Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2019,
7.15

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Torek, 5. 2. 2019, 7.15

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 4. februar

Anže Kopitar spet zadel v polno in pohvalil Luko Dončića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Anže Kopitar | Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings gostoval pri New York Rangers. | Foto Guliver/Getty Images

Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings gostoval pri New York Rangers.

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na torek so bile v ligi NHL na sporedu štiri tekme. Anže Kopitar in druščina so v gosteh igrali proti New York Rangers in bili uspešni. Veliko zaslug za novo zmago Kraljev je imel tudi Anže Kopitar.

Kralji so tekmo v New Yorku dobili v podaljšku (3:4), kjer je zmagoviti gol dosegel Tyler Toffoli. Ta je zadel že v 25. sekundi podaljška. Sicer so bili hokejisti LA Kings na tekmi kar trikrat v zaostanku, a se jim je vedno uspelo vrniti.

Kopitar: Zmaga je zanesljivo zelo dobrodošla Anže Kopitar | Foto: Reuters Foto: Reuters

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je tokrat prispeval gol za izenačenje na 2:2, Hrušičan je na ledu preživel slabih 24 minut. Poleg njega je v rednem delu tekme dvakrat v polno zadel še Adrian Kempe. Za New York Rangers za zadeli Chris Kreider, Mika Zibanejad in Adam McQuaid.

"Zmaga je zanesljivo zelo dobrodošla. Začetek tekme ni bil najboljši za nas, niti prva polovica druge tretjine. Potem smo se vzeli skupaj ali prebudili in začeli igrati tako, kot se mora za zmago," je po tekmi dejal Kopitar, ki je bil zmage v New Yorku skupaj s soigralci zelo vesel. Nocoj jih na gostovanju na vzhodni obali ZDA čaka še tekma proti New Jersey Devils.

Kopitar je letos najboljši strelec svoje ekipe, ki pa je na žalost na dnu lestvice lige NHL. "Ne vem čisto natančno, kako bi to povedal. Začetek zanesljivo ni bil tak, kot smo ga hoteli. Potem smo zamenjali trenerja, pa tudi ni bil najboljši učinek. Nekako smo še kar malo v miksu. Vemo, da bo zelo težko priti v končnico, imamo pa še vedno upanje," je dejal kapetan Kraljev in dodal, da bo s soigralci dal vse od sebe in poskušal zmagati na vsaki tekmi.

Kariero bi rad zaključil v v Los Angelesu

Kopitar igra za kralje, odkar je leta 2006 začel kariero v NHL in si še vedno želi ostati v ekipi, s katero je leta 2012 in 2014 osvojil Stanleyjev pokal. "Sem že nekajkrat povedal, da bi zelo rad zaključil kariero v Los Angelesu. Sicer se to še nekaj časa ne bo zgodilo. Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvilo," je dejal Hrušičan.

Same pohvale o Luki Dončiću

Veteran ameriškega poklicnega športa se je 17. januarja v Dallasu po zmagi Kraljev proti Zvezdam z 2:1 srečal z novincem v ligi NBA košarkarjem ekipe Dallas Mavericks Luko Dončićem. "To je bilo moje prvo osebno srečanje z Lukom. Je zelo prijeten fant. Star je 19 let, ampak je zelo odrasel in njegovo obnašanje ni na ravni 19-letnika. Škoda, da se ni uvrstil na All Star, ampak jih bo še veliko, ki jih bo igral," je dejal Kopitar.

Na vprašanje, ali je dal Dončiću kakšen nasvet, je Kopitar odgovoril, da jih ne potrebuje. "Mislim, da sam že veliko ve. Dejal sem mu, da če ima kakšna vprašanja ali karkoli, da sem mu zmeraj na voljo, naj me pokliče in vpraša. Drugače pa mislim, da se bo zelo dobro odrezal in ne bo potreboval prav veliko pomoči," je dejal Kopitar.

Jonathan Quick | Foto: Reuters Foto: Reuters Jonathan Quick ubranil 24 strelov

Veliko zaslug za zmago ima tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 24 strelov na svoja vrata. Kralji so kljub zmagi s 46 točkami še vedno na zadnjem mestu zahodne konference.

Na drugih treh obračunih je Dallas doma pričakal Arizono in zmagal s 5:4. Anaheim je gostoval v Torontu in visoko izgubil s 6:1, Philadelphia pa se je doma pomerila z Vancouvrom in zmagala z 2:1.

 

Liga NHL, 4. februar:

Lestvici:

Preberite še:

zbor hokejske reprezentance Bled
Sportal Četa Iva Jana še ni popolna, na domači turnir z visokimi pričakovanji
Anže Kopitar
Sportal Dobra predstava Kopitarja premalo za uspeh Kraljev
Ken Ograjenšek
Sportal Zadnji EBEL-ligaški ples Medveščaka, zgodovinski dan Ograjenškovih
Ne spreglejte