltov 16. zadetek na 35. tekmi sezone, v statistiko je vpisal tudi 19 podaj.

HK Olimpija
Sportal Uradno: stari znanec se bo poskušal vrniti v ligo EBEL

Gradec je brez poškodovanega Kena Ograjenška tesno izgubili s prvakom Bolzanom. Vratar Luka Gračnar je na klopi spremljal poraz svojega Innsbrucka proti Znojmu (3:6).

Dunaj je v derbiju večera po kazenskih strelih klonil proti Celovcu, ki mu na poti do končnice kaže dobro.

Krog sta v torek sklenila zadnji Medveščak, katerega dres nosijo Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič, in Red Bull Salzburg. Avstrijci so pričakovano zanesljivo zmagali, s 7:0.

Liga EBEL, 20. januar

Lestvica

Liga EBEL, 18. januar

S petimi tekmami 39. kroga se je nadaljevalo razširjeno avstrijsko prvenstvo, ki bi se mu v prihodnji sezoni rad pridružil Feldkirch. Gradec poškodovanega Kena Ograjenška, vodil je s 4:1, je po pravi drami s 5:4 premagal Salzburg in si pet krogov pred koncem prvega dela že zagotovil končnico. Šele drugo v zadnjih šestih letih. 

Gradcu je uspel veliki met. Pet krogov pred koncem prvega dela si je zagotovil končnico. Šele drugič v zadnjih šestih sezonah bo igral v izločilnih bojih.  | Foto: Sportida Gradcu je uspel veliki met. Pet krogov pred koncem prvega dela si je zagotovil končnico. Šele drugič v zadnjih šestih sezonah bo igral v izločilnih bojih. Foto: Sportida

V srditem boju za prvo šesterico, ki se po 44. krogih neposredno uvrsti v četrtfinale, preostalih šest pa se med seboj udari za dodatni vstopnici, je do pomembne zmage prišel tudi Fehervar Anžeta Kuralta. Madžari so s 3:1 premagali Celovec (slovenski napadalec je podal za 2:0), tako da ostajajo šesti. 

Manj uspešen je bil Innsbruck vratarja Luke Gračnarja. Na gostovanju pri sedmem Linzu, ki ima novega trenerja - vodi jih Tom Rowe, ki ima izkušnje s trenerskim delom tudi v ligi NHL - , so vodili z 2:0, na koncu pa izgubili z 2:4 in ostali deseti. Gračnar je branil vso tekmo in zaustavil 23 strelov od 27.

Zadnji Medveščak, ki so ga po finančnih težavah zapustili skoraj vsi nosilci igre, tudi Tom Zanoški (Sheffield Steelers), se je k prvaku Bolzanu odpravil z zgolj z dvema peterkama in izgubil z 0:11.

Preberite še:

NHL Vegas Tampa
Sportal Razburjenje čez lužo. Je na vidiku nov "lockout" v ligi NHL?
Luka Gračnar
Sportal Dunaj z rekordno zmago v končnico, Ograjenškovi zaustavili Gračnarjeve
Ne spreglejte