Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2019,
9.38

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga Clarke Saunders poškodba

Sobota, 2. 2. 2019, 9.38

5 let, 2 meseca

Clarke Saunders bo okreval skoraj dva meseca

Hud udarec za Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Vratar Clarke Saunders bo okreval dlje, kot so pričakovali na Gorenjskem, kjer iščejo zamenjavo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Vratar Clarke Saunders bo okreval dlje, kot so pričakovali na Gorenjskem, kjer iščejo zamenjavo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski državni prvak HDD Sij Acroni Jesenice je v iskanju novega vratarja, saj so nadaljnji zdravniški pregledi pokazali, da bo prvi čuvaj mreže Clarke Saunders okreval precej dlje od prvotnih napovedi (tri tedne). Kanadčan naj bi bil odsoten vsaj dva meseca, tako da so na Gorenjskem začeli iskanje zamenjave v vratih. Olimpijin napadalec Miha Zajc bo zaradi novega pretepa večerno tekmo z Val Gardeno spremljal ob ledu. Kot tudi derbi 12. februarja na Jesenicah. 

Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Prva vratarska violina Jesenic na okrevanju

Prvi vratar HDD Sij Acroni Jesenice Clarke Saunders se je poškodoval pred tednom dni, le nekaj minut pred koncem tekme proti ekipi EK Zell am See. Prve ocene so predvidevale, da bo 29-letnik zaradi poškodbe gležnja odsoten tri tedne, zdaj pa iz tabora državnih prvakov prihajajo informacije, da bo z ledenih ploskev odsoten precej dlje.

Dodatne preiskave in pregledi so pokazali, da ima Kanadčan strgan ligament nad gležnjem, tako da bo po klubskih zapisih počival okoli dva meseca. Glavni trener Jeseničanov Marcel Rodman je za časnik EkipaSN dejal, da "v tem trenutku že iščemo zamenjavo".

Devete železarje zvečer čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenem moštvu Fassi, kjer bo Rodman v vratih računal na mladi dvojec Žiga Kogovšek-Urban Avsenik.

Zajc na kazenski počitek, vrača se šele po derbiju 

Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo ob 17.30 gostili Val Gardeno. Na tekmi jim ne bo smel pomagati napadalec Miha Zajc, ki se je v četrtek ob zmagi nad Cortino spet spustil v pretep. Zaradi tretjega pretepaškega vložka v sezoni je 22-letnik prejel novo kazen - dve tekmi prepovedi. To pomeni, da člana udarnega napada ne bo na derbiju na Jesenicah 12. februarja.

Olimpijin napadalec Miha Zajc si je prislužil novo kazen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpijin napadalec Miha Zajc si je prislužil novo kazen. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po večernih srečanjih bodo imeli klubi v Alpski ligi nekaj premora, a za nekatere člane Jesenic in Olimpije odmora ne bo, saj bodo sodelovali na reprezentančnem turnirju na Bledu.

Preberite še:

Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Okrepljena Olimpija ugnala Italijane, Jeseničani zadevali na Koroškem

 

Ne spreglejte