Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2019,
19.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Sobota, 2. 2. 2019, 19.47

5 let, 2 meseca

Alpska liga, 2. februar

Olimpija do nove zmage, Jeseničani brez tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Žan Jezovšek | Žan Jezovšek je gostom iz Val Gardene zabil dva gola. | Foto Vid Ponikvar

Žan Jezovšek je gostom iz Val Gardene zabil dva gola.

Foto: Vid Ponikvar

HK SŽ Olimpija, drugo moštvo na lestvici Alpske lige, je v soboto s 5:2 premagal Val Gardeno. Ljubljančanom zaradi kazni ni smel pomagati Miha Zajc, ki bo manjkal tudi na derbiju. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki po podaljšanju bolniškega dopusta Clarka Saundersa iščejo vratarsko zamenjavo, bi morali gostovati pri zadnjeuvrščeni Fassi, a je tekma, kot še nekaj drugih, zaradi vremenskih nevšečnosti odpovedana. Vodilna Val Pusteria si je kot prva zagotovila končnico. 

Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Hud udarec za Jesenice
Luka Vidmar
Sportal Nikoli ni pomislil na konec kariere

Člani HK SŽ Olimpija so se pred domačimi gledalci v Tivoliju veselili pete zaporedne alpske zmage (5:2), a 11. ekipo lige Val Gardeno​​​​​​, ki je v Ljubljano pripotovala s tremi peterkami, so strli šele ob koncu.

Gostujočega čuvaja mreže Miso Pietiläja je za prvo vodstvo v 25. minuti premagal Gregor Koblar, dve minuti zatem je na 2:0 zvišal Žan Jezovšek, gostje so pred koncem drugega dela izkoristili prvo kazen zeleno-belih in na odmor odšli z zaostankom zadetka (2:1).

Rezultat je na semaforju vztrajal vse do 54. minute, ko je Aleš Kranjc ob dveh igralcih več zvišal na 3:1. Dve minuti pozneje so Italijani še drugič premagali Tilna Spreitzerja (zaustavil je 16 strelov od 18) in se spet približali na zgolj zadetek zaostanka. Minuto in pol pred koncem je spet udaril razigrani Jezovšek in zmaje popeljal na +2.

Gostje so ob koncu poskušali brez vratarja, a se jim načrti niso izšli, Anej Kujavec je zadel v prazen gol in postavil končni izid 5:2. 

Zajc se bo vrnil po derbiju

Zmajem ni smel pomagati napadalec Miha Zajc, ki si je zaradi tretjega pretepaškega vložka po četrtkovi tekmi proti Cortini prislužil dve tekmi prepovedi, kar pomeni, da napadalca prvega napada ne bo tudi na derbiju na Jesenicah 12. februarja. 

Ljubljančani so v obrambi pogrešali Kristjana Čepona in Luko Zorka. 

Brez tekme za Jesenice

Iz jeseniškega tabora so konec tedna prišle slabe informacije glede zdravstvenega stanja prvega vratarja Clarka Saundersa. Ta naj bi po zadnjih napovedih počival skoraj dva meseca, tako da na Gorenjskem iščejo zamenjavo.  Varovanci trenerja Marcela Rodmana bi morali gostovati pri zadnji Fassi, a je bila tekma zaradi vremenskih nevšečnosti odpovedana.

Tekma Jesenic in Fasse je odpovedana. | Foto: Urban Meglič/Sportida Tekma Jesenic in Fasse je odpovedana. Foto: Urban Meglič/Sportida

Oba slovenska predstavnika bi morala zvečer odigrati zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom, med katerim bo kar nekaj hokejistov iz Olimpije in Jesenic nastopilo na turnirju na Bledu.

Po turniju takoj sledi derbi, ekipi se bosta 12. februarja udarili na Jesenicah. Vse letošnje medsebojne obračune so dobili zmaji. 

Alpska liga, 2. februar

Lestvica

Preberite še:

Športniki po koncu kariere. Ivo Jan, Špela Pretnar in Jernej Damjan.
Sportal Po letu dni spet z Žigo Jegličem
Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Okrepljena Olimpija ugnala Italijane, Jeseničani zadevali na Koroškem
Ne spreglejte