Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
22.26

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Luka Vidmar Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Četrtek, 31. 1. 2019, 22.26

5 let, 2 meseca

Alpska liga, 31. januar

Okrepljena Olimpija ugnala Italijane, Jeseničani zadevali na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Hokejisti Olimpije so na domačem ledu porazili Cortino. Kapetan Aleš Mušič je bil ob zmagi zelo razpoložen.  | Foto Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti Olimpije so na domačem ledu porazili Cortino. Kapetan Aleš Mušič je bil ob zmagi zelo razpoložen.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V alpski ligi sta se zmag veselila oba slovenska predstavnika. HK SŽ Olimpija, ki se je okrepila z branilcem Luko Vidmarjem, je pred domačimi navijači porazila Cortino in se veselila četrte zaporedne zmage ter vrnitve na drugo mesto lestvice. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so se tudi brez prvega vratarja Clarka Saundersa dobro znašli v gosteh pri drugi ekipi Celovca.

Luka Vidmar
Sportal Nikoli ni pomislil na konec kariere

 

Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Prva vratarska violina Jesenic na okrevanju

Olimpija je pred domačimi gledalci ostala na zmagovitih tirnicah.

Tekme so se zmaji lotili v slogu prejšnje, z zadržanim začetkom, ko so tekmecem dovolili vodstvo - člani Cortine so Žana Usa premagali v 4. minuti - in jih potem morali loviti. V prvih desetih minutah niso bili prepričljivi, a nato nadaljevali precej bolje in povedli. V prvi tretjini sta v polno zadela Miha Zajc​​​​​​, ki se je pozneje spet zapletel v pretep, z igralcem več in Aleš Mušič, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem. 

Domači so vse bolj prevzemali vajeti igre v svoje roke, nadzorovali srečanje, zadeli pa do zadnje minute drugega dela le še enkrat, ko je bil uspešen Gal Koren. Ta je tik pred iztekom srečanja dosegel še drugi zadetek na tekmi in dokončno potrdil zmago ljubljanske ekipe. 

Zmajem, za katere je zaigral tudi novinec v obrambi Luka Vidmar, je nova zmaga prišla še kako prav v boju za prvo četverico, ki se po prvem delu neposredno uvrsti v končnico. V tem naj bi se jim kmalu pridružila hokejista poslavljajočega se Medveščaka: napadalec Nik Simšič in branilec Mark Čepon. 

Železarji slavili na Koroškem

Jeseničani so gostovali na Koroškem pri moštvu z dna lestvice. KAC II, ki je številnim ekipam v zadnjem času že znal povzročati težave, so železarji na koncu dosegli s prepričljivo zmago (6:3), čeprav so jih sredi tekme domači skoraj ujeli. 

Po začetnem vodstvu Jeseničanov s 3:0, zadeli so Eric Pance, Philippe Paradis in igralec tekme Nejc Stojan, je bilo v 32. minuti le še 2:3.

A dobra zadnja tretjina je gostom odprla pot do zmage. V treh minutah sta najprej zadela Tadej Čimžar in Luka Kalan, v 57. minuti pa je Jaka Sodja dokončno potrdil zmago železarjev.​​​​​​​ Jeseničani gostujejo pri drugi ekipi Celovca. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jeseničani gostujejo pri drugi ekipi Celovca. Foto: Urban Meglič/Sportida

Jeseničani sicer nekaj tednov ne bodo mogli računati na prvega vratarja Clarka Saundersa. Po besedah kluba je Kanadčan poškodovan.

Gorenjci bodo spet v alpskem pogonu v soboto, ko bodo gostovali pri Fassi, Ljubljančani pa bodo takrat gostili Gardeno (17.30).

Težki časi za Feldkirch, ki se priključuje EBEL

Večkratni avstrijski prvak, ki se želi pridružiti ligi EBEL, vodi pa ga Nik Zupančič, po vseh težavah s poškodbami še ni našel zmagovite poti. Feldkirch je na zadnjih šestih tekmah vselej izgubil - v sredo se je dobro upiral prvaku Asiagu in izgubil šele po kazenskih strelih - in zdrsnil po lestvici. Trenutno so sedmi. Na sredini tekmi je profesionalno kariero končal veteran Florian Iberer, ki je v tej sezoni dres Feldkircha oblekel na peščici tekem.

Alpska liga, 31. januar

Lestvica

Preberite še:

Medveščak navijači
Sportal Medveščak predčasno končuje sezono
HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založani so teden končali z novo visoko zmago, Celjani izgubili

 

Ne spreglejte