Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
12.39

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Luka Vidmar Alpska liga HK Olimpija Tomaž Vnuk

Sreda, 30. 1. 2019, 12.39

5 let, 2 meseca

pri hk sž olimpija razširili obrambo

Luka Vidmar se vrača tja, kjer je naredil prve hokejske korake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Luka Vidmar | Luka Vidmar bo po 13 letih spet zaigral v domovini. Vrnil se je tja, kjer je naredil prve hokejske korake, k Olimpiji. | Foto HK SŽ Olimpija

Luka Vidmar bo po 13 letih spet zaigral v domovini. Vrnil se je tja, kjer je naredil prve hokejske korake, k Olimpiji.

Foto: HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki v Alpski ligi trenutno zasedajo drugo mesto, so dobili novega soigralca. V zmajevo gnezdo se je preselil otrok Olimpije in v zadnjih letih standardni član reprezentance Luka Vidmar, ki v tej sezoni ni odigral še nobene tekme. 

HK Olimpija KAC II Alpska liga
Sportal Olimpija po novi zmagi tik pod vrh

Hokejska sezona se je dodobra prevesila v drugi del, končnice že trkajo na vrata in klubi imajo še zadnje možnosti, da okrepijo svoje vrste. Za novo pridobitev so se odločili tudi pri HK SŽ Olimpija, ki mu gre v tej sezoni v Alpski ligi odlično. Zeleno-beli tabor pod vodstvom Jureta Vnuka je drugi v Alpski ligi, v domačem prvenstvu pa v rednem delu še ni izgubil točke in zaseda prvo mesto.

Na Celovški 25 so se pred odločilnim delom sezone odločili okrepiti obrambo. Dres zmajev je oblekel dolgoletni reprezentant Luka Vidmar, ki se je z Olimpijo dogovoril za sodelovanje do konca sezone. Dvaintridesetletnik, ki se je že pridružil ekipi na treningih, je leta 2005 zapustil domovino in se odpravil čez lužo, zdaj pa se po 13 sezonah vrača domov, med zmaje, za katere je igral v sezoni 2004/05.

Športniki po koncu kariere. Ivo Jan, Špela Pretnar in Jernej Damjan.
Sportal Po letu dni spet z Žigo Jegličem

Vesel vrnitve tja, kjer je naredil prve korake

"Po 13 sezonah v tujini je lepo biti spet v Tivoliju. Po svojih najboljših močeh bom pomagal ekipi do novih uspehov." | Foto: HK SŽ Olimpija "Po 13 sezonah v tujini je lepo biti spet v Tivoliju. Po svojih najboljših močeh bom pomagal ekipi do novih uspehov." Foto: HK SŽ Olimpija

"Veseli me, da se vračam na domači led, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake. Po 13 sezonah v tujini je lepo biti spet v Tivoliju. Po svojih najboljših močeh bom pomagal ekipi do novih uspehov. Olimpijo sem spremljal od začetka sezone, je na dobri poti, fantje igrajo dober hokej in potrudil se bom, da se čim prej uigramo kot ekipa," je ob vrnitvi dejal Vidmar, ki smo ga v preteklih mesecih poskušali priklicati in povprašati o njegovem nadaljnjem hokejskem udejstvovanju, a se na klice ni odzval.

Ljubljančan v tej sezoni ni zaigral še na nobeni tekmi, tako da ga na zadnji januarski dan lahko pričaka šele prva. Olimpija bo gostila Cortino. 

Večino svoje kariere je preživel v Severni Ameriki, v Evropi pa je igral na Češkem, Norveškem, Danskem in Madžarskem. V lanskem tekmovalnem obdobju je v razširjenem avstrijskem prvenstvu nosil dres madžarskega Fehervarja in mu na 47 tekmah pomagal z dvema zadetkoma in 18 podajami (razmerje +/- -12).

Presegli Vnukova pričakovanja, z Vidmarjem bodo pridobili širino

"Z Luko Vidmarjem smo se dogovorili za sodelovanje do konca sezone in seveda si želimo, da bi se čim prej vklopil v ekipo. Sicer pa sem s celotno ekipo v tej sezoni zelo zadovoljen, prav vsi, vključno z branilci, so presegli moja pričakovanja. Z Luko smo si želeli pred zahtevno končnico Alpske lige in finalom državnega prvenstva pridobiti več širine v igri, dragocene v končnici pa bodo tudi njegove mednarodne izkušnje," je o novincu v moštvu dejal športni direktor Tomaž Vnuk. "Z Luko smo si želeli pred zahtevno končnico Alpske lige in finalom državnega prvenstva pridobiti več širine v igri, dragocene v končnici pa bodo tudi njegove mednarodne izkušnje." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Z Luko smo si želeli pred zahtevno končnico Alpske lige in finalom državnega prvenstva pridobiti več širine v igri, dragocene v končnici pa bodo tudi njegove mednarodne izkušnje." Foto: Žiga Zupan/Sportida

Olimpijo pred premorom za reprezentanco čakata še dve domači tekmi, v četrtek bo ob 19.15 gostila Cortino, v soboto pa ob 17.30 Gardeno.

Preberite še:

HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založani so teden končali z novo visoko zmago, Celjani izgubili
Ne spreglejte