Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
12.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Bled EIHC turnir Ivo Jan

Sreda, 30. 1. 2019, 12.11

5 let, 2 meseca

Reprezentančni seznam za turnir EIHC na Bledu (7.-9. februar)

Po letu dni spet z Žigo Jegličem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Športniki po koncu kariere. Ivo Jan, Špela Pretnar in Jernej Damjan. | Ivo Jan bo na drugem zboru pričakovano zbral močnejšo zasedbo kot novembra. Slovenci se bodo med 7. in 9 februarjem na Bledu merili z Madžari, Italijani in Belorusi. | Foto Bojan Puhek

Ivo Jan bo na drugem zboru pričakovano zbral močnejšo zasedbo kot novembra. Slovenci se bodo med 7. in 9 februarjem na Bledu merili z Madžari, Italijani in Belorusi.

Foto: Bojan Puhek

Selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan je razkril seznam kandidatov za nastop na februarskem pripravljalnem turnirju na Bledu, na katerem bodo sodelovali še Belorusi, Italijani in Madžari. Po skoraj letu dni in kazni zaradi dopinga na olimpijskih igrah se v izbrano vrsto vrača Žiga Jeglič.

Precej dlje časa kot novembra je tokrat selektor slovenske članske hokejske izbrane vrste Ivo Jan čakal, preden je v javnost poslal seznam vabljenih igralcev in rezerv za prihajajoči turnir EIHC, ki ga bo med 7. in 9. februarjem gostil Bled.

Luka Vidmar
Sportal Luka Vidmar se vrača tja, kjer je naredil prve hokejske korake

Če je jeseni, ko je seznam pred zborom večkrat spremenil, preizkušal predvsem nestandardne člane in priložnost ponudil mlajšim, bo na tokratnem turnirju, kot je napovedal, računal na močnejšo zasedbo. Ogrodju standardnih članov je sicer pridružil še nekaj obrazov, na katere bo računal v prihodnosti.

Po skoraj letu dni je na reprezentančnem seznamu spet tudi Žiga Jeglič.  | Foto: Vid Ponikvar Po skoraj letu dni je na reprezentančnem seznamu spet tudi Žiga Jeglič. Foto: Vid Ponikvar

Po skoraj letu dni se v reprezentanco vrača Žiga Jeglič, ki je z risi zadnjič igral na februarskih olimpijskih igrah, a jih moral zaradi dopinškega prekrška predčasno zapustiti. Na seznamu sta tudi njegova kolega iz napada Rok Tičar in Robert Sabolič. Med napadalci ni Jana Muršaka, ki se je tudi letos ubadal s poškodbo (mišice), a se je po okrevanju vrnil, v zadnjem času pa za Bern ne igra zaradi zasebnih razlogov, zaradi katerih se je po pisanju kluba vrnil v domovino. Švicarjem naj bi se pridružil v kratkem. 

Pomembna člena slovenskega napada Jan Urbas in Miha Verlič letos združujeta moči tudi v elitni nemški ligi. | Foto: Sportida Pomembna člena slovenskega napada Jan Urbas in Miha Verlič letos združujeta moči tudi v elitni nemški ligi. Foto: Sportida

Na seznamu ni v tej sezoni razpoloženega napadalca lige EBEL Anžeta Kuralta, je pa še en razpoložen napadalec lige - Ken Ograjenšek, ki Gradcu zaradi poškodbe zadnji mesec sicer ni mogel pomagati. Prvič po klubski združitvi v elitni nemški ligi se bosta v reprezentančnem dresu predstavila Jan Urbas in Miha Verlič. Jan v napadu računa tudi na igralce iz slovenskih klubov: Tadeja Čimžarja, Luko Kalana, Davida Rodmana (vsi HDD Jesenice), Gregorja Koblarja in Miho Zajca (oba HK SŽ Olimpija), med rezervami so iz Alpske lige še napadalca Luka Bašič (Jesenice) in Aljaž Predan (Red Bull Salzburg II) ter vratar Žan Us (Olimpija).

Med branilci bosta priložnost dobila lanska železarja, ki letos igrata v Franciji, Miha Logar in Aleksandar Magovac, pa tudi Maks Selan, ki se je sredi sezone iz Italije preselil v Francijo. Ob omenjenih so še štirje "Čehi" Blaž Gregorc, Matic Podlipnik, Sabahudin Kovačević in Miha Štebih ter "Danec" Jurij Repe. Med rezervami sta še izkušeni Žiga Pavlin in Mark Čepon, ki brani barve Medveščaka, za katerega je letos igral tudi Mitja Robar, ki ga ni na seznamu.

V vratih bodo stali Gašper Krošelj, Matija Pintarič in Luka Gračnar.

Slovenci bodo turnir odprli v četrtek proti Madžarom. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Slovenci bodo turnir odprli v četrtek proti Madžarom. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Zadnji zbor pred pripravami na SP

To bo zadnji zbor reprezentance pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, ki bo konec aprila in v začetku maja potekal v Kazahstanu. 

Jan bo večino varovancev na Bledu dočakal v ponedeljek, v torek in sredo so predvideni skupni treningi, v četrtek pa bodo Slovenci palice najprej prekrižali s Madžari, v petek z Italijani, v soboto pa še z Belorusi.
 

Seznam slovenske reprezentance za turnir EIHC (Bled, 7.-9. februar):

Vratarji: Luka Gračnar (Innsbruck, liga EBEL), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav, češka Extraliga), Matija Pintarič (Rouen, francoska Ligue Magnus);
Branilci: Blaž Gregorc (Vitkovice Steel, češka Extraliga), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav, češka Extraliga), Miha Logar (Strasbourg, francoska Ligue Magnus), Aleksandar Magovac (Grenoble, francoska Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka Extraliga), Jurij Repe (Herning, Metalligaen), Maks Selan (Chamonix, francoska Ligue Magnus), Miha Štebih (Dukla Jihlava, češka druga liga WSM);
Napadalci: Tadej Čimžar, Luka Kalan, David Rodman (vsi Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Andrej Hebar (UTE, liga Erste), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Gregor Koblar, Miha Zajc (ŠZ Olimpija, Alpska liga), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Jegesmedvek, liga Erste), Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Nik Simšič (Medveščak, liga EBEL), Rok Tičar (Köln, DEL), Jan Urbas, Miha Verlič (Fischtown, DEL)
Rezerve: vratarja Rok Stojanovič (Lyon, francoska Ligue Magnus), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga); branilca Mark Čepon (Medveščak, liga EBEL), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga WSM); napadalca: Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Aljaž Predan (Red Bull Salzburg II, Alpska liga).

 

Turnir EIHC, februar (7.-9. februar) 

četrtek, 7. februar 
16.00 Italija – Belorusija
19.30 Slovenija – Madžarska

petek, 8. februar 
16.00 Belorusija – Madžarska
19.30 Slovenija – Italija

sobota, 9. februar 
16.00 Italija – Madžarska
19.30 Slovenija – Belorusija

Preberite še:

 

Ne spreglejte