Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2019,
15.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Nik Zupančič Alpska liga Feldkirch liga EBEL

Ponedeljek, 14. 1. 2019, 15.20

5 let, 3 mesece

Feldkirch pred vrnitvijo v razširjeno avstrijsko prvenstvo

Uradno: stari znanec se bo poskušal vrniti v ligo EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
HK Olimpija | Feldkirch trenutno igra v Alpski ligi, podobno kot oba slovenska predstavnika Olimpija in Jesenice. Se bodo Avstrijci vrnili v ligo EBEL, v kateri so sodelovali v prvi sezoni 2003/04? | Foto Morgan Kristan / Sportida

Feldkirch trenutno igra v Alpski ligi, podobno kot oba slovenska predstavnika Olimpija in Jesenice. Se bodo Avstrijci vrnili v ligo EBEL, v kateri so sodelovali v prvi sezoni 2003/04?

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Avstrijski mediji so v nedeljo poročali, da se želi v ligo EBEL vrniti serijski avstrijski prvak v devetdesetih letih preteklega stoletja Feldkirch, dan zatem so to na generalni skupščini potrdili tudi pri kolektivu iz Predarlske. Klub, ki je dolga leta tekmoval med avstrijsko elito, trenutno igra v Alpski ligi, vodi pa ga slovenski trener Nik Zupančič.

HK Olimpija Sterzing Vipiteno
Sportal "Morda smo se ustrašili rezultata in mislili, da smo že zmagali" #video

Nedeljsko pisanje časnika Vorarlberger Nachrichten, da se bo Feldkirch v prihodnji sezoni poskušal vrniti v ligo EBEL, so v ponedeljek zvečer potrdili tudi na generalni skupščini kluba. Na njej je vodstvo odločilo, da bo na vodilne pri razširjenem avstrijskem prvenstvu naslovilo prošnjo za priključitev tekmovanju. 

Odgovorni so ob tem napovedali pomoč neimenovane skupine sponzorjev, kar bi jim tudi finančno omogočilo sodelovanje v ligi EBEL. Potrebne bodo tudi spremembe klubske strukture, polprofesionalno moštvo pa bi postalo profesionalno. V klubu naj bi v torek oddali prijavo oziroma zahtevano dokumentacijo za priključitev EBEL-ligaški druščini in upali na pozitiven odgovor, še pišejo Avstrijci.

Pod Zupančičevo taktirko del alpske druščine

Leta 1927 ustanovljeni avstrijski klub je največje uspehe dosegel v devetdesetih letih, ko je med letoma 1993 in 1998 nizal naslove domačega prvaka, leta 1998 pa zenit dosegel s presenetljivim naslovom evropskega prvaka. Takrat sta zanj igrala tudi Slovenca Nik Zupančič in Tomaž Vnuk.

Pred sezono je vodenje Feldkircha prevzel Nik Zupančič. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Pred sezono je vodenje Feldkircha prevzel Nik Zupančič. Foto: Morgan Kristan / Sportida Prvi je trenutno trener Feldkircha, ki vse od leta 2004 igra raven nižje, kot si želi v prihodnje.

Zupančičevi varovanci tekmujejo v Alpski ligi, v kateri so po treh bolečih porazih padli na šesto mesto. Najprej so izgubili na predarlskem derbiju z Lustenauom, nato jih je ugnala še druga ekipa Celovca, za konec pa je zdesetkano moštvo, Zupančiču manjka kar nekaj poškodovanih igralcev, s kar 7:0 odpravil še Salzburg II.

Luka Gračnar
Sportal Dunaj z rekordno zmago v končnico, Ograjenškovi zaustavili Gračnarjeve

Bo avstrijski klub zamenjal Medveščak, ki so ga zaradi finančnih težav zapustili skoraj vsi legionarji? | Foto: Sportida Bo avstrijski klub zamenjal Medveščak, ki so ga zaradi finančnih težav zapustili skoraj vsi legionarji? Foto: Sportida

Namesto Medveščaka?

Feldkirch bi v ligi EBEL lahko zamenjal kadrovsko in finančno izžet Medveščak, ki naj bi po zapisih severnih sosedov vztrajal do konca prvega dela tekmovanja (44 krogov), dodatnih kvalifikacijskih bojev za končnico (v njih bodo moštva na mestih med 7. in 12.) pa morda ne bo odigral.

Preberite še:

Miha Zajc Eric Pance HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpijin igralec po vročem obračunu na kazenski počitek

 
Ne spreglejte