Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2019,
6.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL New York Islanders

Nedelja, 3. 2. 2019, 6.00

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 2. februar

Dobra predstava Kopitarja premalo za uspeh Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Anže Kopitar | Anže Kopitar je z LA Kings ponovno klonil. | Foto Reuters

Anže Kopitar je z LA Kings ponovno klonil.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so se Anže Kopitar in njegovi soigralci iz Los Angeles Kings, trenutno drugega najslabšega moštva lige, mudili v New Yorku pri moštvu Islanders, ki mu gre v tej sezoni odlično in na lestvici vzhodne konference zaseda drugo mesto. Kralji so izgubili z 2:4, Kopitar je zadel v prvi tretjini za izenačenje na 1:1, nato pa še podal za drugi zadetek gostov.

LA Kings so zadnjo tekmo v ligi NHL odigrali 21. januarja, ko so na domačem ledu premagali St. Louis Blues. V tej sezoni imajo 20 zmag in 31 porazov, s 44 točkami pa so boljši le od ekipe Ottawa Senators, ki jih ima na dnu vzhodne konference 43.

New York Islanders je v vodstvo v sedmi minuti prve tretjine popeljal Casey Cizikas. Le slabi dve minuti kasneje je izid na 1:1 poravnal Anže Kopitar, ki je izkoristil podajo Alexa Iaffala. V drugi tretjini gledalci niso videli zadetkov, v zadnjem delu pa so Kraljem pošle moči.

Zadetek Anžeta Kopitarja:

Najprej je Los Angeles sicer v vodstvo po podaji Kopitarja popeljal Ilja Kovalčuk, a le pol minute kasneje je na 2:2 izenačil Mathew Barzal. Zmago domačih sta v zaključku tekme z goloma potrdila Michael Dal Colle in Brock Nelson.

V moštvu New Yorka sta se izkazala tudi Ryan Pulock in vratar Robin Lehner. Prvi je prispeval tri asistence, drugi pa je ubranil 34 strelov hokejistov kalifornijske zasedbe. Ti bodo naslednjo tekmo igrali v noči na torek, ko jih v velikem jabolku čaka dvoboj z ekipo New York Rangers.

"Na naslednjih tekmah moramo poiskati način, da zadržimo vodstvo. To nam v tej sezoni ne uspeva, kar je tudi razlog, da smo na dnu lestvice," je bil po dvoboju dokaj nejevoljen 31-letni Hrušičan, ki je v tej sezoni dosegel 15 golov in 21 podaj, s 36 točkami pa je tudi najbolj učinkovit igralec v tej sezoni zelo blede kalifornijske ekipe, dvakratne zmagovalke Stanleyjevega pokala v sezonah 2011/12 in 2013/14.

Poraz Ottawe, štiri tekme odločene v podaljšku

Ottawa je prav tako kot Kralji zabeležila nov poraz. V domači dvorani so Senators z 0:2 morali priznati premoč prav tako neprepričljivemu Detroitu.

Kar štiri tekme v noči na nedeljo so bile odločene šele po podaljšku. Philadelphia je po golu Nolana Patricka v tretji minuti podaljška s 5:4 ugnala Edmonton. Nico Hischier je bil junak New Jersey Devils ob zmagi nad Montrealom. 20-letni Švicar je najprej v rednem delu zadel za izenačenje na 2:2, v podaljšku pa odločil srečanje in postavil končnih 3:2.

Po podaljšku sta se zmag veselili tudi ekipi Chicaga in San Joseja. Vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay Lightning je na gostovanju v Madison Square Gardnu ukanila New York Rangers s 3:2. Gostujoča zasedba je zelo suvereno odprla dvoboj in povedla s 3:0, potem ko so zadeli Yanni Gourde, Slovak Erik Černak in Steven Stamkos, poraz rangerjev pa sta ublažila Mats Zuccarello in Kevin Hayes.

Liga NHL, 2. februar:

Lestvici:

Preberite še:

Washington Capitals
Sportal Prehiteli sireno, utišali vodilne in končali negativni niz, bitka vratarjev Tampi
Mika Zibanejad
Sportal Šved iranskih korenin pokopal New Jersey #video
Žan Jezovšek
Sportal Olimpija do nove zmage, Jeseničani brez tekme
Ne spreglejte